Hvordan bruke delte Dropbox-mapper

Du kan dele en mappe i Dropbox for å gi andre tilgang til å vise eller redigere innholdet i denne mappen. Når du inviterer noen til en mappe i Dropboxen, blir mappen til en delt mappe. Delte mapper legges til i Dropbox-kontoene til alle medlemmer, og endringer i innholdet i en delt mappe synkroniseres til alle som har tilgang til den.

Du kan invitere andre som seere eller redaktører til delte mapper. Personer som har redigeringstilgang til delte mapper kan:

• Vise filer
  • Kommentere på filer
  • Redigere filer

Har du problemer med å dele en mappe? Løs problemer med delte mapper.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper med noen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan dele mapper i Dropbox

Slik deler du en mappe i Dropbox:

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen du vil dele.
  3. Klikk på den blå Del-knappen som dukker opp.
  4. Angi e-postadressene til de som trenger redigeringstilgang til mappen.
  5. Velg Kan redigere fra nedtrekksmenyen. Du kan også velge Kan vise for å gjøre noen til en seer.
  6. Legg til en melding om filene, og klikk på Del.

På mobilen eller nettbrettet

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Finn mappen du vil dele.
    • På Android: Trykk på nedoverpilen.
    • På iOS: Trykk på (ellipseikonet).
  3. Trykk på Del.
  4. Angi e-postadressene til de du vil skal ha redigeringstilgang.
  5. Under alternativet Disse personene, velger du Kan redigere. Du kan også velge Kan vise for å gjøre noen til en seer.
  6. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

På datamaskinen

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Dropbox-mappen din.
  3. Høyreklikk på mappen du vil dele.
  4. Velg Del …
  5. Angi e-postadressene til personene du vil invitere.
  6. Velg Kan redigere fra nedtrekksmenyen. Du kan også velge Kan vise for å gjøre noen til en seer.
  7. Legg til en melding om filene, og klikk på Inviter.

Du kan skille delte mapper fra private mapper på datamaskinen ved å se på ikonene:

Delte mapper på Windows-maskiner

Delt mappe

Delte mapper på Mac-maskiner

Delt mappe

Delte mapper på Linux-maskiner

Delt mappe

Hvordan dele filer i Dropbox

Du kan dele bestemte filer ved hjelp av delte koblinger. De som har tilgang til delte koblinger, kan imidlertid bare vise filen. Hvis du vil gi noen redigeringstilgang til en fil, kan du legge filen i en mappe og deretter dele denne mappen. Du kan ikke gi noen redigeringstilgang til en fil som ikke ligger i en delt mappe.