Gi skrivebeskyttet tilgang til filene dine

Denne artikkelen omhandler to måter å gi andre skrivebeskyttet tilgang til filer i Dropboxen din: Del en fil eller opprett en delt kobling.

Del en fil hvis du vil at bare visse personer skal ha tilgang til filen.

• Obs! De du deler en fil med, må ha en Dropbox-konto. Hvis du deler en fil til en e-postadresse som ikke er tilknyttet en Dropbox-konto, kan vedkommende opprette en konto eller bruke en eksisterende konto under en annen e-postadresse.

Opprett en delt kobling hvis du vil at hvem som helst skal kunne klikke på en kobling for å få tilgang til filen. Det er ikke nødvendig med en Dropbox-konto for å se filen.

Uansett hvilket alternativ du bruker, kan andre:

• vise filer
  • kommentere på filer
  • laste ned en kopi av filene

De kan derimot ikke redigere originalfilene i Dropboxen din.

Dele på skrivebordet eller mobilapper

Klikk på rullegardingmenyen nedenfor, og velg operativsystemet til den datamaskinen eller den mobile enheten du bruker.

Android

Del en fil

1. Gå til filen eller mappen du vil dele, og trykk deretter på nedoverpilen til høyre for fil- eller mappenavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  4. Under Disse personene, velger du Kan vise.
  5. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Gå til filen eller mappen du vil dele, og trykk deretter på nedoverpilen til høyre for fil- eller mappenavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Trykk for å Opprette en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  4. Du vil se en meny med apper, som e-post og SMS-tjenester, du kan velge fra for å sende filen. Velg appen du vil bruke, så vil Dropbox lime inn koblingen i appen.

iPad

Del en fil

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  5. Under alternativet Disse personene, velger du Kan vise.
  6. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Under Hvem har tilgang klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på, f.eks. e-post, tekstmelding eller innlegg på sosiale medier.
  6. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

iPhone

Del en fil

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.

5. Skriv inn navnet eller e-postadressen til de du ønsker å dele med
  6. Under alternativet Disse personene, velger du Kan vise.
  7. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Under Hvem har tilgang klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på, f.eks. e-post, tekstmelding eller innlegg på sosiale medier.
  6. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Linux

Del en kobling

1. Installer skrivebordsprogrammet til Dropbox på datamaskinen din (hvis du ikke allerede har gjort det).
  2. Høyreklikk på filen for å åpne hurtigmenyen og velg Del Dropbox-kobling. Koblingen blir kopiert og du kan umiddelbart lime den inn hvor som helst.
Velg Kopier Dropbox-kobling for å dele

Macintosh

Del en fil

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Trykk på Ctrl på tastaturet og klikk på filen samtidig (eller høyreklikk på filen).
  3. Velg Del …
  4. Velg Kan vise.
  5. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  6. Klikk på Inviter.

Del en kobling

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Trykk på Ctrl på tastaturet og klikk på filen samtidig (eller høyreklikk på filen).
  3. Velg Kopier Dropbox-kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Vista/Win7/Win8/Win10

Del en fil

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen og velg Del …
  3. Velg Kan vise.
  4. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  5. Klikk på Inviter.

Del en kobling

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen og hold musepekeren over Mer …
  3. Velg Kopier Dropbox-kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Eller:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen.
  3. Velg Del …
  4. Klikk på Opprett kobling.
  5. Klikk på Kopier kobling.

Windows Phone

Del en kobling

1. Trykk og hold på navnet til hvilken som helst fil eller mappe for å vise en liste over handlinger.
  2. Trykk på Del.
  3. Velg om du vil sende en kobling eller kopiere koblingen til utklippstavlen. Hvis du velger Send en kobling, får du muligheten til å bruke andre apper, som f.eks. e-post, teksmeldinger eller sosiale medier.
  4. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Windows Tablet

Del en kobling

1. Trykk på mappen eller filen du vil dele for å åpne den.
  2. Trykk på  …
  3. Velg om du ønsker å sende en kobling eller kopiere koblingen til utklippstavlen. Å sende en kobling gir flere alternativ for deling, sånn som via e-post, Facebook eller andre apper.
  4. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Dele på dropbox.com

Del en fil

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
    • Hvis du deler en mappe, velger du Kan vise fra rullegardinmenyen.
  4. Legg til en melding om filene, og klikk på Del.
    • Plus- og Business-brukere: Du vil se alternativer i popup-vinduet som du kan bruke til å angi et passord og/eller en utløpsdato for koblingen.

Del en kobling

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Dele en kobling ved hjelp av Dropbox-badgen

Har du ikke hørt om Dropbox-badgen? Finn ut mer.

1. Klikk på Dropbox-badgen.
  2. Fra sprettoppvinduet klikker du på Kopier Dropbox-kobling.
  3. Velg Kopier Dropbox-kobling for å dele
  4. Koblingen kan kopieres og du kan lime den rett inn i e-poster, direktemeldinger, bloggposter eller hvor du enn ønsker at personer skal få tilgang til filkopien.