​​Hvordan laste ned og installere Dropbox-skrivebordsappen

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows. Når den er installert, oppretter appen en Dropbox-mappe på datamaskinen din. Denne mappen fungerer som en hvilken som helst annen mappe, men med et par viktige forskjeller:

• Endringer du gjør i filer i Dropbox-mappen blir automatisk sikkerhetskopiert til Dropbox
  • Endringer du gjør her, synkroniseres også til Dropbox-kontoene til de du deler filene med
  • Du kan få tilgang til filene og mappene som andre har delt med deg

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan laste ned og installere Dropbox-skrivebordsappen

Følg disse enkle trinnene for å laste ned og installere Dropbox-skrivebordsappen på en maskin med Linux, macOS eller Windows.

1. Last ned skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Når den er installert, blir du bedt om å enten logge på eller opprette en ny konto.
  3. Når Dropbox er installert på datamaskinen, vil du se en ny Dropbox-mappe på harddisken. Du bør også se et Dropbox-ikon i systemfeltet eller menylinjen.

Hvordan installere skrivebordsappen med administratorrettigheter

Dropbox-skrivebordsappen krever administratorrettigheter for å kunne kjøre med full funksjonalitet på datamaskinen din. Dette aktiverer flere forskjellige kjernefunksjoner i Dropbox, som:

• Synkroniseringsikoner som viser synkroniseringsstatusen til filer og mapper
  • Høyreklikk på hurtigmenyer for å utføre raske handlinger i Dropbox
  • Tilgang til smart synkronisering

For det store flertallet av brukerne installeres skrivebordsappen automatisk med administratorrettigheter. Hvis du ikke installerte med administratorrettigheter, kan du imidlertid følge instruksjonene nedenfor for å gjøre det.

Obs! Hvis du ikke har administratorrettigheter på datamaskinen (for eksempel hvis du bruker en jobbmaskin), må du kanskje spørre IT-avdelingen om hjelp.

Installer Dropbox-skrivebordsappen med administratorrettigheter

1. Hvis du allerede har installert Dropbox, avinstallerer du programmet.
  2. Last ned Dropbox-programmet.
  3. Åpne installasjonsprogrammet.
    • Du må ikke høyre- eller command-klikke på Kjør som administrator.
  4. Følg instruksjonene i installasjonsveiviseren.
    • Hvis du blir bedt om et administrativt brukernavn og passord, angir du disse eller tar kontakt med administratoren for å logge på.
    • Hvis du ikke blir bedt om et administrativt brukernavn og passord, er du allerede administrator på datamaskinen.
  5. Fullfør installasjonen og logg på Dropbox.

Smart synkronisering og administratorrettigheter

Noen Dropbox-brukere vil ha tilgang til smart synkronisering. Hvis du har tilgang til denne funksjonen, bør du sjekke at Dropbox er installert med administratorrettigheter på hver datamaskin der funksjonen skal brukes.

Hvis du er administrator på et Dropbox Business-team, kan du se hvilke teammedlemmer som har installert Dropbox med administratorrettigheter. Du kan imidlertid bare gjøre dette før du aktiverer smart synkronisering. Avhengig av reglene i bedriften, kan teammedlemmene ha lov til å installere Dropbox med administratorrettigheter på egen hånd. Hvis ikke, kan det hende de trenger hjelp fra IT-avdelingen.

Hvorfor krever Dropbox-skrivebordsappen for macOS tilgang til Keychain?

Keychain er et system for passordhåndtering for Apples macOS. Dropbox krever tilgang til Keychain for å bekrefte kontoen din og tilbyr et ekstra lag med sikkerhet over Dropbox-appens innstillinger.

• For å gi Dropbx tilgang til Keychain, klikker du på Tillat eller Tillat alltid (anbefalt for sømløs tilgang) når du blir bedt om dette av macOS.
  • Hvis du klikker på Avslå, vil det føre til at du får opp feilmeldingen «Kunne ikke starte Dropbox». Av sikkerhetsgrunner vil ikke Dropbox starte uten tilgang til Keychain.

Hva er Dropbox Web Helper for macOS?

Dropbox Web Helper støtter Dropbox-brukergrensesnittet på macOS-maskiner. Det kjører bare når skrivebordsappen kjører. Dropbox Web Helper er en uavhengig prosess, så den kan starte og stoppe på andre tidspunkter enn skrivebordsappen. Hvis du justerer brannmuren eller antivirusprogramvaren for Dropbox, anbefaler vi at du gjør de samme justeringene for Dropbox Web Helper.