Hvordan dele en fil eller mappe på Dropbox

Du kan dele mapper og filer i Dropbox-kontoen med andre (selv om de ikke har en Dropbox-konto).

Du kan bestemme om andre kan redigere, kommentere eller bare vise filene og mappene dine når du deler dem, og etter at du har delt dem. Redigeringer eller kommentarer for en fil eller mappe oppdateres i sanntid for alle som de har blitt delt med.

Andre nyttige artikler:

Dele en fil eller mappe på dropbox.com

Slik deler du en fil eller mappe via Dropbox-nettstedet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer i venstre kolonne.
  3. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele.
  4. Klikk på Del
  5. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  6. Klikk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Dele en fil eller en mappe via Dropbox-mobilappen

Slik deler du en fil eller mappe i Dropbox-mobilappen:

1. Trykk på Filer nederst på skjermen.
  2. Trykk på (ellipse) under filen eller mappen du vil dele (iPhone eller iPad) eller ved siden av filen eller mappen du vil dele (Android).
  3. Trykk på Del.
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Trykk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Dele en fil eller mappe med Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen

Slik deler du en fil eller mappe med Dropbox-skrivebordsprogrammet (mappe) på datamaskinen din:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen din
  3. Høyreklikk på filen eller mappen du vil dele.
  4. Klikk på Del
  5. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  6. Klikk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.