Hvordan gi skrivebeskyttet tilgang til filene dine med delte koblinger

Du kan dele en kobling til en fil eller mappe fra dropbox.com, datamaskinen, mobilen eller nettbrettet. De som mottar en delt kobling eller delt fil, vil ikke være i stand til å redigere den originale filen på noen som helst måte.

Hvis du er Dropbox Professional- eller Business-kunde, kan du angi tillatelser på delte koblinger.

Hvordan dele med en kobling fra dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra datamaskinen din

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installerer du Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen og klikk på Kopier Dropbox-kobling.
  3. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra telefonen eller nettbrettet

1. Naviger til filen eller mappen du vil dele.
  2. Trykk på «» (ellipse).
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på fra alternativene.