Slik bruker du opplastninger fra kamera og mobile enheter

person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som ikke er tilgjengelig for Dropbox-team som bruker Dropbox Mobilitetsstyring for bedrifter (EMM) (EMM) for Android eller Dropbox-brukere på Linux.

Du kan laste opp bilder til Dropbox fra kameraet ditt og annen enhet ved å koble dem til datamaskinen din.

Dropbox team-administratorer: Finn ut hvordan du slår på eller av kameraopplasting for teamet ditt..

Slå bildeopplasting på eller av i Dropbox-mobilappen

Slik slår du bildeopplasting på eller av på Dropbox-mobilappen for Android:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Konto.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Under Funksjoner trykker du på Kameraopplasting.
  5. Trykk på Sikkerhetskopier bildene mine.
  6. Trykk på Tillat hvis du blir bedt om det.

Slik slår du bildeopplasting på eller av på Dropbox-mobilappen for iOS:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på person-ikonet.
  3. Trykk på Kameraopplasting.
  4. Trykk på OK for å gi Dropbox tilgang til bildene og videoene dine.
  5. Velg hva du vil sikkerhetskopiere, og om du vil bruke mobildata.
  6. Trykk på Slå på kameraopplasting.

Slå bildeopplasting på eller av i Dropbox-skrivebordsprogrammet

Når du kobler et kamera eller en mobil enhet til en datamaskin med Dropbox-skrivebordsprogrammet installert, blir du spurt om du ønsker å aktivere opplasting for denne enheten. Hvis du velger å gjøre det, vil enheten automatisk laste opp kamerarullen hver gang den kobles til denne datamaskinen.

Slik slår du opplastning av eller på når som helst:

1. Åpne innstillinger for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier.
    • Merk: Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Aktiver kameraopplasting for å bytte mellom Kun bilder eller Bilder og videoer.
  3. Klikk på Endre innstillinger for automatisk avspilling ved siden av Importer bilder og videoer til Dropbox.
  4. Klikk på rullegardinlisten under Flyttbar stasjon.
    • For å slå på kameraopplasting velger du Importer bilder og videoer (Dropbox).
    • For å slå av kameraopplasting må et annet alternativ velges.
  5. Gjenta trinn 4 for minnekort.
  1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier.
  3. Slå på Bilder for å laste opp bilder og video fra den tilkoblede enheten.
  4. Velg Bare bilder eller Bilder og videoer fra rullegardinmenyen.
highlight icon

Obs! Hvis du bruker macOS 10.15 (Catalina) eller nyere, ser du et varsel der det står «Dropbox ønsker tilgang til filer på et flyttbart volum». Klikk på  OK  for å aktivere kameraopplasting.

Du kan endre denne innstillingen når som helst.

1. Klikk på Systeminnstillinger.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern.
  3. Klikk på Personvern-fanen.
  4. Klikk på Filer og mapper.
  5. Merk eller fjern merkingen i boksen ved siden av Flyttbare volumer under Dropbox.

Slik kobler du til eller glemmer mobile enheter i Dropbox-skrivebordsappen

Når du kobler et kamera eller en mobilenhet til en datamaskin med Dropbox skrivebordsapp-installasjon, blir du bedt om å slå på bildeopplasting for den enheten.

Hvis du godtar, vil enheten bli registrert som en tilkoblet enhet under Innstillinger

Slik glemmer du en tilkoblet enhet:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhetskopier.
  5. Klikk på Glem ved siden av enheten du vil koble fra.

Vanlige spørsmål om kamera og enhetsopplasting

Kan jeg velge hvilken mappe bildene mine blir lastet opp til?

Som standard blir bildene lastet opp til mappen Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.Du kan ikke endre dette, men når bildene er lastet opp, kan du flytte dem til en annen mappe i Dropbox-kontoen.

Hvorfor brukte kameraopplasting opp alt batteriet mitt?

Kameraopplasting kan bruke mye batteri den første gangen bildene dine blir lastet opp. Når bildene er lastet opp, bør batteriforbruket gå tilbake til det normale. For å spare batteri stopper Dropbox-appen som standard automatisk opplasting når batteriet er lavt.

Hvorfor brukte kameraopplasting opp alle mobildataene mine?

Som standard bruker kameraopplastning data når WiFi ikke er tilgjengelig.Du kan endre denne innstillingen ved å følge instruksjonene for enheten din nedenfor.

Android:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Konto.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Trykk på Kameraopplasting.
  5. Slå av Bruk data når du er offline.

iOS:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på person-ikonet.
  3. Trykk på Kameraopplasting.
  4. Slå av Bruk mobildata til å sikkerhetskopiere.

Kan jeg bruke iOS Live photo-bilder?

Live photo-bilder som er opplastet til Dropbox-kontoen din vil bli lagret som vanlige bilder.

Hva skal jeg gjøre hvis kameraopplastning ikke fungerer?

Følg fremgangsmåten i denne feilsøkingsveiledningen hvis kameraopplasting ikke fungerer.

Hvorfor ser jeg ikke alternativet for å slå på kameraopplasting?

Hvis du er medlem av et Dropbox-team og ikke ser et alternativ for kameraopplasting, kan det hende at administratoren har slått av denne funksjonen for teamet ditt.

Kan jeg bruke kameraopplasting på både den private og den arbeidsrelaterte kontoen min?

Hvis du har koblet sammen de to Dropbox-kontoene, kan du bare ha kameraopplasting aktivert for én konto om gangen.

Hvorfor ser jeg noen andres bilder i Kameraopplastinger-mappen min?

Når du kobler et kamera eller en mobil enhet til en datamaskin med Dropbox-skrivebordsprogrammet installert, blir du spurt om du ønsker å aktivere kameraopplasting for denne enheten. Det betyr at hvis noen brukte datamaskinen din til å lade telefonen sin, kan de ha klikket på OK da meldingen ble åpnet, uten å være klar over det.

Slik finner du ut hvem som lastet opp bilder til kontoen din:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over bildet du ikke kjenner igjen, og klikk på «» (de tre prikkene).
  3. Klikk på Versjonshistorikk.
  4. Se etter et navn ved siden av Lagt til av.

Hvis du ikke gjenkjenner navnet, kan du eksternt logge av alle enheter du er logget på for øyeblikket.

Hvorfor lastes ikke bildene mine opp i bakgrunnen?

Noen ganger kan innstillingene på enheten din hindre deg i å laste opp bilder i bakgrunnen.