Slik løser du at Dropbox ikke synkroniserer og andre problemer

Oppdatert Mar 08, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for alle kunder på Dropbox.

I denne artikkelen finner du løsninger på problemer med Dropbox-synkronisering og feilsøkingstrinn. Prøv trinnene nedenfor hvis:

• Oppdateringer til filene dine ikke synkroniseres med personer du deler med
  • Oppdateringer til filene dine gjenspeiles ikke i din egen konto på dropbox.com
  • Nye filer som legges til av andre personer eller enheter, synkroniseres ikke til enheten din
  • Antall filsynkroniseringer ser ut til å «sitte fast»
  • Du ser feil om bestemte filer

Finn ut mer om hvordan Dropbox synkroniserer filene dine.

highlight icon

Merk: Hvis enheten din har en upålitelig internettforbindelse eller hvis en fil er veldig stor, kan det ta lengre tid for Dropbox å synkronisere. Du kan vente noen minutter på at Dropbox synkroniseres. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve trinnene nedenfor.

Dropbox-synkronisering sitter fast for alltid, venter på synkronisering, eller starter ikke

Hvis Dropbox-skrivebordsappen din står fast under synkronisering, venter på å synkronisere eller ikke begynner å synkronisere, kan det skyldes nettverksinnstillingene eller brannmuren:

Feil om lite diskplass på datamaskinen eller harddisken

Dropbox har noen forskjellige verktøy for å hjelpe deg med å administrere diskplassen på enheten din.

Hvis du vil fjerne filer fra harddisken din uten å slette dem fra Dropbox-kontoen din, kan du gjøre disse filene tilgjengelige kun på nett eller bruke selektiv synkronisering for å velge hvilke Dropbox-mapper som skal synkroniseres til harddisken din.

Hvis du vil fjerne filer fra Dropbox-skrivebordsappen og resten av Dropbox-kontoen din, kan du enten:

• Slette filen fra Dropbox-mappen eller dropbox.com.
  • Flytte filen ut av Dropbox-mappen og inn i en lokal mappe på harddisken.

Kan ikke flytte, åpne eller slette en fil eller mappe fra Dropbox-mappen

Hvis du ikke kan gjøre endringer i en fil eller mappe i Dropbox-mappen din, må du først bekrefte om filen er synlig og kan redigeres på dropbox.com.

Noen applikasjoner setter begrensninger som kan forhindre andre applikasjoner (som Dropbox) fra å få tilgang til filene dine mens den andre applikasjonen har dem åpne. Dette gjøres for å forhindre konflikter mellom de to.

Hvis du etter at du har lagret filen eller avsluttet applikasjonen du bruker, ser feil om den aktuelle filen, eller den aldri ser ut til å fullføre synkronisering, kan det være lurt å starte datamaskinen på nytt i tilfelle en krasj eller bakgrunnsapplikasjon bruker filen på en måte som forhindrer Dropbox i å synkronisere endringene dine.

Hvis du ikke kan se og redigere filen på dropbox.com, kan det hende at filen ikke er riktig synkronisert. Prøv disse andre feilsøkingstrinnene nedenfor for å løse problemer med synkronisering av Dropbox-skrivebordsappen, og start med å sjekke tilkoblingen:

Filer er merket som «oppdatert», men er det ikke

Hvis enten dropbox.com eller skrivebordsappen viser filen din som oppdatert, men endringer du har gjort, ikke vises, betyr det vanligvis én av to ting:

1. Skrivebordsappen har ennå ikke gjort endringer i kontoen din på dropbox.com.
  2. Skrivebordsappen har ennå ikke lastet ned endringer gjort i kontoen din på dropbox.com.

Vanligvis vil dette oppdateres automatisk, og du trenger bare å vente på at filen skal fullføre synkronisering. Hvis skrivebordsappen ikke ser ut til å synkronisere, prøver du følgende feilsøkingstrinn:

Finn ut hvordan du endrer innstillinger for filer som kun er på nett.

Filen kunne ikke synkroniseres på grunn av et maskinvareproblem eller filkorrupsjon

Hvis Dropbox støter på feil under forsøk på å lese eller skrive en fil, kan det være et problem med operativsystemet eller maskinvaren på datamaskinen. Du kan bruke diskdiagnose- og reparasjonsverktøy for å identifisere og reparere feil:

• Windows: Bruk Sjekk disk (chkdsk).
  • macOS: Bruk Diskverktøy.

Slik ser du etter diskfeil

warning icon

Viktig:

• Du må ha administratorrettigheter for å kjøre chkdsk.
  • Det anbefales ikke å avbryte chkdsk
  • Tiden det tar å kjøre chkdsk, avhenger av størrelsen og hastigheten på stasjonen, mengden data som er lagret og tilstedeværelsen av potensielle feil.

Slik kjører du verktøyet Sjekk disk (chkdsk) på Windows

1. Skriv «cmd» eller «command prompt» i søkefeltet på oppgavelinjen.
  2. Høyreklikk på Command Prompt i Start-menyen.
  3. Klikk Kjør som administrator
  4. Søk etter problemer ved å skrive «chkdsk» og trykke på Enter.
  5. Reparer problemer ved å skrive «chkdsk /r» og trykke på Enter.
warning icon

Viktig:

• Du må ha administratorrettigheter for å kjøre Diskverktøy.
  • Det anbefales ikke å avbryte Diskverktøy
  • Tiden det tar å kjøre Diskverktøy, avhenger av størrelsen og hastigheten på stasjonen, mengden data som er lagret og tilstedeværelsen av potensielle feil.

Slik kjører du Diskverktøy på macOS

1. Klikk på Launchpad i Dock og skriv «Diskverktøy» i søkefeltet.
  2. Klikk på Diskverktø--ikonet (stetoskop på harddisk).
  3. Velg et volum i venstre sidefelt, og klikk på Førstehjelp
  4. Søk etter problemer ved å klikke på Kjør.
  5. Reparer problemer ved å klikke på Reparer disk, Verifiser disk.
highlight icon

Merk: Hvis diskhelsekontrollen rapporterer en feil, må du dobbeltsjekke maskinvaren og eventuelt erstatte den. Du kan også prøve å erstatte den korrupte filen. Prøv å åpne den korrupte filen for å se om alt ser riktig ut. Hvis tidligere redigeringer av den lokale filen ble synkronisert til dropbox.com, kan du forsøke å erstatte den lokale filen ved å laste ned nettversjonen. Finn ut hvordan du gjenoppretter eldre versjoner av filer.

Mappen kunne ikke synkroniseres fordi den ble blokkert av antivirusprogramvare

Hvis synkronisering til skrivebordet er blokkert fordi antivirusprogramvaren din identifiserer en trussel, er følgende alternativer tilgjengelige:

• Slett filen.
  • Sett filen i karantene.
    • Hvis du lar antivirusprogramvaren flytte den infiserte filen til et sikkert sted på harddisken, isoleres filen fra resten av systemet.
  • Tillat at filen lastes ned på vanlig måte.
warning icon

Viktig: Vær forsiktig når du overstyrer virusskanneren. Tillat bare at filen lastes ned normalt hvis du er sikker på at den flaggede filen ikke er en trussel.

Hvis scenariene ovenfor ikke samsvarer med problemet ditt, prøver du feilsøkingstrinnene nedenfor.

Feilsøkingstrinn

Finn Dropbox

• På nettet
    • På telefonen eller datamaskinen din går du til www.dropbox.com.
  • På datamaskinen:
  • På mobilen eller nettbrettet:

Sjekk internettforbindelsen

• Sjekk at enheten din er koblet til internett.
    • Du kan utføre en hastighetstest for å finne ut mer om tilkoblingen.
  • Hvis du bruker mobildata, kobler du til wifi i stedet.

Åpne Dropbox på nytt eller oppdater Dropbox

Oppdater Dropbox

Avhengig av enhetsinnstillingene dine, kan det hende at enheten ikke oppdaterer Dropbox automatisk.

Avinstaller Dropbox-skrivebordsappen og installer den på nytt

Sjekk at Dropbox støtter enheten din

Les artikkelen vår om systemkrav for å sjekke at enheten din og operativsystemet ditt støttes av Dropbox. Hvis det ikke er tilfelle, anbefaler vi å oppdatere enheten eller operativsystemet, eller å bruke en annen, støttet enhet.

På Mac: Gi Dropbox full disktilgang

Hvis du bruker macOS 12 eller tidligere, følger du disse trinnene for å angi tillatelsene dine til å gi Dropbox full disktilgang.

highlight icon

Merk: Sørg for at du er logget på dropbox.com før du begynner.

1. På datamaskinen din klikker du på Apple-menyen (Apple-ikonet) i øvre venstre hjørnet av skjermen.
  2. Klikk på Systeminnstillinger
  3. Klikk på Sikkerhet og personvern eller Personvern og sikkerhet, avhengig av operativsystemet ditt.
  4. Klikk på Personvern-fanen.
  5. Klikk på låsikonet nederst i venstre hjørne, ved siden av Klikk på låsen for å gjøre endringer
  6. Skriv inn ditt Mac brukernavn og passord.
  7. Rull ned og klikk på Full disktilgang i menyen til venstre.
  8. Merk av i boksen ved siden av Dropbox
  9. Klikk på Senere.
  10. Klikk på Tilgjengelighet i menyen til venstre.
  11. Merk av i boksen ved siden av Dropbox
  12. Klikk på låseikonet igjen.
  13. Avslutt og start Dropbox-skrivebordsappen på nytt.
Hvis du bruker en macOS 13 eller nyere, følger du disse trinnene for å angi tillatelsene dine til å gi Dropbox full disktilgang.
highlight icon

Merk: Sørg for at du er logget på dropbox.com før du begynner.

1. På datamaskinen din klikker du på Apple-menyen (Apple-ikonet) i øvre venstre hjørnet av skjermen.
  2. Klikk på Systeminnstillinger …
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet.
  4. I Personvern-menyen blar du ned og klikker på Full disktilgang
  5. Slå Dropbox til på-posisjon.
  6. Skriv inn ditt Mac brukernavn og passord.
  7. Klikk på Senere.
  8. Klikk på < ved siden av Full disktilgang for å gå tilbake til Personvern-menyen.
  9. Bla ned og klikk på Tilgjengelighet.
  10. Slå Dropbox til på-posisjon.
  11. Skriv inn ditt Mac brukernavn og passord.

Sjekk dato og klokkeslett på enheten

Hvis enheten din har feil dato og klokkeslett, kan Dropbox ha problemer med å synkronisere filene dine.

Sjekk kontoene dine

Du kan logge på med flere kontoer på samme enhet, så hvis du mangler en fil som burde ha vært synkronisert, bør du sjekke om du bruker riktig konto.

Finn ut hvordan du logger på eller av Dropbox.

Sjekk synkroniseringsstatus

Hvis filene og mappene er forskjellige på enhetene dine, kan du sjekke synkroniseringsstatusen. Du kan også påse at selektiv synkronisering ikke har fjernet mapper fra enheten din.

Ha Dropbox-skrivebordsappen åpen

• Hvis du har lagt til en fil i Dropbox-mappen på datamaskinen din, må du holde Dropbox-appen åpen for å synkronisere den til resten av Dropbox-kontoen din.
  • Når filene dine er synkronisert på tvers av enhetene dine, kan du lukke Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen.

Lukk de andre programmene dine

Hvis du har en av Dropbox-filene åpen i et annet program, sånn som Microsoft Word, kan det hende at filen ikke synkroniseres riktig. Lukk alle andre applikasjoner enn Dropbox, og lukk og åpne filen på nytt i Dropbox.

Kontroller filnavnene

Visse spesialtegn, sånn som «*» (stjerne) eller «/» (skråstrek), er ikke kompatible med alle enheter. Fjern eventuelle spesialtegn i filnavnene dine.

Finn ut mer om å navngi filene og mappene dine.

Sørg for at du har lagret filen til Dropbox

Søk etter filen på datamaskinen ved å bruke søkefeltet i oppgavelinjen (Windows) eller Spotlight i menylinjen (Mac). Hvis den ikke er i Dropbox eller en tilkoblet app, vil den ikke synkroniseres med Dropbox.

Slik legger du til filer manuelt i Dropbox.

Sjekk om du har blitt med i en delt mappe

Hvis du redigerer en fil som er i en delt mappe, men mappen ikke er i kontoen din, vil ikke endringene du gjør i filen, vises i mappen.

Finn ut hvordan du blir med i en delt mappe.

Sjekk om noen andre kan ha endret eller flyttet filen din

Logg på dropbox.com og kontroller om noen kan ha flyttet, slettet eller gitt nytt navn til filen eller mappen.

Finn ut hvordan du gjenoppretter manglende filer.

Sjekk antallet og størrelsen på filene som er lagret i Dropbox-kontoen din

Antall filer du kan lagre i Dropbox-kontoen din, er begrenset av tilgjengelig lagringsplass. Hvis du går tom for plass på kontoen din, bør du vurdere å oppgradere abonnementet eller slette filer eller mapper.

Filer som lastes opp via skrivebordsappen eller mobilappene, må være 2 TB eller mindre, og filer som lastes opp til dropbox.com, må være 50 GB eller mindre.

Alle filer som lastes opp til Dropbox-kontoen din, må være mindre enn mengden lagringsplass du har. Hvis kontoen f.eks. har en lagringskvote på 2 GB, kan du laste opp én fil på 2 GB eller mange filer som samlet er på 2 GB. Hvis du overskrider lagringskvoten din, slutter Dropbox å synkroniseres.

highlight icon

Merk: Filer som lastes opp gjennom API-en, må være 350 GB eller mindre.

Sjekk innstillingene for brannmur, sikkerhet og antivirus

Innstillingene for brannmur, antivirus og sikkerhet kan hindre filene dine i å synkroniseres med Dropbox.

Slik gir du Dropbox full tilgang.

Sjekk nettverksbegrensninger

Hvis du ser en feil som for eksempel «kan ikke opprette en sikker tilkobling», har nettverket ditt kanskje spesielle restriksjoner.

Det kan hende at du må oppgi informasjon om proxy-server, koble til et lokalnettverk (LAN) eller konfigurere nettverket manuelt til å tillate domenet «*.dropbox».

Finn ut mer om hvilke domener Dropbox bruker.

Hvis ingen av disse løser problemet, sjekker du med en administrator.

Kontroller filtypen

Dropbox kan ikke synkronisere enkelte typer filer. Disse omfatter:

• Filer med visse suffikser, for eksempel filer som ender på:
    • desktop.ini
    • thumbs.db
    • .ds_store
    • icon\r
    • .dropbox
    • .dropbox.attr
  • Midlertidige filer:
    • Disse filene opprettes av programmer som PowerPoint eller Word og begynner ofte med ~$ (en tilde og et dollartegn) eller .~ (et punktum og en tilde).
  • Visse typer fil og metadata, inkludert:
  • Mistenkelige filer:
    • Hvis du får en feilmelding som sier at tillatelsen har blitt nektet, eller at filen din har blitt avvist av serveren, kan Dropbox ha flagget filen som et brudd på opphavsrett, DMCA-brudd eller skadelig programvare.
    • Hvis du mistenker at dette er problemet, kontakt kundestøtte.

Feilsøk din eksterne harddisk

• Hvis filene du vil synkronisere, ligger på en ekstern harddisk, må du sjekke at den eksterne harddisken er koblet til, og at datamaskinen gjenkjenner den.
  • Hvis harddisken din er tilkoblet og gjenkjent, men filene dine ikke vil synkroniseres til Dropbox, flytter du Dropbox-mappen tilbake til datamaskinen midlertidig for å se om det er den eksterne harddisken som forårsaker problemet.
highlight icon

Merk: Lagring av Dropbox-mappen på en ekstern stasjon støttes ikke lenger på datamaskiner som kjører den oppdaterte versjonen av Dropbox for macOS på File Provider.

Påse at appen din synkroniserer endringer automatisk

Noen ikke-Dropbox-applikasjoner lagrer endringer automatisk. Men hvis du redigerer en fil i et program som ikke lagrer endringer automatisk, må du lagre endringene manuelt ved å legge til filen på nytt.

Se hvordan du legger til filer i Dropbox.

Sjekk at filen ikke er skrivebeskyttet eller låst

Hvis filen din er skrivebeskyttet eller er låst av en annen applikasjon enn Dropbox, kan du ikke synkronisere filen til Dropbox.

Hvis filen har et låseikon, betyr det at den ble låst med Dropbox. Finn ut hvordan du låser opp filene dine.

Oppdater eller installer andre apper enn Dropbox

Hvis du bruker en annen app enn Dropbox til å redigere filene dine, må du sørge for at applikasjonen er oppdatert. Du kan også avinstallere og installere den på nytt, og deretter sjekke om filen din synkroniseres med Dropbox.

Få mer hjelp

Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har løst synkroniseringsproblemet, kontakter du Dropbox kundestøtte for ytterligere kundestøtte.