Tving en fil eller mappe til å bli lastet ned, eller til å gjengis på dropbox.com

Du kan gjøre enkle endringer i Dropbox-koblinger for å dele filer som du selv ønsker.

Tving en fil eller mappe til å bli lastet ned

Hvis du vil tvinge en nettleser til å laste ned en fil eller mappe i stedet for å vise den, kan du bruke dl=1 som en spørringsparameter i URL-adressen. Eksempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Obs! Den opprinnelige URL-adressen for den delte koblingen kan allerede inneholde spørringsparametere i strengen (f. eks. dl=0). Apputviklere må sørge for å dele opp URL-adressen riktig og legge til eller endre parametere ved behov.

Gjengi en fil i en nettleser

Enkelte nettlesere er ikke konfigurert til å forhåndsvise filer på riktig måte. Mens visse filtyper kan lastes ned i stedet for å åpnes, er det andre, som HTML, som ikke støttes.

For å omgå forhåndsvisningssiden og la nettleseren gjengi filene dine direkte, kan du bruke raw=1 som en spørringsparameter i URL-adressen din. Det å legge til raw=1 til en URL-adressen vil forårsake en HTTP-omdirigering. Hvis du er en apputvikler som bruker en slik URL-adresse i din egen kode, må du sørge for at appen kan følge omdirigeringer.

Dropbox Basic (gratis)-brukere: Fra 3. oktober 2016 kan du ikke lenger bruker delte koblinger til å gjengi HTML-innhold i en nettleser. Hvis du har opprettet et nettsted som viser HTML-innhold direkte fra Dropboxen din, vil det ikke lenger gjengis i nettleseren. Selve HTML-innholdet vil fortsatt forbli i Dropboxen din og kan deles. Finn ut mer.

Dropbox Plus- og Business-brukere: Fra 1. september 2017 kan du ikke lenger gjengi HTML-innhold.

Beslektede emner: