Flytte Dropbox-skrivebordsmappen til et nytt sted

Du kan flytte Dropbox-mappen til et hvilket som helst sted på harddisken eller til en ekstern harddisk ved hjelp av Dropbox-skrivebordsappen.

Hvis du bestemmer deg for å flytte mappen, anbefaler vi at du velger en plassering på samme harddisk som operativsystemet. Dropbox vil ikke fungere riktig hvis Dropbox-mappen blir utilgjengelig, noe som kan skje hvis den ligger på en ekstern harddisk som blir koblet fra.

Obs! Du kan også flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen. Hvis du vil vite hvordan du gjør det, blar du til bunnen av denne artikkelen.

Nettverksfilsystemer eller ikke-standard filsystemer

• Dropbox er ikke kompatibel med nettverksfilsystemer.
  • Nettverksfilsystemer sender ikke melding når filer endres. Når Dropbox starter opp, foretas det en dyp filskanning som oppdager endringer og synkroniserer dem. Dropbox venter imidlertid vanligvis på «filoppdaterings-hendelser», og bare fysisk tilkoblede stasjoner sender disse hendelsene.
  • Hvis Dropbox-mappen flyttes til en stasjon med et ikke-standard filsystem for operativsystemet, kan det føre til uventet oppførsel.
  • Disse filsystemene kan ha begrensninger utenfor det Dropbox kan styre, herunder begrensninger på filstørrelse, filtype eller annet.

Ta hensyn til disse potensielle problemene når du velger en ny plassering for Dropbox. Rådfør deg med ressursene til operativsystemet du bruker hvis du har flere spørsmål.

Klikk på et operativsystem for å få instruksjoner:

Linux

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Synkroniser.
  4. Klikk på Flytt …
  5. Velg den nye plasseringen for Dropbox-mappen.
  6. La Dropbox flytte mappen med innhold til den nye plasseringen.

Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Klikk på Innstillinger …
  4. Klikk på Synkroniser.
  5. Klikk på Dropboxens plassering -rullegardinmenyen.
  6. Velg en ny plassering for Dropboxen din.
  7. La Dropbox flytte mappen med innhold til den nye plasseringen.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til både en privat og en arbeidsrelatert Dropbox, vil du se begge Dropbox-kontoene oppført her. Velg riktig konto før du endrer plasseringen til Dropbox-mappen.

Flytte Dropbox-mappen manuelt tilbake til standardplassering på en Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Klikk på Innstillinger …
  4. Klikk på Synkroniser.
  5. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox-plassering.
  6. Velg Annet …
  7. Åpne Programmer-listen.
  8. Klikk på Programmer-rullegardinmenyen og velg harddisk.
  9. Åpne mappen Brukere.
  10. Velg brukernavnet ditt på datamaskinen (det vil sannsynligvis ha et «hjem»-ikon ved siden av seg).
  11. Klikk på Velg.
  12. Bekreft ved å klikke på Flytt.

Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Klikk på Innstillinger …
  4. Klikk på Synkroniser.
  5. Klikk på Flytt …
  6. Velg den nye plasseringen for Dropbox-mappen.
  7. La Dropbox flytte mappen med innhold til den nye plasseringen.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til både en privat og en arbeidsrelatert Dropbox, vil du se begge Dropbox-kontoene oppført her. Velg riktig fane før du flytter Dropbox-mappen.

En merknad om navneendring: Dropbox-mappen vil beholde samme navn som før, og kan ikke endres ved å bruke flytt-funksjonen. Dropbox vil ikke synkronisere Dropbox-mappen hvis navnet ble endret manuelt eller mappen ble flyttet via operativsystemet. Hvis Dropbox mister oversikten over Dropbox-mappen, vil den prøve å synkronisere mappen i sin helhet ved hjelp av siste kjente plassering.

Finn ut mer

Hvis du vil plassere Dropbox-mappen på en ekstern harddisk, må du være forsiktig når du fortsetter:

• Dropbox-mappen må være tilgjengelig når datamaskinen starter og før Dropbox-skrivebordsprogrammet starter. Noen USB-stasjoner bruker f.eks. litt tid på å monteres før datamaskinen gjenkjenner dem. Det kan hende at Dropbox-skrivebordsprogrammet vil starte før en slik stasjon er klar, og bli forvirret. Du vil motta en feilmelding og Dropbox vil gi deg muligheten til å tilknytte Dropbox-kontoen på nytt eller avslutte hvis det ikke er i stand til å finne Dropbox-mappen.
  • Hvis den eksterne harddisken ikke er tilknyttet datamaskinen mens Dropbox kjører, er det mulig at programmet vil begynne å slette filer før det innser at hele stasjonen er fjernet. Vær ytterst forsiktig hvis du har installert Dropbox-mappen på en ekstern harddisk.