Hvordan dele en Dropbox-fil eller -mappe

Oppdatert Feb 14, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-brukere med mindre annet er oppgitt.

Når du deler en fil eller mappe ved hjelp av Dropbox, får mottakeren en e-post med en kobling til filen eller mappen. Mottakeren må ha en Dropbox-konto og være logget på denne kontoen for å se eller redigere filen eller mappen. Hvis mottakeren ikke har en Dropbox-konto, eller ikke vil logge på for å se den, kan du dele en skrivebeskyttet kobling i stedet.

Du kan kontrollere om folk kan redigere eller se filene og mappene dine når du deler dem og selv etter at du har delt dem. Redigeringer og kommentarer som legges inn i en delt fil eller mappe, blir oppdatert i sanntid for alle den er delt med.

Finn ut hvordan du administrerer standardinnstillingene for deling.

highlight icon

Merknader

• Hvis du er på en Dropbox-teamkonto og du deler en mappe med teammedlemmene dine, blir de automatisk med i den delte mappen.
  • Hvis du deler en mappe med en individuell Dropbox-bruker, må brukeren manuelt bli med i mappen.
  • Alle som er invitert til å samarbeide på en fil eller mappe, kan lage sin egen lenke for å dele med andre.
  • Dropbox går over til en oppdatert arkitektur for delte koblinger der koblinger er basert på innhold i stedet for på brukere. Dette vil påvirke hvordan koblinger opprettes og deles. De nye koblingene kan identifiseres ved tilstedeværelsen av en «rlkey»-parameter i URL-adressen. For disse koblingene vil oppførselen ovenfor fungere annerledes:
    • Brukere med skrivebeskyttet tilgang kan kun opprette skrivebeskyttede koblinger, men brukere med redigeringstilgang kan opprette koblinger med både redigeringstillatelse eller skrivebeskyttelse dersom koblinger ikke allerede er opprettet.
    • Bare én redigeringskobling og én kobling for skrivebeskyttet tilgang kan eksistere per fil eller mappe.

Dele en Dropbox-file eller -mappe

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  3. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med, og klikk for å velge vedkommende i resultatene.
    • Obs! Du kan invitere så mange personer du vil.

4. Velg Kan redigere eller Kan se.
  5. Legg til et notat hvis du vil.
  6. Klikk på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen mottar en e-post med en kobling til filen eller mappen.

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil dele.
  3. Velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med, og klikk for å velge vedkommende i resultatene.
    • Obs! Du kan invitere så mange personer du vil.

5. Velg Kan redigere eller Kan vise.
  6. Legg til et notat hvis du vil.
  7. Klikk på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen mottar en e-post med en kobling til filen eller mappen.

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikal ellipse på Android) eller «» (ellipse på iOS) ved siden av mappen du vil dele.
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Inviter til fil (fil) eller +Inviter (mappe).
  5. Trykk under Send til og skriv inn e-posten, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele filen eller mappene med.
  6. Trykk for å velge vedkommende fra resultatene.

• Obs! Du kan invitere så mange personer du vil.

7. Trykk for å velge Kan redigere (se, kommentere og redigere) eller Kan se (se og kommentere, men ikke redigere)
    • Trykk Lukk på iOS

8. Trykk på Valgfri melding på Android eller Melding (valgfritt) på iOS for å legge til en melding, om nødvendig.
  9. Trykk på Del.

Se denne videoen for mer informasjon om deling av filer og mapper med Dropbox.