Delte mapper: Gi redigeringstilgang til filene dine

Hvis du gir noen redigeringstilgang til en mappe i Dropboxen din, blir den til en delt mappe. Endringer av innholdet i disse delte mappene synkroniseres til alle som har tilgang til den delte mappen.

De som har redigeringstilgang kan:

• Vis filer
  • kommentere på filer
  • Rediger filer

Gi redigeringstilgang på skrivebords- eller mobilapper

Klikk på rullegardingmenyen nedenfor, og velg operativsystemet til den datamaskinen eller den mobile enheten du vil se instruksjoner for.

Android

1. Åpne Android-appen til Dropbox på Android-enheten din.
  2. Finn mappen du vil dele.
  3. Trykk på nedoverpilen.
  4. Trykk på Del.
  5. Angi e-postadressene til de du vil skal ha redigeringstilgang.
  6. Under Disse personene, velger du Kan redigere.
  7. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

iPhone

1. Åpne iPhone-appen til Dropbox.
  2. Finn mappen du vil dele.
  3. Trykk på nedoverpilen.
  4. Trykk på Del.
  5. Angi e-postadressene til de du vil skal ha redigeringstilgang.
  6. Under alternativet Disse personene, velger du Kan redigere.
  7. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Linux

1. Åpne Dropbox-mappen din.
  2. Høyreklikk på mappen du vil dele for å få opp en meny.
  3. Velg Del …
  4. Det åpnes et delingsvindu på dropbox.com der du kan angi e-postadressene eller navnene til dem du vil dele med.

Mac

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Dropbox-mappen i Finder.
  3. Høyreklikk på mappen du vil dele.
  4. Velg Del …
  5. Angi e-postadressene til personene du vil invitere.
  6. Velg Kan redigere fra nedtrekksmenyen.
  7. Legg til en melding om filene, og klikk på Del.

Windows

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Dropbox-mappen din.
  3. Høyreklikk på mappen du vil dele.
  4. Velg Del …
  5. Angi e-postadressene til personene du vil invitere.
  6. Velg Kan redigere fra nedtrekksmenyen.
  7. Legg til en melding om filene, og klikk på Inviter.

Windows Phone

1. Trykk på mappen du ønsker å dele.
  2. Trykk på Del.
  3. Trykk på Inviter til mappe.
  4. Skriv inn e-postadressene til de du vil invitere, eller klikk på + (pluss)-ikonet for å velge en kontakt fra Personer-appen.
  5. Under Disse personene, velger du Kan redigere.
  6. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Gi redigeringstilgang på dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen du vil dele.
  3. Klikk på den blå Del-knappen som dukker opp.
  4. Angi e-postadressene til de som trenger redigeringstilgang til mappen.
  5. Velg Kan redigere fra nedtrekksmenyen.
  6. Legg til en melding om filene, og klikk på Del.

FAQ-er og feilsøkingstips for delt mappe:

Kan jeg dele en mappe som er inni en annen delt mappe?

Du kan ikke dele en mappe inni en annen delt mappe. Hvis du prøver å gjøre dette fra datamaskinen, vil programmet automatisk sende deg til delingsalternativene i den øverste delte mappen.

En løsning for dette er å dele en kobling til den overordnede mappen til den delte undermappen. Selv om dette gir mottakere av koblingen tilgang til alle mapper i denne banen, blir ingen eventuelle endringer de utfører på filer i den mappen synkronisert til Dropboxen din. Hvis du heller ønsker å gi dem skrivetilgang til den overordnede mappen, kan du oppheve deling av undermappen, dele den overordnede mappen, og så dele en kobling til undermappen.

Hva skjer hvis to personer redigerer en fil samtidig?

Dersom to personer åpner og redigerer en fil i en delt mappe på samme tidspunkt, lagrer Dropbox begge endringene, men i to egne filer. Dropbox prøver ikke automatisk å kombinere eller slå sammen endringene. Se artikkelen om kopier som er i konflikt for å finne mer ut om hvordan dette virker.

Kan jeg bruke en invitasjonsmelding igjen etter jeg har sendt den?

Hvis en invitasjon til en delt mappe allerede har blitt sendt, finnes det dessverre ingen måte du kan gå tilbake og kopiere den innledende meldingen for delt mappe på.

Er det en grense for hvor mange filer det kan være i en delt mappe?

Å opprette en delt mappe fra en mappe som allerede inneholder et veldig stort antall filer vil ofte resultere i en feil. Denne feilen påvirker kun opprettelsen av en delt mappe, og vil ikke påvirke fremtidige invitasjoner til mappen.

Den enkle løsningen er å opprette og dele en ny, tom mappe i Dropboxen din og så flytte alle filene fra den eksisterende mappen til den nye, delte mappen.

• Obs! Sørg for å velge et godt navn på den delte mappen, ettersom navnet til en delt mappe ikke kan endres når den har blitt opprettet (du kan endre det lokalt, men nye og eksisterende medlemmer vil se det opprinnelige navnet) .

Jeg fikk en melding om at jeg har sendt for mange invitasjoner – hva skal jeg gjøre?

For å forhindre misbruk er det en grense for hvor mange invitasjoner til delte mapper du kan sende på én dag. Hvis du når grensen, må du vente 24 timer før du prøver å sende en ny invitasjon.

Hva om den delte mappen min har for mange filer?

Når store mapper deles, kan dette føre til at dropbox.com får tidsavbrudd. Hvis du får en feilmelding om at mappen har for mange filer, kan du prøve følgende:

1. På datamaskinen kan du gi mappen du prøver å dele nytt navn (for eksempel legge til «1» eller ordet «midlertidig» i mappen).
  2. Opprett en ny, tom mappe med navnet du vil bruke for den delte mappen.
  3. Del den tomme mappen med de du vil invitere.
  4. På datamaskinen kan du flytte filene fra mappen som har fått nytt navn (mappen som var for stor til å deles) til den nye, tomme delte mappen.
  5. La Dropbox synkronisere denne flyttingen.