Slik fjerner du medlemmer fra en delt mappe og fjerner deling av mapper

Oppdatert Feb 29, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for alle Dropbox-brukere, med mindre annet er oppgitt.

Hvis du vil fjerne tilgangen til en delt mappe, kan du fjerne bestemte medlemmer eller oppheve deling av mappen.  Hvis du vil forlate en delt mappe som du er medlem av, kan du lære hvordan du midlertidig eller permanent forlater en delt Dropbox-mappe.

Hvis det er delte koblinger i denne delte mappen og skaperen av koblingen forlater mappen, vil koblingene for å se tilgang bli deaktivert. Alle med redigeringstilgang vil kunne redigere koblingsinnstillingene.

highlight icon

Merk: Når du fjerner et medlem fra en mappe eller opphever deling av en mappe, kan du velge å la vedkommende beholde en kopi av den mappen, men den vil ikke lenger synkroniseres med andre kontoer.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å administrere tillatelser.

Hvordan fjerne et medlem fra en delt mappe

Når du fjerner et medlem fra en delt mappe, mister medlemmet tilgangen til mappen og alle filene den inneholder. Du må være eier av mappen for å fjerne medlemmer, med mindre eieren har gitt redaktørene tillatelse til å administrere tilgangen til mappen.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen du vil administrere, og klikk på deleikonet (rektangel med oppoverpil).
  3. Klikk på Hvem har tilgang.
  4. Klikk på rullegardinlisten ved det medlemmet du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern.
  6. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  7. Klikk Fjern igjen.
  1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på eller trykk på epletasten og klikk på den mappen du vil administrere.
  3. Velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  4. Klikk på Hvem har tilgang.
  5. Klikk på rullegardinlisten ved det medlemmet du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern.
  7. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  8. Klikk Fjern igjen.
  1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikal ellipse på Android) eller «» (ellipse på iOS) ved siden av mappen du vil finne eieren av.
  3. Trykk på Administrer tilgang (Android) eller Mappeinnstillinger (iOS).
  4. Trykk på området nedenfor [x] medlemmer.
  5. Trykk på medlemmet du vil fjerne.
  6. Trykk på Fjern (Android) eller Fjern tilgang (iOS).
  7. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  8. Trykk på Fjern (Android) eller Fjern tilgang (iOS) igjen.

Hvordan oppheve deling av en mappe

Når du opphever deling av en mappe, slettes filene permanent fra hvert medlems konto og fjernes fra eventuelle tilknyttede enheter når Dropbox-skrivebordsappen synkroniseres igjen. Hvis du er eier av en delt mappe, kan du når som helst oppheve deling av mappen.

Du vil ikke kunne oppheve deling av en mappe hvis:

• Mappen inneholder delte mapper
  • Mappen er inne i en annen delt mappe

Dette er fordi når du deler en mappe, har personene du inviterer til den mappen, tilgang til alt i den – inkludert andre mapper. I dette tilfellet kan du angi brukertillatelser til å redigere eller se kun, men du kan ikke oppheve deling av spesifikke filer eller mapper i en delt mappe.

Alternativt, hvis du er eieren av hele mappen, kan du flytte undermappen ut av den delte mappen eller manuelt fjerne medlemmer på overordnet mappenivå ved å følge instruksjonene ovenfor.

Slik opphever du deling av mappen:

1. Logg inn på dropbox.com
  2. Hold markøren over mappen du vil oppheve deling av, og klikk på deleikonet (rektangel med en pil opp).
  3. Klikk på tannhjul-ikonet øverst til høyre.
  4. Klikk på Opphev deling av mappe.
  5. Klikk på Opphev deling.
  1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på mappen du vil fjerne deling av.
  3. Velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  4. Klikk på tannhjul-ikonet øverst til høyre.
  5. Klikk på Opphev deling av mappe.
  6. Klikk på Opphev deling.

Android

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikal ellipse) ved siden av mappen du vil fjerne deling av.
  3. Trykk på Administrer tilgang.
  4. Trykk på Fjern deling.
  5. Trykk på Fjern deling igjen.

iOS

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (ellipse) ved siden av mappen du vil fjerne deling av.
  3. Trykk på Mappeinnstillinger.
  4. Trykk på Fjern deling av mappe.
  5. Trykk på Fjern deling av mappe igjen.
Hvis du har et problem som ikke dekkes i denne artikkelen, finner du svar på vanlige spørsmål om delte mapper for enkeltpersoner og teamkontoer.