Hva er et systemstatusfelt eller en menylinje?

I hjelpesenteret kaller vi feltene langs toppen eller bunnen av skjermen for systemfeltet (Windows/Linux) eller menylinjen (Mac). Systemfeltet eller menylinjen inneholder Dropbox-ikonet. Du bruker dette ikonet til å få tilgang til Dropbox-menyen.

Systemfeltet eller menylinjen vises på ulike steder avhengig av operativsystemet ditt: Velg det operativsystemet du bruker for å finne ut mer:

Linux

Plasseringen av systemstatusfeltet er avhengig av Linux-installeringen din. Systemstatusfeltet i f.eks. Ubuntu vises øverst på skjermen og ser slik ut:

Dropbox på menylinjen

Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Macintosh

Menylinjen vises på toppen av skjermen og ser slik ut:

Dropbox på menylinjen

Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Vista/Win7/Win8/Win10

Systemstatusfeltet vises på bunnen av skjermen og ser slik ut:

Dropbox i systemfeltet

Hvis du ikke ser Dropbox-ikonet, kan det hende det skjules automatisk av Windows. Klikk på den lille hvite pilen for å vise alle ikoner i systemfeltet. Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Jeg ser ikke Dropbox-ikonet i systemfeltet eller på menylinjen – har det forsvunnet?

Dropbox-ikonet vises bare i systemfeltet eller på menylinjen hvis Dropbox-skrivebordsprogrammet er lastet ned til datamaskinen din. Av og til vil Dropbox-ikonet se ut til å «forsvinne», fordi skrivebordsprogrammet er inaktivt på datamaskinen. For å løse dette laster du ned Dropbox-skrivebordsprogrammet (eller laster det ned på nytt) og logger på Dropbox-kontoen din når du blir bedt om det.

Andre artikler om Dropbox-ikonet og synkronisering