Hvordan tvinge en delt kobling til å lastes ned eller gjengis

Oppdatert Dec 04, 2023

Du kan gjøre enkle endringer i Dropbox-koblinger for å dele filer som du selv ønsker. Du kan tilføye URL-koblingsadressen for å tvinge innholdet til å lastes ned eller gjengis i nettleseren.

Hvordan tvinge en Dropbox-kobling til å lastes ned

Hvis du vil tvinge en nettleser til å laste ned innholdet til en kobling i stedet for å vise den, kan du bruke «dl=1» som en spørringsparameter i URL-adressen. Eksempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

eller

https://www.dropbox.com/scl/fi/<token.a>/fil.jpg?rlkey=<token.b>&dl=1

highlight icon

Obs! Den opprinnelige URL-adressen for den delte koblingen kan allerede inneholde spørringsparametere (f. eks. dl=0). Apputviklere må sørge for å dele opp URL-adressen riktig og legge til eller endre parametere etter behov. Koblingene kan også omadresseres til *.dropbox.com/s/dl

Hvordan tvinge gjengivelse av en fil i en nettleser

Enkelte nettlesere er ikke konfigurert til å forhåndsvise filer på riktig måte. Mens visse filtyper kan lastes ned i stedet for å åpnes, er det andre, som HTML, som ikke støttes.

For å omgå forhåndsvisningssiden og la nettleseren gjengi filene dine direkte, kan du bruke raw=1 som en spørringsparameter i URL-adressen din. Hvis du legger til «raw=1» til en URL-adresse vil det forårsake en HTTP-omdirigering. Hvis du er en apputvikler som bruker en slik URL-adresse i din egen kode, må du sørge for at appen kan følge omdirigeringer.

highlight icon

Obs! Delte koblinger gjengir ikke HTML-innhold i en nettleser. Hvis du har opprettet et nettsted som viser HTML-innhold direkte fra Dropboxen din, vil det ikke gjengis i nettleseren. Selve HTML-innholdet vil forbli i Dropboxen din og kan deles. Koblingene kan også omadresseres til *.dropbox.com/s/raw

Dropbox går over til en oppdatert arkitektur for delte koblinger der koblinger er basert på innhold i stedet for på brukere.

Dette vil påvirke hvordan koblinger opprettes og deles. De nye koblingene kan identifiseres ved tilstedeværelsen av en «rlkey»-parameter i URL-adressen. For disse koblingene vil oppførselen ovenfor fungere annerledes:

• Hele «rlkey»-parameteren må beholdes for at URL-en skal gi mottakere tillatelse til å få tilgang til filen eller mappen.

Har du fortsatt problemer?

Hvis du fortsatt har problemer og ikke kan tvinge en delt lenke til å lastes ned eller gjengis, tar du kontakt med Dropbox' kundestøtteteam.