Showcase

Denne artikkelen omhandler en funksjon som er tilgjengelig for alle brukere på Dropbox Professional-abonnementet, og via tidlig tilgang for Dropbox Business-team. Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team og du ønsker å teste Showcase med teamet, kan du aktivere det og komme i gang.

Hva betyr det at et Dropbox-produkt er i «alfa» eller «beta»?

Showcase er en ny måte å dele med Dropbox på. Med Showcase kan du velge filer individuelt fra Dropbox-kontoen, sortere dem på én side og dele den med andre. Du kan også spore hvem som viser, laster ned eller kommenterer på filene i en Showcase. Showcase er en flott måte å vise frem arbeidet ditt på, og du kan legge til branding, egendefinerte layouter og bildetekster.

Avsnitt i denne artikkelen:

Opprette en showcase

Det er to måter å opprette en showcase på:

• Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase i venstre sidestolpe (du vil bli omdirigert til showcase.dropbox.com)
    • Du kan velge en eksisterende showcase eller velge Opprett showcase for å opprette en ny
  • Logg på dropbox.com, og klikk deretter på Filer
    • Du kan velge én eller flere filer og deretter klikke på Legg til i showcase

Når du har opprettet en showcase, kan du legge til filer i den ved å klikke på Legg til filer nederst på showcasen.

Tilpasset innhold

Du kan også legge til tilpasset innhold i en showcase:

• Logo
  • tittel
  • Introduksjon til showcase
  • Bildetekster for fil
  • Fremhevet bilde (et stort bilde som fungerer som bakgrunn for prosjekttittelen og logoen)

Disse ressursene vises på showcase-siden og i e-posten som sendes ut når du deler showcasen.

Merknader om tilpasset innhold:

• Når du har lastet opp et fremhevet bilde, kan du velge mellom fem ulike layouter
  • Logoen og det fremhevede bildet må være minst 350 x 350 piksler, og maksimalt 1000 x 350 piksler

Det endelige produktet kan for eksempel se ut som showcasen nedenfor:

Eksempel på showcase
Eksempel på showcase

Tilpasse en showcase

Endre størrelsen eller plasseringen til en filforhåndsvisning

Du kan endre størrelsen eller plasseringen til en filforhåndsvisning på siden på to måter:

• Dra-og-slipp filforhåndsvisning fra én plassering til en annen på siden
  • Enkeltklikk på filforhåndsvisningen så den merkes, og velg deretter blant alternativene i verktøylinjen som dukker opp

Obs! Hvis du holder musepekeren over ikonene i verktøylinjene, vil du se en beskrivelse av hva hvert enkelt gjør.

Tilpasse bilder i en showcase
Tilpasse bilder i en showcase

Tittelen som vises ved siden av filene i en showcase vil som standard vise filnavnet. Du kan klikke på denne tittelen for å tilpasse. Du kan også skrive en tittel for hver fil.

Obs! Tittelen og teksten for filforhåndsvisningen er unik for showcasen, og endrer ikke navnet på kildefilen i Dropbox-kontoen din.

Justere et bilde eller en filforhåndsvisning

Du kan endre hvilken del av en filforhåndsvisning som vises på siden ved hjelp av alternativet Juster bilde. Hvis du vil ha tilgang til dette alternativet, enkeltklikker du på filforhåndsvisningen og velger Juster bilde på verktøylinjen som dukker opp.

Erstatte et bilde eller en filforhåndsvisning

Du kan erstatte et bilde eller en filforhåndsvisning på siden på to måter:

• Slette bildet eller filforhåndsvisningen ved hjelp av Papirkurv-alternativet i verktøylinjen, og deretter legge til en ny i stedet
  • Bruke Erstatt element-alternativet på verktøylinjen

Begge disse alternativene blir tilgjengelige ved at du enkeltklikker på filforhåndsvisningen og velger fra verktøylinjen som dukker opp.

Redigere filene i en showcase

Hvis du redigerer en av filene som er delt i showcasen, vil disse endringene gjenspeiles i selve showcasen.

Eieren av «Battlesnake...»-showcasen ovenfor kan for eksempel åpne «Identitet-stemningstavler»-showcasen i Dropbox-kontoen sin og redigere den. Disse redigeringene blir da tilgjengelige for alle som showcasen er delt med (enten som en forhåndsvisning eller en nedlastet kopi av filen).

På denne måten fungerer en showcase omtrent som en delt Dropbox-mappe: De med tilgang vil alltid se de nyeste kopiene av filene.

Dele en showcase og vise aktivitet

Det er tre måter å dele en showcase på:

• Når du viser en showcase, klikker du på Del-knappen øverst på skjermen
    • Obs! Hvis du deler ved å bruke Del-knappen, vil e-posten som blir sendt, merket med samme fremhevede bilde, logo og tittel som du har angitt for showcasen
  • På startsiden for Showcase (showcase.dropbox.com) holder du musepekeren over showcase-siden og klikker på Del-knappen som dukker opp
  • Kopier koblingen for showcasen i adresselinjen i nettleseren og del denne koblingen via e-post, chat eller en annen metode du foretrekker

Eksempel på showcase-kobling:

https://showcase.dropbox.com/s/battlesnake-coffee-brand-identity-[eksempel]

Slik bestemmer du hvem som har tilgang til denne koblingen:

1. Klikk på Del.
  2. Klikk på Innstillinger.

Merknader angående deling av en showcase:

• Som standard kan mottakere av en showcase bare legge igjen kommentarer på filene i showcasen – de kan ikke redigere showcasen eller legge til kommentarer på selve showcasen
  • Som standard kan mottakere av en showcase vise, laste ned og legge igjen kommentarer på filene i en showcase

Se aktivitet på showcasen: visninger, nedlastinger og kommentarer

Du kan raskt se hvor mange som har vist, lastet ned eller lagt til kommentarer på en showcase:

1. Gå til Showcase-siden i Dropbox-kontoen din:
    • Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase, eller
    • Logg på dropbox.com og besøk deretter showcase.dropbox.com
  2. Hold musepekeren over navnet eller forhåndsvisningen for showcasen.
  3. Klikk på «» (ellipse) som dukker opp.
  4. Klikk på Vis aktivitet.

Eventuelt kan du åpne showcasen du vil vise statistikk for ved å klikke på «» (ellipse) og deretter på Vis aktivitet.

Obs! Du vil også motta en e-postmelding hvis noen har vist eller kommentert på showcasen din, eller lastet ned de tilhørende filene.

Vanlige spørsmål om oppretting, tilpassing og deling av en showcase

Hvis navnet på en fil i en showcase tilpasses, vil navnet på denne filen også endres i Dropboxen min?

Nei. Hvis du tilpasser navnet på en fil i en showcase, vil navnet på den opprinnelige filen (eller «kilden») i Dropbox-kontoen forbli som før. Hvis et filnavn tilpasses i en showcase, endres ikke metadataene for kildefilen på noen som helst måte.

Bruker en showcase Dropbox-lagringsplass?

Nei, en showcase bruker ikke ekstra Dropbox-lagringsplass. Det er bare filene i showcasen som bruker lagringsplassen din.

Må jeg holde filer synkronisert i showcasen?

Hvis du stanser synkroniseringen av en fil i en showcase, beholder showcasen den sist synkroniserte utgaven av denne filen.

Hvis du har en fil i en showcase og du deretter fjerner den fra Dropbox-kontoen, vil ikonet (eller «flisen») for den bli værende igjen. Forhåndsvisning av filen vil imidlertid vise «ukjent fil».

Hvilke filtyper forhåndsvises i en showcase?

Alle filtyper som forhåndsvises i Dropbox forhåndsvises også i en showcase.

Videoforhåndsvisninger vil ikke spilles av direkte på showcase-siden — de vil vises som et stillbilde i stedet. Hvis du klikker på dette bildet, åpnes det imidlertid en lysboks der videoforhåndsvisningen kan spilles av.

Se en liste over filtypene som forhåndsvises i Dropbox.

Hva er forskjellen på en showcase og en teammappe?

En showcase og en mappe likner på hverandre i og med at de begge er måter å pakke (eller «samle») filer på i Dropbox-kontoen. Du kan deretter dele denne pakken med andre.

Det er tre hovedforskjeller mellom en showcase og en mappe:

• En mappe er rett og slett en liste over filer som ligger i den, mens en showcase lar deg vise frem filene på en side med branding som har visuelle forhåndsvisninger, tilpassede layouter og filbildetekster
  • Du kan spore aktivitet på en showcase, noe som ikke kan gjøres på en mappe
  • En gitt fil kan bare eksistere i én enkelt mappe, mens en fil kan tas med i flere showcaser

Det er også en viktig likhet: Hvis du redigerer filene i en showcase eller en delt mappe, vil mottakerne alltid se den nyeste versjonen av filen.

Kan jeg lagre en showcase som en mal? Kan jeg kopiere en eksisterende showcase?

Nei. For øyeblikket er en ny showcase alltid et blankt ark, og du kan ikke kopiere en eksisterende showcase.

Hvordan sletter jeg en showcase?

1. Logg på dropbox.com og klikk deretter på Showcase.
  2. Hold musepekeren over showcasen du vil slette, og klikk på «» (ellipse) som dukker opp.
  3. Klikk på Slett.
  4. Klikk på Slett igjen.

Hvordan ser en showcase ut for de jeg deler den med?

Hvordan ser en showcase ut for de jeg deler den med?

Hvis du deler en showcase ved hjelp av Del-knappen, vil mottakeren få en e-post som inneholder overskriften fra showcasen (fremhevet bilde, tittel, beskrivelse og logo). Mottakeren kan klikke på Vis showcase i e-posten for å åpne selve showcasen.

Hvis du deler en kobling til showcasen, blir mottakeren tatt med til selve showcasen når vedkommende klikker på koblingen.

I begge tilfeller ser showcasen akkurat ut som versjonen du redigerer, med én viktig forskjell: Mottakerne vil ikke se alternativene for å legge til, flytte eller slette filer.

Må de jeg deler en showcase med ha en Dropbox-konto?

Nei. Mottakere kan vise en showcase du har delt med dem, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

De du har delt en showcase med må imidlertid ha en Dropbox-konto – og de må være logget på denne kontoen – for å legge til kommentarer på showcasen.

Må de jeg deler en showcase med logge på Dropbox for å se den?

Nei. Mottakere kan vise en showcase selv om de ikke har en Dropbox-konto, så de trenger ikke logge på for å vise den.

Kan de jeg deler en showcase med laste ned filene i den?

Ja. De du har delt en showcase med kan laste ned filene i den. Alle filer i en showcase er imidlertid skrivebeskyttet. Så selv om en mottaker laster ned en fil, vil de ikke være i stand til å redigere den opprinnelige (eller «kilde-») versjonen.

Hvem kan redigere en showcase?

Det er bare eieren (eller opphavspersonen) av en showcase som kan redigere den.

Hvis du derimot har filer fra en delt mappe i showcasen, kan alle du har delt mappen med redigere filene i den. Disse endringene vil vises i showcasen.

Vil en showcase fungere på en telefon eller et nettbrett?

Ja. Hvis du deler en showcase med noen, vil de være i stand til å åpne og vise den på en hvilken som helst enhet: datamaskinen, telefonen eller nettbrettet. Alle bilder og tekst vil vises, uavhengig av enheten.

Obs! For øyeblikket kan du ikke opprette eller redigere en showcase på en telefon eller et nettbrett.

Bruke showcase med Dropbox Business

Hvis du prøver å bruke Showcase med en Dropbox Business-konto, finnes det noen begrensninger du må være klar over:

• Endringer i en showcase vil ikke for øyeblikket vises i hendelsesloggene
  • Det kan hende et lite antall av team som bruker siste versjon av Dropbox Business ikke har tilgang til Showcase enda
  • Paper må være aktivert for teamet hvis du vil bruke Showcase
  • Showcase er tilgjengelig for Dropbox Business-team med Advanced-, Enterprise- og Education-abonnement, men ikke for team på Standard-abonnementet