Dropbox og macOS Sierra-kompatibilitet

Hvis du nylig har oppgradert til macOS Sierra (versjon 10.12), og du har Dropbox-skrivebordsappen installert på datamaskinen, bør du oppdatere til den nyeste versjonen av Dropbox. Men selv om du oppdaterer til den nyeste versjonen av Dropbox, kan det hende du fortsatt vil se noe uventet oppførsel. Mer spesifikt:

• Apple-feilmeldinger eller andre dialogbokser som vises når filer flyttes til Dropbox
  • Forvirrende synkroniseringsikoner som vises på Dropbox-mappen eller filene i mappen

Hvis Dropbox er på sitt vanlige sted, vil du se feilmeldinger når du flytter filer ut av mapper som blir synkronisert med iCloud (som Skrivebord og Dokumenter) og inn i Dropbox.

Hvis Dropbox har blitt flyttet til Skrivebord eller Dokumenter-mappen, og disse blir synkronisert med iCloud, kan du oppleve forvirrende synkroniseringsikoner på Dropbox.

Disse meldingene og ikonene skyldes måten Apple har implementert iCloud på (Apples løsning for lagring og sikkerhetskopiering). Denne artikkelen gir deg ytterligere informasjon om hvordan du best kan bruke Dropbox på macOS Sierra (versjon 10.12).

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ser disse ikonene og meldingene?

1. Oppdater til nyeste versjon av Dropbox.
    • Når du oppdaterer til denne versjonen, betyr det at du har de nyeste Dropbox-forbedringene, og det sikrer at du har den best mulige opplevelsen når du bruker Dropbox på macOS Sierra (versjon 10.12).
  2. Flytt Dropbox tilbake til standardplasseringen.
    • Det å ha Dropbox på standardplasseringen kan hindre filsynkroniseringskonflikter mellom iCloud og Dropbox.
  3. Deaktiver varsler når du fjerner filer fra iCloud Drive:
    1. Åpne Finder.
    2. Åpne Finder Valg.
    3. Klikk på Avansert.
    4. Fjern merking for Vis advarsel før fjerning fra iCloud Drive.
  • Obs! Hvis du deaktiverer iCloud-varslinger, vil ikke dette fjerne de motstridende synkroniseringsikonene.

Når synkroniseres filene mine til Dropbox?

Du kan legge merke til at synkroniseringsikonene på filene dine går frem og tilbake mellom iCloud- og Dropbox-varsling. Dette kan skje hvis:

• Du har iCloud aktivert på datamaskinen
  • Du har synkronisert Skrivebord- eller Dokumenter-mappen til iCloud
  • Du har flyttet Dropbox-mappen til enten Skrivebord- eller Dokumenter-mappen

I dette tilfellet vil ikke Dropbox-synkroniseringsikonet (den grønne sirkelen med en hake) vises før en fil er ferdig synkronisert til både Dropbox og iCloud.

Finn ut mer om Dropbox-synkroniseringsikoner.

Hvorfor ser jeg disse meldingene eller ikonene?

Feilmeldinger vises på macOS Sierra (versjon 10.12) når begge de følgende to kriteriene er oppfylt:

• Du har iCloud aktivert på datamaskinen
  • Du har synkronisert Skrivebord- eller Dokumenter-mappen til iCloud

Motstridende synkroniseringsikoner vises når alle følgende tre kriterier er oppfylt:

• Du har iCloud aktivert på datamaskinen
  • Du har synkronisert Skrivebord- eller Dokumenter-mappen til iCloud
  • Du har flyttet Dropbox-mappen til enten Skrivebord- eller Dokumenter-mappen

Obs! I macOS Sierra (versjon 10.12) aktiveres iCloud-synkronisering av disse mappene som standard under installasjonen.

Fungerer Dropbox selv om jeg ser disse meldingene eller ikonene?

Ja. Selv om du ser disse ikonene eller meldingene, blir filene dine fortsatt lagret i Dropbox. Men du kan legge merke til at filsynkroniseringsikoner skifter fra Dropbox- til iCloud-ikoner, og tilbake igjen, mens de lagrer.

Hva er feilmeldingene, og hva betyr de?

Hvis du synkroniserer Skrivebord- eller Dokumenter-mappen til iCloud, kan du se en av følgende dialogbokser når du flytter filer til Dropbox:

Fjern fra iCloud
Slett fra iCloud

Disse meldingene vises hvis du prøver å flytte filer ut av Skrivebord- eller Dokumenter-mappen. Siden den primære Dropbox-mappen er et annet sted på datamaskinen, tolker iCloud det å flytte en fil fra Skrivebord eller Dokumenter som et forsøk på å slette filen fra iCloud.

Kan jeg bruke både Dropbox og iCloud?

Ja. Men ved å bruke både Dropbox og iCloud kan du oppleve noen av problemene som er beskrevet i denne artikkelen. Vi støtter foreløpig ikke en konfigurasjon der både iCloud og Dropbox synkronisere de samme filene.

Potensielle problemer med Dropbox og iCloud-plassholderfiler

iCloud vil ikke synkronisere eller slette Dropbox-filer hvis Dropbox benytter standardkonfigurasjonen. Men hvis alt det følgende er oppfylt for konfigurasjonen din, så kan du potensielt miste data på Dropbox:

• Du gir Dropbox-mappen et annet navn enn «Dropbox» (for eksempel «Dropbox 1») og
  • Dropbox-mappen lagres på et ikke-standard sted (Skrivebord- eller Dokumenter-mappen) og
  • iCloud-synkronisering er på og
  • iCloud-optimalisert lagring er aktivert

Hvis alle disse stemmer for denne konfigurasjonen, kan iCloud fjerne lokale kopier av filer og erstatte dem med plassholderfiler (.icloud). Dette skjer hvis det både er lite plass på harddisken og Optimalisert lagring er aktivert. Hvis Dropbox synkroniserer de samme filene, så vil Dropbox-synkronisere fjerningen av den opprinnelige filen samt .iCloud-plassholderfilen.

I sjeldne tilfeller vil det å flytte Dropbox til standardplasseringen etter at Optimalisert lagring allerede har erstattet ekte filer med plassholderfiler, kunne føre til tap av data. Dropbox synkroniserer disse plassholderfilene i stedet for de faktiske filene.

Dette problemet kan føre til datatap hvis ingenting blir gjort. Følg disse trinnene for å kontrollere at alle filene dine er trygge:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Skriv .iCloud i søkefeltet for å se hvilke, om noen, av filene dine er påvirket.
  3. Hvis du finner .iCloud-filer, må du gjenopprette de faktiske versjonene fra iCloud.

Når du har gjenopprettet filene fra iCloud, følger du trinnene som er nevnt tidligere i denne artikkelen for å beskytte deg mot ytterligere tap av data.

Andre tilfeller med .iCloud-plassholderkoblinger:

I tillegg til de problemene som ble beskrevet ovenfor, finnes det også et potensielt problem med skjermbilder. I noen sjeldne tilfeller kan skjermbilder som tas mens Dropbox ikke kjører, bli erstattet med .iCloud-plassholdere, som deretter synkroniseres til Dropbox.

Følg fremgangsmåten som beskrives ovenfor for å gjenopprette eventuelle berørte skjermbilder , og for å hindre at dette skjer igjen.

Bruk av symlinker, iCloud og Dropbox-skrivebordsprogrammet

Obs! Hvis du bruker symlinker, kan du være ekstra sårbar for uvanlig oppførsel eller tap av data.

Dropbox arbeider med å løse eventuelle problemer som kan oppstå når du bruker Dropbox med macOS Sierra (10.12). Det å følge anbefalingene i denne artikkelen er den beste måten å oppnå normal oppførsel med Dropbox når du har Sierra.

Men hvis du har symlinker i Dropboxen din som peker til Dokumenter-mappen eller skrivebordet, kan du oppleve motstridende synkroniseringsikoner eller mulig tap av data selv om du følger anbefalingene i denne artikkelen.

Vi anbefaler at du fjerner symlinker fra Dropboxen for å unngå eventuelle problemer.

Hva om jeg blir bedt om å flytte Dropbox-mappen min?

Hvis Dropbox-konfigurasjonen passer scenariet som er beskrevet i forrige avsnitt, ber vi deg flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen. Velger du Flytt-alternativet vil denne handlingen automatisk fullføres. Velger du Avbryt, stanses Dropbox-filsynkroniseringen frem til du gjenopptar synkroniseringen og flytter Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen.

Mac flytter Dropbox-mappe

Du kan også manuelt flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Åpne fanen Konto.
  5. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox-plassering.
  6. Velg Annet …
  7. Åpne Programmer-listen.
  8. Klikk på Programmer-rullegardinmenyen og velg harddisken din.
  9. Åpne mappen Brukere.
  10. Velg brukernavnet ditt på datamaskinen (det vil sannsynligvis ha et «hjem»-ikon ved siden av seg).
  11. Klikk på Velg.
  12. Bekreft ved å klikke på Flytt.
Flytt Dropbox til standardplasseringen

Hvordan kan jeg aktivere Dropbox-badgen på macOS Sierra (versjon 10.12)?

Når du installerer Dropbox, vil du se en dialogboks som ber om Tilgjengelighet-tillatelser:

Gi tilgang til Dropboxen din
  1. Klikk på Gi tilgang til Dropbox – du sendes til Sikkerhet og privatvern-delen av Systemvalg.
  2. Klikk på låsesymbolet. Du blir bedt om å skrive inn brukernavn og passord for datamaskinen.
  3. Når maskinen er låst opp, merker du av boksen ved siden av Dropbox-ikonet for å aktivere Tilgjengelighet.
  4. Klikk på låsesymbolet igjen for å låse systemvalgene.
Mac Tilgjengelighet-autorisasjon

Hvorfor trenger Dropbox Tilgjengelighet-tilgang på Mac-en min?

Dropbox bruker macOS sine Tilgjengelighet-tillatelser for å fungere skikkelig. Mer spesifikt bruker vi Tilgjengelighet-API-er for Dropbox-badgen (en del av Microsoft Office-integrasjonene).

Kan jeg deaktivere Tilgjengelighet?

Du kan foreløpig ikke deaktivere Tilgjengelighet-tilgang til Dropbox macOS-skrivebordappen. Vi skjønner at dette ikke gir den beste opplevelsen, og vi arbeider aktivt for å gjøre dette bedre.

Finn ut mer om Dropbox og macOS Tilgjengelighet.