Rediger delte Microsoft Office-dokumenter i Dropbox

Oppdatert Feb 01, 2024

Du kan nå være medforfatter på Office Online-dokumenter sammen med andre.

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som er lagret i en delt mappe.
  3. Klikk på «» (ellipse) ved siden av filens navn.
  4. Hold markøren over Åpne og velg Word for nettet fra menyen som vises.
  5. Be personene du ønsker å samarbeide med, om å følge de samme trinnene.
  6. Filen vil åpnes i nettleseren i Office Online, og du vil da kunne redigere den.
  7. Når du er ferdig med å redigere, klikker du på Lagre og gå tilbake til Dropbox.
highlight icon

Merknader:

• Øverst på siden kan du se navnet ditt og navnene på andre personer som har samme fil åpen.
  • Endringene du gjør blir lagret automatisk i Dropbox.
  • Medforfatterfunksjonen vil bare fungere hvis personen du ønsker å samarbeide med, er medlem av den delte mappen der Office-dokumentet er lagret.

Vanlige spørsmål om redigering av delte Microsoft Office-dokumenter i Dropbox

Kan jeg være medforfatter av dokumenter fra skrivebord eller mobil?

Nei, du kan ikke være medforfatter på Office-dokumenter som åpnes fra skrivebordet, eller fra Office Mobile. For å være medforfatter i en Office Online-fil, må to vilkår være oppfylt:

• Office-filen må ha blitt åpnet fra dropbox.com.
  • Filen må være lagret i en delt mappe

I tillegg må alle andre få tilgang til Office-filene fra dropbox.com også. Funksjonen for samtidig redigering vil ikke fungere hvis én bruker har tilgang fra dropbox.com, mens den andre har tilgang fra datamaskin eller mobil.

De som får tilgang til Office-filer fra en delt mappe, må gå til dropbox.com og følge trinnene nevnt tidligere i denne artikkelen.

Hvem kan bruke medforfatterfunksjonen?

• Dropbox Basic, Plus, Family og Professional: Du trenger en Microsoft-konto for å redigere filene deres samtidig på nettet, men trenger ikke en Office 365-lisens.
  • Dropbox-team: Du trenger en bedriftskonto hos Microsoft, og en lisens som tillater redigering i Office Online.

Hvilke filtyper vil det fungere å være medforfatter på?

• .xlsx
  • .docx
  • .pptx

Hvordan oppretter jeg nye Office Online-filer fra Dropbox?

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold musepekeren over Dokument, Presentasjon eller Regneark avhengig av hva slags fil du vil opprette.
  4. Klikk på Word-dokument, PowerPoint-presentasjon eller Excel-arbeidsbok.
  5. Logg på Office Online og opprett en ny fil.

Viktige merknader om hvordan du oppretter Office Online-filer fra Dropbox:

• Når du klikker på Opprett og velger en filtype, blir du videresendt til Office Online.
  • Når du oppretter en ny fil gjennom Office Online, lagres en lenke til denne filen automatisk i Dropbox for enkel tilgang.
  • Du må ha et Office Online-abonnement for å bruke denne funksjonen.