Slik bruker du Dropbox i Microsoft Teams

person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

Med Dropbox-appen for Microsoft Teams kan du dele og laste opp filer til Dropbox og forhåndsvise alle filtyper uten å forlate Microsoft Teams.

Få tilgang til Dropbox-filene dine direkte i Microsoft Teams når du legger til Dropbox-appen. Alle Dropbox-brukere kan legge til Dropbox-appen i Microsoft Teams-kontoen sin. Når du legger til Dropbox-appen, kan du:

• Samarbeid med medlemmer av delte Dropbox-mapper i Microsoft Teams
  • Åpne Dropbox- og Office-filer i Dropbox-mappen din ved hjelp av Microsoft Teams
  • Legge til Dropbox-mapper i kanaler på Microsoft Teams

Finn ut mer om systemkravene du trenger for å bruke Dropbox med Microsoft Teams

highlight icon

Merk: Vi anbefaler å bruke Dropbox-appen med Microsoft Teams. Classic Teams-versjonen støttes ikke lenger.

Slik legger du til Dropbox-appen

Få rask tilgang til Dropbox-filene dine uten å forlate Microsoft-appen. Du kan dele filer med teamet ditt uten å være i en kanal eller chat.

Slik legger du til Dropbox-appen:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk Apper i venstre sidestolpe.
    • Hvis du ikke ser Dropbox-appen, skriver du «Dropbox» i søkefeltet og trykker på Enter eller Return på tastaturet eller klikker på forstørrelsesglasset.
  3. Klikk på Legg til i Dropbox-boksen.
  4. Klikk på Legg til i vinduet som vises. Hvis du klikker på nedoverpilen ved siden av Legg til, kan du velge om du vil legge til Dropbox-appen i et team, en chat eller et møte.
highlight icon

Merk: Høyreklikk på Dropbox-appen i venstre sidestolpe for å feste appens plassering. Du kan omorganisere det som er festet, ved å dra og slippe ikoner.

Slik fjerner du Dropbox-appen

Slik fjerner du Dropbox-appen:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Apper-fanen.
  5. Klikk på  >-ikonet ved siden av Microsoft Teams-appen og klikk på Koble fra.
  1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Høyreklikk på Dropbox-fanen i venstre sidestolpe.
  3. Velg Avinstaller fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Fjern

Slik laster du opp filer til Dropbox

Du kan laste opp filer til Dropbox-kontoen din og dele dem samtidig, uten å forlate Microsoft Teams-appen.

For å laste opp filer til Dropbox:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk på Dropbox i venstre sidestolpe.
  3. Åpne en mappeplassering og klikk på Last opp.
  4. Dra og slipp filer for å laste opp.
    • Du kan også klikke på stedet, velge filen du vil laste opp og klikke på Åpne.

Slik legger du til og deler Dropbox-filer i chatmeldinger

Du kan legge til og dele Dropbox-filer og filkoblinger i chatmeldinger i stedet for bare kanaler i Microsoft Teams.

Slik deler du filer i chat:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk på Chat i venstre sidestolpe.
  3. Åpne chatten du vil dele filer i.
  4. Klikk på «» (ellipse) nederst i meldingsvinduet.
  5. Klikk på Dropbox-appen.
  6. Klikk på filen du vil dele.
    • Et miniatyrbilde av filen din vises med knappene Forhåndsvis og Åpne i Dropbox i chatmeldingen.
  7. Klikk på Send-pilen for å dele filen i samtalen.

Slik får du en kobling til filen din:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk på Dropbox i venstre sidestolpe.
  3. Velg filen eller mappen du vil ha en kobling til.
  4. Velg Kopier kobling.

En Microsoft Teams-kobling kopieres til utklippstavlen.

highlight icon

Merk: Hvis du limer inn denne koblingen i en nettleser, må mottakerne logge på Office Online for å se filen.

Slik legger du til en Dropbox-fane i en kanal

Slik legger du til en Dropbox-fane:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk på Teams i venstre sidestolpe.
  3. Velg teamkanalen du vil legge til en Dropbox-fane i.
  4. Klikk på plusstegn (plusstegnikon) til høyre for kanaltittelen.
  5. Klikk på Legg til en fane, og velg Dropbox eller skriv «Dropbox» i søkefeltet øverst til høyre.
  6. I Dropbox-boksen som vises, velger du en delt mappe som standardmappen for alle i samtalen.
    • Merk: Fjern merket i boksen nederst hvis du ikke vil at Dropbox-fanen skal legges ut i kanalen.
  7. Klikk Lagre.

Slik forhåndsviser du filer i en chatmelding

Mottakerne dine kan forhåndsvise Dropbox-filer du sender, uansett hvilken type fil det er.

Slik forhåndsviser du en Dropbox-fil:

1. Åpne Microsoft Teams.
  2. Klikk på Chat i venstre sidestolpe.
  3. Velg chatten du vil forhåndsvise.
  4. Klikk på Forhåndsvisning-knappen i chatmeldingen som ble sendt til deg.
highlight icon

Merk: Du kan også se filen i Dropbox ved å klikke på Åpne i Dropbox-knappen i chatmeldingen.

Slik administrerer du Microsoft Teams for teamet ditt

Administratorer kan automatisk:

Administratorer kan også legge til Dropbox i alle Teams-kanalene sine ved å bruke Dropboxs administratorverktøy. Slik gjør du det:

1. Logg på administratorverktøyet på dropbox.com.
  2. Klikk på Innstillinger i venstre sidestolpe.
  3. Gå til Apptillatelser i innstillingene.
  4. Klikk på fanen Andre apper.
  5. Velg Tillat fra rullegardinmenyen.
  6. Merk av i boksen ved siden av Dropbox for Microsoft Teams-appen.
  7. Klikk på Rediger innstillinger.
  8. Klikk Legg til i alle kanaler.