Gi skrivebeskyttet tilgang til filer fra mobilen

Denne artikkelen omhandler to måter å gi andre skrivebeskyttet tilgang til filer i Dropboxen din: Del en fil eller opprett en delt kobling.

Uansett hvilken metode du bruker, kan de du ga tilgang til vise, kommentere på eller laste ned en kopi av filen. De vil derimot ikke være i stand til å redigere den opprinnelige filen i Dropbox. Husk at ikke alle plattformer støtter begge metodene.

Del en fil hvis du vil at bare visse personer skal ha tilgang til filen.

Opprett en delt kobling hvis du vil at hvem som helst skal være i stand til å klikke på en kobling for å få tilgang til filen.

Klikk på rullegardingmenyen nedenfor, og velg den mobile enheten du ønsker å se instruksjoner for.

Android

Del en fil

1. Gå til filen eller mappen du vil dele, og trykk deretter på nedoverpilen til høyre for fil- eller mappenavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  4. Under Disse personene, velger du Kan vise.
  5. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Gå til filen eller mappen du vil dele, og trykk deretter på nedoverpilen til høyre for fil- eller mappenavnet.
  2. Trykk på Del.
  3. Trykk for å Opprette en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  4. Du vil se en meny med apper, som e-post og SMS-tjenester, du kan velge fra for å sende filen. Velg appen du vil bruke, så vil Dropbox lime inn koblingen i appen.

iPad

Del en fil

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  5. Under alternativet Disse personene, velger du Kan vise.
  6. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Under Hvem har tilgang klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på, f.eks. e-post, tekstmelding eller innlegg på sosiale medier.
  6. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

iPhone

Del en fil

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Angi navnet eller e-postadressen til de som må ha tilgang til filene dine.
  5. Under alternativet Disse personene, velger du Kan vise.
  6. Legg til en melding om filene, og trykk på Send.

Del en kobling

1. Finn filen du vil dele i filliste-visningen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av filnavnet for å vise et sett med skjulte handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Under Hvem har tilgang klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på, f.eks. e-post, tekstmelding eller innlegg på sosiale medier.
  6. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Windows Phone

Del en kobling

1. Trykk og hold på navnet til hvilken som helst fil eller mappe for å vise en liste over handlinger.
  2. Trykk på Del.
  3. Velg om du vil sende en kobling eller kopiere koblingen til utklippstavlen. Hvis du velger Send en kobling, får du muligheten til å bruke andre apper, som f.eks. e-post, teksmeldinger eller sosiale medier.
  4. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.

Windows Tablet

Del en kobling

1. Trykk på mappen eller filen du vil dele for å åpne den.
  2. Trykk på  …
  3. Velg om du ønsker å sende en kobling eller kopiere koblingen til utklippstavlen. Å sende en kobling gir flere alternativ for deling, sånn som via e-post, Facebook eller andre apper.
  4. Fyll inn nødvendig informasjon eller send eller offentliggjør koblingen.