Slik legger du til en sekundær e-postadresse for Dropbox-kontoen din.

E-postadressen din er brukernavnet for Dropbox-kontoen. Du kan legge til en sekundær e-postadresse for Dropbox-kontoen din.  Ved å legge til en sekundær e-postadresse kan du videresende innhold som deles med den primære eller sekundære e-postadressen, til én enkelt Dropbox-konto. Sekundære e-postadresser er tilgjengelig for Dropbox Professional-, Plus-, Family og Business-kunder.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Hvordan legge til en sekundær e-postadresse

Prøv å legge til en sekundær e-postadresse for Dropbox-kontoen din:

1. Logg på dropbox.com
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Generelt blar du ned til Sekundære e-postadresser.
  5. Klikk på Rediger.
  6. Klikk på Legg til en sekundær e-post.
  7. Skriv inn den sekundære e-postadressen du vil legge til.
  8. Klikk på Neste.
  9. Klikk på Lukk.
  10. Åpne e-postkontoen du brukte som sekundær e-postadresse. Du bør ha fått en e-post med bekreftelse.
  11. Klikk på Bekreft e-posten din i denne e-posten.
  12. Du sendes til Dropbox-kontoen din, hvor du vil se en bekreftelse.
  13. Klikk på Ferdig.

Du har nå både en primær og en sekundær e-postadresse for kontoen din. Den primære e-postadressen er hovedadressen forbundet med kontoen.

Merknader:

• Hvis noen sender delte filer, mapper og invitasjoner til Paper-dokumenter til den sekundære e-postadressen, vil du motta forespørselen og kan godta dem med den primære e-postadressen din.
  • Du kan legge til flere sekundære e-postadresser.

Hvordan fjerne en sekundær e-postadresse

Slik fjerner du en sekundær e-postadresse fra Dropbox-kontoen din:

1. Logg på dropbox.com
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Generelt blar du ned til Sekundære e-postadresser.
  5. Klikk på Rediger.
  6. Klikk på Fjern ved siden av den sekundære e-postadressen du vil fjerne.
  7. Klikk på Ja.
  8. Klikk på Ferdig.

Hvordan deaktivere sekundære e-postadresser for teamet ditt

Som standard er innstillingen for sekundære e-postadresser slått av for Dropbox Business-teamet ditt. Hvis du tidligere har aktivert innstillingen for sekundære e-postadresser og ønsker å deaktivere den igjen, følger du trinnene nedenfor:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Medlemmer velger du Sekundære e-postadresser.
  5. Slå bryteren til Av.

Når du slår av sekundære e-postadresser, vil alle sekundære e-postadresser som teamet ditt tidligere har lagt til, fjernes.

Merk: Administratorer kan bruke API for Dropbox Business til å oppdatere aliasene til teammedlemmer, selv om innstillingen er av.

Jeg gjenkjenner ikke den primære e-postadressen som er knyttet til den sekundære e-postadressen

Hvis e-postadressen din er identifisert som den sekundære e-postadressen for en primær e-postadresse som du ikke gjenkjenner, betyr dette at e-postadressen din ble lagt til en eksisterende Dropbox-konto på et tidligere tidspunkt. Dette kan skje hvis e-postadressen ble brukt på nytt eller har fått en ny eier. Fordi e-postadressen din er knyttet til denne primære Dropbox-kontoen, blir alt innhold som deles til e-postadressen din, videresendt til den denne kontoen.

Hvis du har et Dropbox Professional- eller Plus-abonnement, kan du fjerne e-postadressen din som en sekundær e-postadresse for en annen Dropbox-konto ved å følge disse trinnene:

1. Opprett en Dropbox-konto ved å bruke en e-postadresse som er forskjellig fra den som er koblet til som alias for en annen Dropbox-konto.
  2. Legg til e-postadressen din som en sekundær e-postadresse for den nye Dropbox-kontoen du nettopp opprettet.
  3. Bytt den primære og sekundære e-postadressen på kontoen din under Sekundær e-postadresse i kontoinnstillingene.

Merknader:

• Invitasjonen som ble videresendt er gyldig, noe som betyr at personen som bruker e-postadressen din som sekundær e-postadresse vil kunne få tilgang til innholdet til den delte filen, mappen eller Paper-dokumentet. For å hindre at personen får tilgang til det delte innholdet, må du umiddelbart ta kontakt med personen som delte filen, mappen eller Paper-dokumentet med deg (e-postadressen til vedkommende finner du i e-postinvitasjonen som ble sendt til deg) og be vedkommende fjerne e-postadressen din fra den delte filen, mappen eller Paper-dokumentet.
  • Etter at du har konfigurert den nye kontoen din i henhold til forklaringen ovenfor, kan eieren av mappen, filen eller Paper-dokumentet dele filen, mappen eller Paper-dokumentet med deg på nytt

Hvis du opplever problemer med sekundære e-postadresser, og du fortsatt trenger hjelp, kan du kontakte kundestøtte.