Avinstallere Dropbox

Ved avinstallering av Dropbox-skrivebordsappen blir Dropbox fjernet fra datamaskinen. Når Dropbox er fjernet, vil ikke Dropbox-menyen vises lenger, og Dropbox vil ikke lenger synkronisere filene i Dropbox-mappen. Avinstallering av Dropbox vil ikke slette Dropbox-kontoen din eller fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken.

Vis instruksjoner for:

Linux

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Linux

Avhengig av hvilket operativsystem du bruker og pakken som brukes under installasjonen, vil visse kommandolinjer som angis i terminalvinduet avinstallere skrivebordsappen. Kopier og lim inn følgende kommandoer én etter én i terminalvinduet, og trykk på Enter-tasten etter hver kommando. Hvis noen av kommandoene fører til feil, ta det med ro. Skrivebordsappen vil avinstalleres fra datamaskinen ved siste kommando.

dropbox stop
dropbox status  # Burde rapportere "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du skrive inn følgende kommando i terminalvinduet og trykke på Enter. Det kan hende denne kommandoen må endres hvis Dropbox-mappen ikke ligger på standardplasseringen.

rm -rv ~/Dropbox

Vær oppmerksom på at dette vil slette den lokale Dropbox-mappen din. Alle filene i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelig på dropbox.com.

Macintosh

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Mac OS X

1. Fjern forbindelsen mellom datamaskinen og Dropbox-kontoen din.
    • Fra skrivebordet klikker du på Dropbox-ikonet på menylinjen, og klikk deretter på tannhjulikonet. Velg Innstillinger …, klikk på Konto-fanen, og klikk på Fjern forbindelsen til denne Dropboxen …
  2. Avslutt Dropbox.
    • Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen, klikk på tannhjul-ikonet og velg deretter Avslutt Dropbox.
  3. Dra og slipp Dropbox fra Programmer-mappen til papirkurven.

Dropbox-mappen og innholdet vil forbli intakt. Hvis du vil fjerne denne også, kan du imidlertid dra og slippe Dropbox-mappen til papirkurven.

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du dra og slippe Dropbox-mappen til papirkurven.

Vær oppmerksom på at dette vil slette den lokale Dropbox-mappen din. Alle filene i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelig på dropbox.com.

(Valgfritt) Avinstallere hurtigmenyen i Dropbox:

1. Åpne Finder og velg Gå til mappe … fra Start-menyen (eller trykk på Skift+Command+G).
  2. Det kommer frem en dialogboks. Kopier og lim inn følgende linje i boksen og trykk på Enter-tasten:
                    /Library

3. Slett DropboxHelperTools-mappen ved å flytte den til papirkurven.

(Valgfritt) Fjerne innstillingene for Dropbox-programmet:

1. Åpne Finder og velg Gå til mappe … fra Start-menyen (eller trykk på Skift+Command+G).
  2. Det kommer frem en dialogboks. Kopier og lim inn følgende linje i boksen og trykk på Enter-tasten:
                      ~/.dropbox

3. Hvis du vil fjerne systeminnstillingene for Dropbox-programmet, velger du alle filene i mappen og drar og slipper dem til papirkurven.

Vista/Win7/Win8/Win10

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Windows Vista eller Windows 7

1. Åpne Kontrollpanelet fra Start-menyen.
  2. Under Programmer velger du Avinstaller et program.
  3. Velg Dropbox fra listen over programmer, og klikk på Avinstaller.

Avinstallere skrivebordsprogrammet på Windows 8

1. Søk etter KontrollpanelStart-skjermen og klikk på det.
  2. Under Programmer velger du Avinstaller et program.
  3. Velg Dropbox fra listen over programmer, og klikk på Avinstaller.

Avinstallere Dropbox hvis det var forhåndsinstallert på datamaskinen

Hvis produsenten av datamaskinen forhåndsinstallerte Dropbox, kan det hende du også må avinstallere markedsføringsprogramvaren som fulgte med enheten. Slik gjør du det:

1. Åpne Legg til / fjern programmer-verktøyet.
    • Windows 8:
      1. Klikk på Start.
      2. Klikk på Apper.
      3. Klikk på Kontrollpanel.
      4. Klikk på Avinstaller et program.
    • Windows 10:
      1. Klikk på Start.
      2. Klikk på Innstillinger.
      3. Klikk på System.
      4. Klikk på Apper og funksjoner.
  2. Velg Få tak i Dropbox eller Dropbox «X» GB fra programlisten, der X tilsvarer plassen som gjelder for kampanjen.
  3. Klikk på Avinstaller.

Fjerne filene i Dropbox-mappen

Hvis du vil fjerne filene i Dropbox-mappen fra harddisken, kan du dra og slippe Dropbox-mappen til papirkurven.

Vær oppmerksom på at dette vil slette den lokale Dropbox-mappen din. Alle filene i den lokale Dropbox-mappen som ikke har blitt synkronisert, vil ikke være tilgjengelig på dropbox.com.

Finn ut mer

Fjerne innstillingsfiler

Hvis du avinstallerer Dropbox ved hjelp av trinnene ovenfor, vil Dropbox fjernes fra harddisken. Du kan også fjerne Dropbox-innstillingsfilene fra Programdata-mappen.

1. Fra et hvilket som helst Windows Explorer-vindu (programmet du viser datamaskinenes filer med), kopierer og limer du følgende kode inn i plasseringslinjen øverst i vinduet, og trykker på Enter:
    %APPDATA%

Du kommer da til Programdata-mappen.
  2. Flytt mappen som heter Dropbox til papirkurven.
  3. Lim følgende kode inn i plasseringslinjen i toppen av vinduet og trykk på Enter:
    %LOCALAPPDATA%

Du kommer da til en sekundær Programdata-mappe, som også kan inneholde en Dropbox-mappe som kan flyttes til papirkurven.

Beslektede emner: