{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Showcase

Denne artikkelen omhandler en funksjon som er tilgjengelig for alle brukere på Dropbox Professional-abonnementet, og for Dropbox Business-team på et Advanced-, Enterprise- eller Education-abonnement.
Showcase er en ny måte å dele med Dropbox på. Med Showcase kan du velge filer individuelt fra Dropbox-kontoen, sortere dem på én side og dele den med andre. Du kan også spore hvem som viser, laster ned eller kommenterer på filene i en Showcase. Showcase er en flott måte å vise frem arbeidet ditt på, og du kan legge til branding, egendefinerte layouter og bildetekster.

Avsnitt i denne artikkelen:

Opprett en showcase og legg til filer

Det er to måter å opprette en showcase på:

• Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase i venstre sidestolpe (du vil bli omdirigert til showcase.dropbox.com)
    • Du kan velge en eksisterende showcase eller velge Opprett showcase for å opprette en ny
  • Logg på dropbox.com, og klikk deretter på Filer
    • Du kan velge én eller flere filer og deretter klikke på Legg til i showcase

Når du har opprettet en showcase, kan du legge til filer i den på to måter:

• Klikk på Legg til filer nederst i showcasen
  • Dra og slipp innhold til hoveddelen av showcasen

Vær oppmerksom på at når du drar og slipper filer i en showcase, vil de lastes opp til en mappe kalt Showcase-opplastinger

Tilpasset innhold

Du kan også legge til tilpasset innhold i en showcase:

• Logo
  • tittel
  • Introduksjon til showcase
  • Bildetekster for fil
  • Fremhevet bilde (et stort bilde som fungerer som bakgrunn for prosjekttittelen og logoen)

Disse ressursene vises på showcase-siden og i e-posten som sendes ut når du deler showcasen.

Merknader om tilpasset innhold:

• Når du har lastet opp et fremhevet bilde, kan du velge mellom fem ulike layouter
  • Logoen og det fremhevede bildet må være minst 350 x 350 piksler, og maksimalt 1000 x 350 piksler

Det endelige produktet kan for eksempel se ut som showcasen nedenfor:

Eksempel på showcase
Eksempel på showcase

Tilpasse en showcase

Endre størrelsen eller plasseringen til en filforhåndsvisning

Du kan endre størrelsen eller plasseringen til en filforhåndsvisning på siden på to måter:

• Dra-og-slipp filforhåndsvisning fra én plassering til en annen på siden
  • Enkeltklikk på filforhåndsvisningen så den merkes, og velg deretter blant alternativene i verktøylinjen som dukker opp

Obs! Hvis du holder musepekeren over ikonene i verktøylinjene, vil du se en beskrivelse av hva hvert enkelt gjør.

Tilpasse bilder i en showcase
Tilpasse bilder i en showcase

Tittelen som vises ved siden av filene i en showcase vil som standard vise filnavnet. Du kan klikke på denne tittelen for å tilpasse. Du kan også skrive en tittel for hver fil.

Obs! Tittelen og teksten for filforhåndsvisningen er unik for showcasen, og endrer ikke navnet på kildefilen i Dropbox-kontoen din.

Justere et bilde eller en filforhåndsvisning

Du kan endre hvilken del av en filforhåndsvisning som vises på siden på tre forskjellige måter:

• Bruk Juster bilde-alternativet (ett klikk på filforhåndsvisningen og velg Juster bilde på verktøylinjen som dukker opp)
  • Dra bildene for å endre hvor de er plassert
  • Zoom inn eller ut på individuelle bilder

Obs! Dropbox beskjærer bildene dine automatisk slik at de passer best mulig i en showcase.

Legge til tekstblokker

Du kan legge til tekst for en topptekst og bildetekster i filer. Du kan også legge til tekstblokker utenfor disse elementene. Disse tekstblokkene kan ordnes i showcasen, og til og med utvides til sider med full bredde. Slik setter du inn en tekstblokk:

1. Åpne showcasen.
  2. Klikk på «+» (pluss-ikonet) øverst i showcasen, eller klikk på Aa nederst i showcasen.
  3. Velg Tekst.

Erstatte et bilde eller en filforhåndsvisning

Du kan erstatte et bilde eller en filforhåndsvisning på siden på tre forskjellige måter:

• Slette bildet eller filforhåndsvisningen ved hjelp av Papirkurv-alternativet i verktøylinjen, og deretter legge til en ny i stedet
  • Bruke Erstatt element-alternativet på verktøylinjen
  • Dra en fil inn i showcasen og hold den over et eksisterende bilde

Begge disse alternativene blir tilgjengelige ved at du enkeltklikker på filforhåndsvisningen og velger fra verktøylinjen som dukker opp.

Bruke en logo på nytt

Når du har lastet opp en logo til en showcase, kan du bruke denne logoen på nytt i fremtidige showcaser. Du kan også laste opp flere logoer og velge mellom dem. Slik bruker du en logo på nytt:

1. Klikk på Legg til en logo.
  2. Velg en logo fra listen.
  3. Klikk på Velg.

Du kan også legge til en ny logo når som helst. Hvis du vil gjøre det, klikker du på Ny logo.

Redigere filene i en showcase

Hvis du redigerer en av filene som er delt i showcasen, vil disse endringene gjenspeiles i selve showcasen.

Eieren av «Battlesnake...»-showcasen ovenfor kan for eksempel åpne «Identitet-stemningstavler»-showcasen i Dropbox-kontoen sin og redigere den. Disse redigeringene blir da tilgjengelige for alle som showcasen er delt med (enten som en forhåndsvisning eller en nedlastet kopi av filen).

På denne måten fungerer en showcase omtrent som en delt Dropbox-mappe: De med tilgang vil alltid se de nyeste kopiene av filene.

Legg til koblinger i en YouTube-video, et Paper-dokument eller andre nettadresser som ikke er for Dropbox

Det er enkelt å legge til URL-koblinger i showcasen. Disse URL-adressene vises visuelt, og ikonet bestemmes av nettstedet du har opprettet kobling til (en kobling til en YouTube-video viser for eksempel nettstedikonet til YouTube i forhåndsvisningen).

1. Det er to måter å legge til en URL-adresse på: laste opp eller dra-og-slippe.
  2. Hvis du velger å laste opp, klikker du bare på Lim inn en kobling, og deretter følger du instruksjonene.

Obs! Hvis en kobling ikke gjengis, viser den i stedet en 403-feil. En 403-feil betyr ganske enkelt at forhåndsvisningen ikke kunne lastes inn, men selve koblingen er fortsatt klikkbar.

Dele en showcase og vise aktivitet

Det er tre måter å dele en showcase på:

• Når du viser en showcase, klikker du på Del-knappen øverst på skjermen
    • Obs! Hvis du deler ved å bruke Del-knappen, vil e-posten som blir sendt, merket med samme fremhevede bilde, logo og tittel som du har angitt for showcasen
  • På startsiden for Showcase (showcase.dropbox.com) holder du musepekeren over showcase-siden og klikker på Del-knappen som dukker opp
  • Kopier koblingen for showcasen i adresselinjen i nettleseren og del denne koblingen via e-post, chat eller en annen metode du foretrekker

Eksempel på showcase-kobling:

https://showcase.dropbox.com/s/battlesnake-coffee-brand-identity-[eksempel]

Slik bestemmer du hvem som har tilgang til denne koblingen:

1. Klikk på Del.
  2. Klikk på Innstillinger.

Merknader angående deling av en showcase:

• Som standard kan mottakere av en showcase bare legge igjen kommentarer på filene i showcasen – de kan ikke redigere showcasen eller legge til kommentarer på selve showcasen
  • Som standard kan mottakere av en showcase vise, laste ned og legge igjen kommentarer på filene i en showcase

Se aktivitet på showcasen: visninger, nedlastinger og kommentarer

Du kan raskt se hvor mange som har vist, lastet ned eller lagt til kommentarer på en showcase:

1. Gå til Showcase-siden i Dropbox-kontoen din:
    • Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase, eller
    • Logg på dropbox.com og besøk deretter showcase.dropbox.com
  2. Hold musepekeren over navnet eller forhåndsvisningen for showcasen.
  3. Klikk på «» (ellipse) som dukker opp.
  4. Klikk på Vis aktivitet.

Eventuelt kan du åpne showcasen du vil vise statistikk for ved å klikke på «» (ellipse) og deretter på Vis aktivitet.

Obs! Du vil også motta en e-postmelding hvis noen har vist eller kommentert på showcasen din, eller lastet ned de tilhørende filene.

Nedlastingskontroller

De du deler en showcase med, kan laste ned alt innhold i showcasen ved hjelp av én enkelt knapp. Hvis det er du som har opprettet showcase, kan du hindre andre i å laste den ned. Slik gjør du det:

1. Gå til https://showcase.dropbox.com/showcases
  2. Klikk på Del ved siden av showcasen som du ikke vil at andre skal kunne laste ned.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Fjern merking av Tillat nedlastinger.

Merknader om nedlastingskontroller:

• Nedlastingsalternativet kan bare justeres på showcaser du har opprettet
  • Deaktivering av nedlastinger for en showcase hindrer andre i å laste ned innholdet via Dropbox. Dette hindrer ikke andre i å lagre innhold ved hjelp av andre metoder

Kopier en showcase

Slik lager du en kopi av en showcase:

1. Åpne showcasen du vil kopiere.
  2. Klikk på «» (ellipse).
  3. Velg Lag en kopi.
  4. Klikk Lag en kopi igjen.

Kopien av showcasen får tilføyd (Copy 1) på slutten av tittelen sin.

Vanlige spørsmål om oppretting, tilpassing og deling av en showcase

Hvis navnet på en fil i en showcase tilpasses, vil navnet på denne filen også endres i Dropboxen min?

Nei. Hvis du tilpasser navnet på en fil i en showcase, vil navnet på den opprinnelige filen (eller «kilden») i Dropbox-kontoen forbli som før. Hvis et filnavn tilpasses i en showcase, endres ikke metadataene for kildefilen på noen som helst måte.

Bruker en showcase Dropbox-lagringsplass?

Nei, en showcase bruker ikke ekstra Dropbox-lagringsplass. Det er bare filene i showcasen som bruker lagringsplassen din.

Må jeg holde filer synkronisert i showcasen?

Hvis du stanser synkroniseringen av en fil i en showcase, beholder showcasen den sist synkroniserte utgaven av denne filen.

Hvis du har en fil i en showcase og du deretter fjerner den fra Dropbox-kontoen, vil ikonet (eller «flisen») for den bli værende igjen. Forhåndsvisning av filen vil imidlertid vise «ukjent fil».

Hvilke filtyper forhåndsvises i en showcase?

Alle filtyper som forhåndsvises i Dropbox forhåndsvises også i en showcase.

Videoforhåndsvisninger vil ikke spilles av direkte på showcase-siden — de vil vises som et stillbilde i stedet. Hvis du klikker på dette bildet, åpnes det imidlertid en lysboks der videoforhåndsvisningen kan spilles av.

Se en liste over filtypene som forhåndsvises i Dropbox.

Hva er forskjellen på en showcase og en teammappe?

En showcase og en mappe likner på hverandre i og med at de begge er måter å pakke (eller «samle») filer på i Dropbox-kontoen. Du kan deretter dele denne pakken med andre.

Det er tre hovedforskjeller mellom en showcase og en mappe:

• En mappe er rett og slett en liste over filer som ligger i den, mens en showcase lar deg vise frem filene på en side med branding som har visuelle forhåndsvisninger, tilpassede layouter og filbildetekster
  • Du kan spore aktivitet på en showcase, noe som ikke kan gjøres på en mappe
  • En gitt fil kan bare eksistere i én enkelt mappe, mens en fil kan tas med i flere showcaser

Det er også en viktig likhet: Hvis du redigerer filene i en showcase eller en delt mappe, vil mottakerne alltid se den nyeste versjonen av filen.

Kan jeg lagre en showcase som en mal?

Nei. For øyeblikket er en ny showcase alltid et blankt ark. Du kan imidlertid kopiere en eksisterende showcase. Følg instruksjonene som ble vist tidligere i denne artikkelen.

Hvordan sletter jeg en showcase?

1. Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase.
  2. Hold musepekeren over showcasen du vil slette, og klikk på «» (ellipse) som dukker opp.
  3. Klikk på Slett.
  4. Klikk på Slett igjen.

Hvordan ser en showcase ut for de jeg deler den med?

Hvordan ser en showcase ut for de jeg deler den med?

Hvis du deler en showcase ved hjelp av Del-knappen, vil mottakeren få en e-post som inneholder overskriften fra showcasen (fremhevet bilde, tittel, beskrivelse og logo). Mottakeren kan klikke på Vis showcase i e-posten for å åpne selve showcasen.

Hvis du deler en kobling til showcasen, blir mottakeren tatt med til selve showcasen når vedkommende klikker på koblingen.

I begge tilfeller ser showcasen akkurat ut som versjonen du redigerer, med én viktig forskjell: Mottakerne vil ikke se alternativene for å legge til, flytte eller slette filer.

Må de jeg deler en showcase med ha en Dropbox-konto?

Nei. Mottakere kan vise en showcase du har delt med dem, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

De du har delt en showcase med må imidlertid ha en Dropbox-konto – og de må være logget på denne kontoen – for å legge til kommentarer på showcasen.

Må de jeg deler en showcase med logge på Dropbox for å se den?

Nei. Mottakere kan vise en showcase selv om de ikke har en Dropbox-konto, så de trenger ikke logge på for å vise den.

Kan de jeg deler en showcase med laste ned filene i den?

Ja. De du har delt en showcase med kan laste ned filene i den. Alle filer i en showcase er imidlertid skrivebeskyttet. Så selv om en mottaker laster ned en fil, vil de ikke være i stand til å redigere den opprinnelige (eller «kilde-») versjonen.

Kan jeg forhåndsvise hvordan en showcase vil se ut for de jeg deler den med?

Ja. Hvis du vil forhåndsvise showcasen som mottaker, klikker du på øye (øyeikonet) ved siden av Del-knappen.

Hvem kan redigere en showcase?

Det er bare eieren (eller opphavspersonen) av en showcase som kan redigere den.

Hvis du derimot har filer fra en delt mappe i showcasen, kan alle du har delt mappen med redigere filene i den. Disse endringene vil vises i showcasen.

Vil en showcase fungere på en telefon eller et nettbrett?

Ja. Hvis du deler en showcase med noen, vil de være i stand til å åpne og vise den på en hvilken som helst enhet: datamaskinen, telefonen eller nettbrettet. Alle bilder og tekst vil vises, uavhengig av enheten.

Obs! For øyeblikket kan du ikke opprette eller redigere en showcase på en telefon eller et nettbrett.

Bruke showcase med Dropbox Business

Hvis du prøver å bruke Showcase med en Dropbox Business-konto, er det en begrensning du må være klar over:

• Showcase er tilgjengelig for Dropbox Business-team med Advanced-, Enterprise- og Education-abonnement, men ikke for team på Standard-abonnementet

Dropbox Business-administrator: Aktivere eller deaktivere Showcase for teamet

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Showcase.
  4. Klikk på rullegardinmenyen.
  5. Velg eller Av.

Dropbox Business-administratorer: Justere delingsinnstillingene for teamet

Hvis du er administrator, kan du velge å tillate at teammedlemmer deler showcaser utenfor teamet, eller begrense deling av showcaser slik at de bare er tilgjengelige for teammedlemmer.

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Showcase.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Ekstern deling.
  5. Velg eller Av.

Dropbox Business-administratorer: Justere innstillingene for nedlasting

Hvis du er administrator, kan du justere standardinnstillingene for nedlasting for Showcase-funksjonen. Dette vil gjøre det mulig å kontrollere om ikke-teammedlemmer som mottar en showcase kan laste ned innholdet.

• Obs! Hvis et teammedlem oppretter en showcase, kan de fortsatt justere innstillingen for nedlasting for denne showcasen på individuell basis.
  1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Showcase.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Nedlastinger.
  5. Velg På som standard eller Av som standard.

Dropbox Business-administratorer: Opprette en tilsynslogg for Showcase-aktiviteten til teamet

Dropbox Business-administratorer kan se en logg med alle handlinger som er foretatt i en showcase ved å åpne tilsynsloggen. Loggførte handlinger omfatter opprettelse, arkivering, permanent sletting, gjenoppretting, navneendring, redigering, filer lagt til eller fjernet, deling, visning og kommentarer.

Standarder og forskrifter er utilgjengelige for Dropbox Showcase

Dropbox Showcase er ikke inkludert i omfanget av følgende standarder og regelverk:

Les mer om Dropbox og overholdelse av disse standardene.