Slik endrer du eieren av en delt mappe

Oppdatert Feb 27, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for alle Dropbox-brukere, med mindre annet er oppgitt.

Når du oppretter delte mapper, blir du automatisk eieren. Hvis du oppretter en mappe i andres delte mappe, blir de eieren. Du kan imidlertid overføre eierskapet til noen andre ved å endre den overordnede mappens delingstillatelser.

Overføring av eierskap av mappen vil ikke overføre eierskapet til de delte koblingene. Delte koblinger med skrivebeskyttet tillatelse er knyttet til personen som opprinnelig opprettet koblingen. Ett av de gjenværende medlemmene må opprette en ny kobling for å dele individuelle filer i mappen.

Finn ut mer om eiertillatelser for en delt mappe.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

highlight icon

Merknader:

• Delte koblinger for nettbaserte filer (bare nettbaserte filer som Paper-dokumenter eller Google-regneark) forblir aktive.
  • Dropbox går over til en oppdatert arkitektur for delte koblinger der koblinger er basert på innhold i stedet for på brukere. Dette vil påvirke hvordan koblinger opprettes og deles. De nye koblingene kan identifiseres ved tilstedeværelsen av en «rlkey»-parameter i URL-adressen. For disse koblingene vil oppførselen ovenfor fungere annerledes:
    • Når du overfører eierskap til en delt mappe, vil delte koblinger forbli aktive og eierskap over koblinger overføres til den nye eieren.
    • Brukere med skrivebeskyttet tilgang kan bare opprette skrivebeskyttede koblinger. Brukere med redigeringstilgang kan opprette koblinger med både redigeringstilgang og skrivebeskyttet tilgang hvis koblinger ikke allerede er opprettet.
    • Skrivebeskyttede koblinger og redigeringskoblinger er forskjellige. Du kan ikke endre en skrivebeskyttet kobling til en redigeringskobling eller omvendt.

Slik gjør du noen andre til eier av en delt mappe

Du må være eier av en delt mappe for å overføre eierskap. Slik endrer du eieren av en delt mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold markøren over mappen du vil overføre eierskap for, og klikk på deleikonet (rektangel med en pil opp).
  3. Klikk på Hvem har tilgang.
  4. Klikk på rullegardinpilen ved siden av personen du vil overføre eierskapet til.
  5. Velg angi som eier.
  6. Klikk på Gjør til eier igjen.
  1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på mappen du vil overføre eierskap for.
  3. Velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  4. Klikk på Hvem har tilgang.
  5. Klikk på rullegardinpilen ved siden av personen du vil overføre eierskapet til.
  6. Velg Gjør til eier
  7. Klikk på Gjør til eier igjen.
  1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikal ellipse på Android) eller «» (ellipse på iOS) ved siden av riktig mappe.
  3. Trykk på Administrer tilgang (Android) eller Mappeinnstillinger (iOS).
  4. Trykk på området nedenfor [x] medlemmer.
  5. Trykk på navnet til personen du vil gjøre til eier.
  6. Trykk på Gjør til eier.
  7. Trykk på Gjør til eier igjen.
highlight icon

Merknader:

• Det kan hende du ikke ser Gjør til eier hvis:
    • Du er ikke eieren av den delte mappen
    • Du prøver å endre eieren av en teammappe (som ikke har eiere)
    • Du prøver å endre eieren av en nestet delt mappe
  • Du kan bare overføre eierskap til en overordnet mappe. Hvis du ønsker å overføre eierskap til en mappe i en annen mappe, må du gjøre det på overordnet mappenivå.

Vanlige spørsmål om å endre eiere av delte mapper

Kan du overføre en mappe uten eier?

Hvis eieren av en delt mappe forlater teamet ditt uten å overføre eierskap, vil den delte mappen ikke ha noen eier.

Hvis du kan kontakte den opprinnelige eieren og de fortsatt har tilgang til mappen, kan du be dem overføre eierskapet til deg.

Hvis du ikke kjenner den opprinnelige eieren eller ikke kan kontakte dem, kan du kopiere filene til en ny mappe og invitere medlemmer på nytt.

Finn ut hvordan du finner eieren av en delt mappe.

Hvem kan jeg overføre en delt mappe til?

Du kan overføre eierskapet til en delt mappe til noen som:

• Er medlem av den delte mappen
  • Har en aktiv Dropbox-konto som ikke er suspendert eller slettet