Dele filer med noen som ikke bruker Dropbox

Du kan dele filer med hvem som helst, til og med de som ikke bruker Dropbox, ved å få en kobling til en hvilken som helst fil eller mappe. Når du får koblingen, kan du sende den via e-post, Facebook, Twitter, direktemeldinger, sosiale nettverk, hvor enn du ønsker. Du kan dele disse koblingene med hvem som helst, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

Hvis du bruker Dropbox Plus eller Dropbox Business: Du kan kontrollere hvem som bruker de delte koblingene og hvor lenge de gjør det ved å angi passord og utløpsdatoer for dem.

Viktig merknad om materiale med opphavsrett

Du bør kun bruke delte koblinger, offentlige koblinger og bildegallerier for filer som du har juridisk rett til å dele med andre (f.eks. dokumenter, bilder, programvare, musikk og videoer du har opprettet selv). Du har ikke rett til å dele filer med mindre du eier opphavsretten til dem eller har fått tillatelse til å dele dem av innehaveren av opphavsretten. Kjøp eller lovlig anskaffelse av video, musikk, e-bøker eller programvare gir deg ikke rett til å dele materialet med tredjeparter via Internett.

Hvis du er i tvil om du har juridisk rett til å dele visse filer, bør du ikke dele dem. Ved å bruke delte mapper, offentlige mapper eller bildegalleri-funksjoner bekrefter du at filer som plasseres i de mappene ikke bryter Dropbox' bruksvilkår og at du eier all opphavsrett til dem eller har fått tillatelse til å dele dem av innehaveren av opphavsretten. Dropbox har sluttet seg til en grunnregel om å lukke kontoer til brukere som gjentatte ganger krenker opphavsretten eller som har kontoer som er utsatt for flere anklager om krenkelse. Hvis du gjentatte ganger deler filer som krenker andres opphavsrett, blir kontoen din lukket.

Besøk Dropbox' DMCA-sidefor mer informasjon om Dropbox' retningslinjer for opphavsrett.