Hvordan gi skrivebeskyttet tilgang til filene dine med delte koblinger

Du kan gi andre muligheten til å vise filene dine på Dropbox på flere ulike måter, uten å gi dem redigeringstilgang. Skrivebeskyttet tilgang er best når du vil dele en fil med et stort publikum, eller hvis du vil samle inn tilbakemelding på en fil.

Hvis du vil gi noen skrivebeskyttet tilgang, kan du:

1. Opprette en delt kobling

Med en delt kobling kan alle som har koblingen få tilgang til filen. Hvis du deler en kobling til en fil, trenger ikke de som mottar denne koblingen en Dropbox-konto for å vise filen.

Hvis du er Dropbox Professional- eller Business-kunde, kan du angi tillatelser på de delte koblingene for å begrense hvem som kan vise dem.

2. Legge til noen på en fil eller mappe

Legg til noen på en fil hvis du vil at bare bestemte personer skal ha tilgang til filen. De du legger til på en fil, må ha en Dropbox-konto.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan dele en kobling til en fil eller mappe

Du kan dele en kobling til en fil eller mappe fra dropbox.com, datamaskinen, mobilen eller nettbrettet. De som mottar en delt kobling eller delt fil, vil ikke være i stand til å redigere den originale filen på noen som helst måte.

Hvis du er Dropbox Professional- eller Business-kunde, kan du angi tillatelser på delte koblinger.

Dele en kobling fra dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Dele en kobling fra datamaskinen

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikke eller Control-klikke på filen.
    • På Windows: Velg Del … og deretter Opprett kobling.
    • På Mac og Linux: Klikk på Kopier Dropbox-kobling.
  3. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, tekstmelding eller et innlegg på sosiale medier.

Dele en kobling fra en mobiltelefon eller et nettbrett

1. Naviger til filen eller mappen du vil dele.
    • På Android: Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet.
    • På iOS: Trykk på «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Trykk for å Opprette en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  4. Velg måten du vil dele koblingen på, f.eks. e-post, tekstmelding eller innlegg på sosiale medier.
  5. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Hvordan legge til noen på en fil

Du kan legge til noen på en fil for å gi dem skrivebeskyttet tilgang til denne filen i Dropbox-kontoen deres. Du kan legge til noen på en fil fra dropbox.com, datamaskinen, mobilen eller nettbrettet.

Obs! De du legger til på en fil, må ha en Dropbox-konto. Hvis du deler en fil til en e-postadresse som ikke er tilknyttet en Dropbox-konto, kan vedkommende opprette en konto eller bruke en eksisterende konto under en annen e-postadresse.

Legge til noen på en fil på dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Angi navnene eller e-postadressene til de som trenger tilgang til filene.
    • Hvis du deler en mappe, velger du Kan vise fra rullegardinmenyen.
  4. Legg til en melding om filene, og klikk på Del.
    • Professional- og Business-brukere, i tillegg til noen Plus-brukere, vil se alternativer i popup-vinduet som kan brukes til å angi et passord og/eller en utløpsdato for koblingen.

Legge til noen på en fil fra datamaskinen

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen og velg Del …
  3. Velg Kan vise.
  4. Angi navnene eller e-postadressene til de som trenger tilgang til filene.
  5. Klikk på Inviter.

Legge til noen på en fil fra telefonen eller nettbrettet

1. Naviger til filen eller mappen du vil dele.
    • På Android: Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet.
    • På iOS: Trykk på «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Angi navnene eller e-postadressene til de som trenger tilgang til filene.
  4. Under Disse personene, velger du Kan vise.
  5. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.