Dropbox og ekstra Mac-tillatelser

Hvis du bruker Mac OS X, har du kanskje lagt merke til en dialogboks som dukker opp, der du blir bedt om brukernavnet og passordet til datamaskinen.
Apple-dialogboks

Denne dialogboksen blir brukt til å gi Dropbox ytterligere tillatelser på datamaskinen, noe som aktiverer visse Dropbox-funksjoner, blant annet:

• Automatiske oppdateringer av appen
  • Enda bedre synkronisering (mer spesifikt, disse tillatelsene gjør det lettere for oss å oppdage filendringer i Dropbox-mappen og synkronisere dem til Dropbox)
  • Andre samhandlinger med brukergrensesnittet (spesielt Dropbox-badgen og Finder-integrasjonen på noen versjoner av Mac)

Uten disse ekstra tillatelsene, ville du ikke hatt tilgang til disse funksjonene, eller til andre nye funksjoner som kan ha behov for disse tillatelsene i fremtiden.

Betyr dette at Dropbox kan se passordet til datamaskinen min?

Nei. Dropbox kan ikke se, motta eller dele datamaskinens passord på noen måte. Det å skrive inn brukernavnet og passordet til datamaskinen i denne dialogboksen gir rett og slett Dropbox tillatelsene som trengs for å aktivere disse funksjonene.

Er dette en Dropbox-dialogboks?

Nei. Dette er en Apple-systemdialogboks, ikke en dialogboks fra Dropbox. Mac OS X krever passordgodkjenning for endringer i visse tillatelser, og denne dialogboksen er en standard måte for en Mac OS X-app å be om tillatelse på.

Kan jeg deaktivere disse tillatelsene?

Ja, du kan velge å klikke Avbryt i stedet for å godkjenne disse ekstra tillatelsene. Men dette betyr at Dropbox-funksjonene nevnt ovenfor ikke vil fungere på datamaskinen. Hvis du ikke godkjenner dette, vil du bli bedt om å oppgi brukernavn og passord på nytt neste gang du starter Dropbox.

Hvordan er disse tillatelsene knyttet til Tilgjengelighet?

Du har kanskje lagt merke til en oppføring for Dropbox under listen over Tilgjengelighet-apper på datamaskinen din. Dropbox krever Mac OS X Tilgjengelighet for at noen av funksjonene skal fungere ordentlig.

Disse ekstra tillatelsene aktiverer også Tilgjengelighet-tilgang.

Hvorfor trenger Dropbox Tilgjengelighet-tilgang på Mac-en min?

Dropbox bruker Apple Mac OS X sine Tilgjengelighet-tillatelser for å fungere skikkelig. Mer spesifikt bruker vi Tilgjengelighet-API-er for Dropbox-badgen (en del av Microsoft Office-integrasjonene).

Hvordan aktiverer jeg Tilgjengelighet på Mac-en min?

Når du installerer Dropbox, vil du se en dialogboks som ber om Tilgjengelighet-tillatelser:

Dropbox tilgang til Tilgjengelighet-dialog
  1. Klikk på Gi tilgang til Dropbox – du sendes til Sikkerhet og privatvern-delen av Systemvalg.
  2. Klikk på låsesymbolet. Du blir bedt om å skrive inn brukernavn og passord for datamaskinen.
  3. Når maskinen er låst opp, merker du av boksen ved siden av Dropbox-ikonet for å aktivere Tilgjengelighet.
  4. Klikk på låsesymbolet igjen for å låse systemvalgene.

Hvordan deaktiverer jeg Tilgjengelighet på Mac-en min?

1. Åpne Systempreferanser og gå til seksjonen Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på fanen Personvern øverst, og velg deretter Tilgjengelighet.
  3. Klikk på låsesymbolet. Du blir bedt om å skrive inn brukernavn og passord for datamaskinen.
  4. Når maskinen er låst opp, fjerner du markeringen i boksen ved siden av Dropbox-ikonet for å deaktivere Tilgjengelighet.

Obs! Hvis du klikker på minustegnet «–» uten å fjerne merket i boksen, vil ikke endringene tre i kraft før du starter Dropbox på nytt.

Hvorfor ble jeg ikke bedt om å godkjenne Tilgjengelighet?

Som med alle installerte apper, ber vi deg om å godkjenne de privilegier som vi aktivt bruker. Dessverre er det noen av Mac OS X-tillatelsene som ikke er så detaljerte som vi ønsker. Dette betyr at flere tillatelser kan være med i samme boks for godkjenning.

Dropbox ber ikke spesielt om tillatelse om å få tilgang til Tilgjengelighet på MacOS Sierra (10.12) og nyere. I de kommende ukene kommer vi eksplisitt til å be om brukertillatelse på Mac OS X (10,11) og eldre.

Hva skjer hvis jeg deaktiverer Tilgjengelighet-tilgang?

Hvis du deaktiverer Dropbox Tilgjengelighet nå, vil endringen overstyres neste gang du starter datamaskinen.

Vi er klar over at dette ikke er ideelt, og vi ønsker å gjøre en bedre jobb med hensyn til hvordan vi ber om tillatelser. Teamet vårt jobber med å endre at Tilgjengelighet-tillatelser for Dropbox legges til på nytt når du starter datamaskinen på nytt.

Den nyeste versjonen av Dropbox-skrivebordsprogrammet introduserer en tydeligere tillatelseflyt for den nyeste versjonen av macOS. Vi skal snart sørge for lignende funksjonalitet for tidligere versjoner av Mac OS X.