​​Hva du må gjøre hvis Dropbox ikke kan installeres

Det hender at Dropbox-skrivebordsprogrammet ikke lar seg installere på en maskin med Linux, Mac eller Windows. Det er mest sannsynlig at installasjonen mislyktes på grunn av:

• Installasjonsprogrammet ble ikke lastet ned fullstendig
  • Du er ikke koblet til Internett, eller forbindelsen ble brutt under installasjonen
  • Antivirusprogrammet eller brannmuren blokkerte installasjonen
  • Datamaskinen din oppfyller ikke minstekravene

For alle disse tilfellene er den enkleste løsningen å laste ned installasjonsfilen og installere på nytt. Disse instruksjonene fungerer på alle datamaskiner (Linux, Mac og Windows):

1. Last ned Dropbox-installasjonsprogrammet på nytt.
  2. Prøv å installere på nytt.

Hvis du forsøker å installere igjen, men det likevel oppstår en feil, kan du prøve å bruke installasjonsprogrammet for frakoblet installering.

1. Last ned installasjonsprogrammet for frakoblet installering.
  2. Prøv å installere på nytt.
  3. Hvis feilen vedvarer, kan du forsøke å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig, og gjenta trinnene for installasjonsprogrammet for frakoblet installering.

Hvis dette løser problemet, må du kontakte selskapet som har laget antivirusprogrammet for å få mer hjelp. Hvis dette ikke fikser problemet, sjekker du følgende:

Hvis du har problemer med nettverket, skyldes det mest sannsynlig noe av det følgende:

• Nedlastingen av installasjonsprogrammet blokkeres av en brannmur
  • Et proxy- eller et antivirusprogram hindrer deg i å opprette en sikker forbindelse
  • Du er på et Dropbox Business-team, og lokale administratorretningslinjer fører til en konflikt

Hvis ingen av løsningene ovenfor løser problemet du har, kan du sjekke disse mer avanserte feilsøkingsalternativene:

Jeg kan ikke installere en eldre versjon av Dropbox-skrivebordsappen

Hvis du prøver å installere en eldre versjon av Dropbox-skrivebordsappen, vil du sannsynligvis se en av disse feilmeldingene:

• Du har allerede en nyere versjon av Dropbox installert på maskinen.
  • Dette installasjonsprogrammet støttes ikke lenger. Last ned en ny versjon fra nettstedet.

Hvis du får en feilmelding, eller hvis du har problemer med å installere en eldre versjon av Dropbox-skrivebordsappen, går du til nedlastingssiden og installerer den nyeste versjonen.

Vi anbefaler ikke å bruke tidligere versjoner, siden den nyeste versjonen inneholder alle nye feilrettinger, funksjoner og sikkerhetsoppdateringer.

Jeg kan ikke bruke Dropbox på et bedriftsnettverk

Dropbox-appen kan være forhindret fra å installere eller synkronisere på bedriftsnettverk. Hvis du er usikker på om Dropbox støttes på bedriftsnettverket, kontakter du bedriftens nettverksadministrator for å finne ut av det.

Noen bedriftsnettverk står bak HTTP proxy-servere som bruker NTLM-godkjenning. Dropbox støtter ikke denne typen proxy-godkjenning. Imidlertid har noen brukere lyktes å få Dropbox til å kjøre på nettverket sitt ved hjelp av en mellomliggende proxy, som for eksempel NTLMAPS eller cntlm.

Skrivebordsappen fungerer ikke som forventet

Noen ganger fungerer ikke skrivebordsappen som forventet. For å fikse uventet atferd i appen er det beste første trinnet å oppdatere til den nyeste stabile versjonen av appen.

Hvordan du oppdaterer appen avhenger av versjonen du kjører i øyeblikket. Som oftest kjører du en versjon som kalles en «stable build» eller en «beta build». Den stabile utgaven er den nåværende versjonen av appen. Beta-utgaver er fortsatt i en testfase inneholder de nyeste oppdateringene til appen.

Følg trinnene nedenfor for å sjekke hvilken utgave du bruker:

1. Før pekeren over Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen. Du vil se app-versjonen i formatet «Dropbox XX.XX.X».
  2. Sammenlign versjonsnummeret du ser med den nyeste utgaven i «Desktop client builds»-forumtråden. Tittelen på innlegget forteller deg om du kjører en stabil utgave eller en beta-utgave.

Versjonsnummeret stemmer overens med en eldre stabil utgave

Hvis du kjører en eldre stabil utgave, oppdaterer du til den nyeste stabile utgaven, noe som sannsynligvis vil fikse problemene du opplever. Slik installerer du den nyeste stabile utgaven:

1. Finn det nyeste «Stable Build»-innlegget i Dropbox-nettsamfunnet.
  2. Klikk på Installasjonsprogram for frakoblet installering ved siden av operativsystemet ditt for å laste ned den nyeste stabile utgaven.
  3. Når filen er lastet ned, kjører du installasjonsprogrammet.

Når skrivebordsappen er installert, vil den bruke litt tid på å indeksere filene dine på nytt og synkronisere eventuelle endringer.

Versjonsnummeret stemmer overens med en beta-utgave

Som oftest er versjoner med formatet «xx.4.xx» stabile utgaver, mens «xx.3.xx» er beta-utgaver. Hvis du kjører en beta-utgave, vil det å slå av automatisk oppdatering for beta-utgaver og oppdatere til den nyeste stabile utgaven sannsynligvis fikse problemene du opplever. Slik installerer du den nyeste stabile utgaven:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Profil.
  5. Under Innstillinger opphever du merkingen av boksen ved siden av Inkluder meg i tidlig utgivelse.
  6. Finn det nyeste «Stable Build»-innlegget i Dropbox-nettsamfunnet.
  7. Klikk på Installasjonsprogram for frakoblet installering ved siden av operativsystemet ditt for å laste ned den nyeste stabile utgaven.
  8. Når filen er lastet ned, kjører du installasjonsprogrammet.

Når skrivebordsappen er installert, vil den bruke litt tid på å indeksere filene dine på nytt og synkronisere eventuelle endringer. Hvis problemet du opplevde forsvant da du oppdaterte fra en beta-utgivelse, kan det være lurt å fortsette å bruke den stabile utgaven.

Versjonsnummeret stemmer overens med den nåværende stabile utgaven

Hvis du kjører den nåværende stabile utgaven, kan virkemåten skyldes en samhandling med en annen app eller operativsystemet. Les de andre delene i denne artikkelen for å finne ut mer.

Jeg har prøvd alt i denne artikkelen, men jeg har fortsatt problemer. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du har prøvd alle tiltakene ovenfor og installasjonen fortsatt ikke fungerer, eller hvis du ser en feilmelding med et bestemt kodenummer, kan du kontakte kundestøtten hos Dropbox.

Obs! Du kan få opp hele feilteksten ved å klikke på den blå koblingen i feilmeldingen som dukker opp. Da åpnes det en fil med hele feilteksten. Den siste linjen er den bestemte feilkoden.