Slik forlater du en delt Dropbox-mappe

Oppdatert Feb 05, 2024

Det finnes to måter å fjerne en delt mappe på fra Dropbox-kontoen:

• Forlat mappen midlertidig (med mulighet for å bli med igen senere)
  • Forlat mappen permanent

Hvis du er eieren av en delt mappe og ønsker å fjerne tilgangen, kan du lese om hvordan du fjerner spesifikke medlemmer eller fjerner deling av mappen.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Slik forlater du en mappe midlertidig

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over navnet på mappen du vil fjerne, og klikk på «» (de tre prikkene).
  3. Klikk på Slett.

Slik forlater du en mappe permanent

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over navnet på mappen du vil forlate permanent, og klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  3. Klikk på Hvem har tilgang under mappenavnet.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet ditt.
  5. Klikk på Fjern tilgangen min.

Hvis du forlater en mappe ved et uhell, må du be eieren av den delte mappen om å invitere deg igjen.

Hva om jeg ikke ser alternativ-vinduet for delt mappe?

Hvis vinduet for delt mappe-alternativer ikke dukker opp i nettleseren, kan det hende det har oppstått et problem som forårsakes av tredjeparters nettleserutvidelser eller tilleggsprogram (som f.ek.s blokkering av popups eller reklame).

Hvis dette skjer, kan du midlertidig deaktivere nettleserutvidelser og tilleggsprogram som kjører. Når du har fjernet tilgangen din til en delt mappe eller oppdatert andre innstillinger, kan du aktivere disse nettleser-utvidelsene på nytt.

Hvis du vil fortsette å bruke utvidelsene, kan du kanskje lage et unntak for Dropbox eller hviteliste https://www.dropbox.com.

Vær imidlertid klar over at ikke alle utvidelser støtter denne funksjonen.

Finn ut mer om Dropbox-mapper