Hvorfor kan jeg ikke dele en mappe eller bli med i en delt mappe?

Oppdatert Mar 07, 2024

Hvert medlem av en delt mappe kan legge til og endre filer, slik at den delte mappen tar opp plass på hvert medlems konto. Hvis du har problemer med å bli med i en delt mappe eller dele en mappe med andre, er plassmangel sannsynligvis årsaken.

Hvorfor har jeg ikke nok plass på Dropbox-kontoen min til å få tilgang til en delt mappe?

Mengden plass på Dropbox-kontoen din forhindrer deg i å godta en invitasjon til delt mappe hvis:

• Den delte mappen er større enn plasskvoten din (f.eks. hvis den delte mappen er 5 GB, mens kontoen din har totalt 2 GB)
  • Den delte mappen er mindre enn den totale plasskvoten, men du ikke har nok tilgjengelig plass til å ta imot den (f.eks. hvis den delte mappen er 2 GB, men du bare har 1 GB med ledig plass i Dropbox-kontoen din)

Jeg har god plass på kontoen min, så hvorfor kan ikke samarbeidspartneren min ta imot en invitasjon til en delt mappe?

Alle medlemmene av en delt mappe må ha nok tilgjengelig plass til en delt mappe.

En Pro-bruker som har 1 TB med plass kan f.eks. ikke dele en mappe på 5 GB med en Basic-bruker som bare har 2 GB med ledig plass.

Kan jeg dele en mappe uten å bruke opp Dropbox-plass?

Hvis du ønsker å dele en mappe uten å påvirke mottakerens kvote, kan du dele en skrivebeskyttet kobling til mappen i stedet. Med en delt kobling med skrivebeskyttet tilgang kan brukere se eller laste ned kopier av filene i mappen. Dette betyr at den ikke tar opp lagringsplass for personen som mottar en kobling til den delte mappen.

Kan jeg forlate en delt mappe?

Ja, du kan forlate en delt mappe uten å påvirke andre medlemmer av den delte mappen.

Kan jeg legge til gratisplass på Dropbox-kontoen?

Hvis du ikke har nok plass på Dropbox-kontoen din, men du ikke vil betale for mer plass, er det et par alternativer som er tilgjengelige for deg.

Du kan legge til mer plass til kontokvoten din ved å lære om Dropbox eller henvise folk til Dropbox.

Kan jeg dele en Dropbox-lagringskvote med andre?

Hvis du er interessert i å dele en kvotepott med flere brukere, bør du vurdere et Dropbox-teamabonnement.