Hvordan avinstallere Dropbox

Ved avinstallering av Dropbox-skrivebordsappen blir Dropbox fjernet fra datamaskinen. Når Dropbox er fjernet, vil ikke Dropbox-menyen vises lenger, og Dropbox vil ikke lenger synkronisere filene i Dropbox-mappen. Avinstallering av Dropbox vil ikke slette Dropbox-kontoen din eller fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken.

Velg system for å få instruksjoner:

Linux

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Linux

Avhengig av hvilket operativsystem du bruker og pakken som brukes under installasjonen, vil visse kommandolinjer som angis i terminalvinduet avinstallere skrivebordsappen. Kopier og lim inn følgende kommandoer én etter én i terminalvinduet, og trykk på Enter-tasten etter hver kommando. Hvis noen av kommandoene fører til feil, ta det med ro. Skrivebordsappen vil avinstalleres fra datamaskinen ved siste kommando.

dropbox stop
dropbox status  # Burde rapportere "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du skrive inn følgende kommando i terminalvinduet og trykke på Enter. Det kan hende denne kommandoen må endres hvis Dropbox-mappen ikke ligger på standardplasseringen.

rm -rv ~/Dropbox

Vær oppmerksom på at dette vil slette den lokale Dropbox-mappen din. Alle filene i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelig på dropbox.com.

Mac

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Mac OS X

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Innstillinger…
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern tilknytningen til denne Dropboxen …
  5. Klikk på Dropbox-ikonet på menylinjen igjen.
  6. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  7. Åpne Programmer-mappen i Finder.
  8. Dra Dropbox-appfilen fra  Programmer til Papirkurv.

Dropbox-mappen det den inneholder vil forbli intakt. Hvis du vil fjerne mappen også, kan du dra Dropbox-mappen til papirkurven.

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du dra Dropbox-mappen til papirkurven.

Dette sletter den lokale Dropbox-mappen din. Eventuelle filer i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelig på dropbox.com.

Hvis du har problemer med å avinstallere Dropbox-appen, kan du følge disse trinnene:

1. Åpne Aktivitetsmonitor.Dette verktøyet ligger vanligvis i «Programmer»-mappen, under «Verktøy».
  2. I Aktivitetsmonitor ser du etter linjer der det står «Dropbox».
  3. Klikk på en linje der det står «Dropbox».
  4. Klikk på X for å tvinge prosessen til å avslutte.
  5. Gjenta trinn 3 og 4 for hver linje der det står «Dropbox».
  6. Prøv å avinstallere Dropbox på nytt.

(Valgfritt) Avinstallere hurtigmenyen i Dropbox:

1. Åpne Finder og velg Gå til mappe … fra Start-menyen (eller trykk på Skift+Command+G).
  2. Det kommer frem en dialogboks. Kopier og lim inn følgende linje i boksen og trykk på Enter-tasten:
                    /Library

3. Slett DropboxHelperTools-mappen ved å flytte den til papirkurven.

(Valgfritt) Fjerne innstillingene for Dropbox-programmet:

1. Åpne Finder og velg Gå til mappe … fra Start-menyen (eller trykk på Skift+Command+G).
  2. Det kommer frem en dialogboks. Kopier og lim inn følgende linje i boksen og trykk på Enter-tasten:
                      ~/.dropbox

3. Hvis du vil fjerne systeminnstillingene for Dropbox-programmet, velger du alle filene i mappen og drar og slipper dem til papirkurven.

Windows

Avinstallere skrivebordsprogrammet i Windows

1. Søk etter KontrollpanelStart-skjermen og klikk på det.
  2. Under Programmer velger du Avinstaller et program.
  3. Velg Dropbox i listen med programmer.
  4. Klikk på Avinstaller.
  5. Start datamaskinen på nytt for å fullføre avinstalleringen

Avinstallere Dropbox hvis det var forhåndsinstallert på datamaskinen

Hvis produsenten av datamaskinen forhåndsinstallerte Dropbox, kan det hende du også må avinstallere markedsføringsprogramvaren som fulgte med enheten. Slik gjør du det:

1. Åpne Legg til / fjern programmer-verktøyet.
    • Windows 8:
      1. Klikk på Start.
      2. Klikk på Apper.
      3. Klikk på Kontrollpanel.
      4. Klikk på Avinstaller et program.
    • Windows 10:
      1. Klikk på Start.
      2. Klikk på Innstillinger.
      3. Klikk på System.
      4. Klikk på Apper og funksjoner.
  2. Velg Få tak i Dropbox eller Dropbox «X» GB fra programlisten, der X tilsvarer plassen som gjelder for kampanjen.
  3. Klikk på Avinstaller.
  4. Start datamaskinen på nytt for å fullføre avinstalleringen

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du dra Dropbox-mappen til papirkurven.

Denne handlingen vil slette den lokale Dropbox-mappen din. Eventuelle filer i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelige på dropbox.com.

Hvis du har problemer med å avinstallere Dropbox-appen, kan du følge disse trinnene:

Selv om du installerer den nyeste versjonen av Dropbox igjen, vil ikke det reversere avinstalleringen.

1. Last ned Dropbox-appen. Installasjonsprogrammet lastes ned automatisk.
  2. Dobbeltklikk på den nedlastede filen.
  3. Etter at installasjonen er fullført, klikker du på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  4. Klikk på tannhjulikonet.
  5. Klikk Avslutt Dropbox
  6. Prøv å avinstallere Dropbox på nytt.

Hvis appen fortsatt ikke avinstalleres, følger du disse trinnene for å avinstallere den manuelt:

1. Åpne filutforskeren i Windows.
  2. Kopier denne linjen og lim den inn i adressefeltet. Trykk på Enter.

3.   I «Programfiler» åpner du «Dropbox»-mappen og deretter «Klient»-mappen.

4.   I «Klient»-mappen vil du se en fil med navnet DropboxUninstaller.exe. Dobbeltklikk på denne filen for å kjøre avinstalleringsprogrammet.

Hvis avinstalleringsprogrammet mislykkes eller ikke starter, kan du prøve å kjøre det som administrator:

1. Høyreklikk på DropboxUninstaller.exe
  2. Velg Kjør som administrator
  3. Skriv inn brukernavnet og passordet til administratorbrukeren.
  4. Følg trinnene i avinstalleringsprogrammet.

Finn ut mer

Fjerne innstillingsfiler

Hvis du avinstallerer Dropbox ved hjelp av trinnene ovenfor, vil Dropbox fjernes fra harddisken. Du kan også fjerne Dropbox-innstillingsfilene fra Programdata-mappen.

1. Fra et hvilket som helst Windows Explorer-vindu (programmet du viser datamaskinenes filer med), kopierer og limer du følgende kode inn i plasseringslinjen øverst i vinduet, og trykker på Enter:
    %APPDATA%

Du kommer da til Programdata-mappen.
  2. Flytt mappen som heter Dropbox til papirkurven.
  3. Lim følgende kode inn i plasseringslinjen i toppen av vinduet og trykk på Enter:
    %LOCALAPPDATA%

Du kommer da til en sekundær Programdata-mappe, som også kan inneholde en Dropbox-mappe som kan flyttes til papirkurven.

Beslektede emner: