Hvordan får jeg tilgang til filene mine når jeg er frakoblet?

Du kan gjøre en fil tilgjengelig for frakoblet visning ved å slå på Tilgjengelig når du er frakoblet. Når en fil er tilgjengelig i frakoblet modus, kan du få tilgang til den filen selv når telefonen din ikke er koblet til Wi-Fi eller data.

Velg operativsystem for å få instruksjoner:

Android

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legger til filen i Offline-visningen for å få enkel tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til Android-enheten din for frakoblet visning i Dropbox
  • Prøver å holde filen så oppdatert som mulig og gir deg muligheten til å oppdatere filen manuelt
  • Sørger for at eventuelle endringer du gjør i filen mens du er frakoblet, blir synkronisert til Dropbox-kontoen din når du har en tilkobling igjen

Gjøre filer tilgjengelig for frakoblet visning fra Android-appen

1. Bla til filen du ønsker å gjøre tilgjengelig for frakoblet visning.
  2. I fillisten trykker du på den grå pilen nede til høyre for filnavnet.
  3. Trykk for å gjøre filen Tilgjengelig ved frakobling.

Når du har gjort en fil tilgjengelig ved frakobling, og den er lastet ned til telefonen eller nettbrettet, vil du kunne få tilgang til den når som helst ved å trykke på Offline fra hovedmenyen, selv om du ikke er koblet til Internett.

Når du er på et mobilnettverk (ikke Wi-Fi), vil Dropbox prøve å skåne dataabonnemenet. Den vil ikke oppdatere filene med mindre du trykker på knappen Oppdater alle fra skjermen Offline. Hvis du er på vei til et område uten Internett (som f.eks. en lang flytur), kan du trykke på knappen Oppdater alle for å sikre at du har den nyeste versjonen av alle filene.

Gå til filen og trykk på nedoverpilen til høyre for filnavnet for å fjerne en fil fra listen Offline-filer. Trykk på knappen ved siden av Tilgjengelig ved frakobling for å slå av funksjonen.

Eksportere filer til lokal lagring

Hvis du er interessert i å lagre filen i telefonens lokale minne, utenfor Dropbox, kan du velge å eksportere filen. Dette lagrer en kopi av filen utenfor Dropbox. Eventuelle endringer du foretar i denne kopierte filen vil ikke bli synkronisert til Dropbox.

1. Åpne Dropbox-appen og bla til filen du vil eksportere.
  2. Trykk på nedoverpilen til høyre for filen du vil eksportere.
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Velg Lagre til enhet.
  5. Velg hvor du vil eksportere filen.

iOS

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legg til filen i appens Offline-fane for enkel tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til iPhone eller iPod Touch for frakoblet visning
  • Holder filen så oppdatert som mulig

Fra iOS-appen:

1. Finn filen du vil lagre ved frakobling i filliste-visningen.
  2. Trykk på ikonet (ellipse) ved siden av filnavnet.
  3. Trykk på Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.

Når du viser én enkelt fil, kan du trykke på ellipse-ikonet (...) og velge Gjør tilgjengelig ved frakobling.

Når de er lastet ned, får du tilgang til offline-filene til enhver tid. For å sikre at du har de nyeste versjonene, vil Dropbox oppdatere dem automatisk hvis du er på et Wi-Fi-nettverk. Hvis du er på et mobilnettverk (3G eller 4G) og noen av filene er blitt endret, kan du trykke på hver fil for å åpne den og få de nyeste endringene.

Windows Phone

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legger filen i Offline-fanen, slik at du lett får tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til Windows-telefonen for visning i frakoblet modus
  • Holder filen så oppdatert som mulig

Gjøre en fil tilgjengelig for offline-visning i appen for Windows-telefonen

1. Finn filen som skal være tilgjengelig i frakoblet modus, i filliste-visningen.
  2. Trykk og hold på filnavnet for å vise en liste over handlinger.
  3. Trykk på Gjør tilgjengelig frakoblet.

Gjør en fil tilgjengelig i frakoblet modus på Windows-telefonen din

Du kan også gjøre en fil tilgjengelig i frakoblet modus mens du forhåndsviser den: trykk på offline-ikonet nederst på skjermen.

Når de er lastet ned, får du tilgang til offline-filene når som helst. For å sikre at du har den nyeste filversjonen, vil Dropbox oppdatere filer automatisk når appen er åpen og du har en tilgjengelig Wi-Fi-tilkobling. Hvis du er på et mobilnettverk (3G eller 4G) og det er filer som har blitt endret, kan du trykke på en fil for å åpne den og få tak i den nyeste versjonen.

Windows Tablet

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legger filen i Offline-fanen, slik at du lett får tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til Windows-nettbrettet ditt for offline-visning
  • Holder filen så oppdatert som mulig

Gjøre en fil tilgjengelig for offline-visning i appen for Windows-nettbrettet

1. Finn filen du vil legge til favorittene i filliste-visningen.
  2. Sveip fra venstre til høyre over filnavnet for å åpne handlingsfeltet.
  3. Trykk på offline-ikonet.

Du kan også gjøre en fil tilgjengelig i frakoblet modus mens du forhåndsviser den: trykk på offline-ikonet nederst på skjermen.

Når de er lastet ned, får du tilgang til offline-filene når som helst. For å sikre at du har den nyeste filversjonen, vil Dropbox oppdatere filer automatisk når appen er åpen og du har en tilgjengelig Wi-Fi-tilkobling. Hvis du er på et mobilnettverk (3G eller 4G) og det er filer som har blitt endret, kan du trykke på en fil for å åpne den og få tak i den nyeste versjonen.

Dropbox Business

Hvis du har knyttet sammen den private og den arbeidsrelaterte kontoen, vil du se de frakoblede filene du lagret for kontoen du har tilgang til. Veksle mellom kontoene dine for å få tilgang til de jobbrelaterte eller private offline-filene.

Hvis du bruker Dropbox Professional, Dropbox Business eller Dropbox Enterprise, kan du også gjøre mapper tilgjengelige i frakoblet modus.