Slik gjør du en fil eller mappe tilgjengelig offline

person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-kunder.

Du kan gjøre Dropbox-filene og -mappene dine tilgjengelige offline på alle enheter, enten det er en stasjonær datamaskin, et nettbrett, en iPhone eller en Android-enhet. Dette ligner på nedlasting av filer og mapper, bortsett fra at de også beholdes i Dropbox. Filene og mappene lagres offline på enheten og på dropbox.com.

Når du aktiverer offline-tilgang, kan du åpne filer i Dropbox eller se og redigere filer i apper på enheten din uten å være koblet til internett.

Synkroniserer Dropbox filene mine mens jeg er offline?

Når du er offline, synkroniseres ikke endringer som gjøres i filene og mappene på enheten din, med Dropbox. Det betyr at endringene ikke vises på andre enheter du har synkronisert med Dropbox-kontoen din.

Når du er på nett igjen, synkroniserer Dropbox endringene du gjorde offline. Disse endringene oppdateres på alle enheter der du bruker Dropbox.

Finn ut mer om hvordan Dropbox synkroniserer filene dine.

Slik gjør du filer og mapper tilgjengelig offline i Dropbox-skrivebordsappen

1. Last ned og installer Dropbox-skrivebordsappen hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Sørg for at du har et program på datamaskinen som kan åpne filene og mappene dine offline. Du må for eksempel ha et PDF-visningsprogram installert for å kunne åpne en PDF-fil.
  3. Åpne Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og gå til filen eller mappen du vil gjøre tilgjengelig offline.
  4. Høyreklikk på filen eller mappen, og velg Gjør tilgjengelig offline.
  5. Vent noen minutter mens filen eller mappen oppdateres. En fil eller mappe er tilgjengelig offline når du ser et grønt hakemerke ved siden av den. Finn ut mer om de forskjellige synkroniseringsikonene og hva de betyr.

Filen er nå tilgjengelig offline i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).

Slik gjør du filer og mapper tilgjengelig offline på Dropbox-mobilappen

Filler og mapper i Dropbox-mobilappen lagres ikke på telefonen eller nettbrettet, og er som standard ikke tilgjengelige offline.

highlight icon

Obs! Kun Dropbox Plus-, Family-, Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-abonnenter kan gjøre hele mapper tilgjengelige offline. Alle Dropbox-brukere kan imidlertid gjøre enkeltfiler tilgjengelige offline.

Slik gjør du filer og mapper tilgjengelig offline på telefonen eller nettbrettet:

1. Last ned og logg på Dropbox-mobilappen hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Ved siden av eller under filen du vil gjøre tilgjengelig offline, trykker du på (ellipse).
  3. Slå på Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.

Slik finner du offline-filer og -mapper i Dropbox-mobilappen

Når en fil eller en mappe er gjort tilgjengelig offline, får den et offline-ikon (hvit nedovervendt pil i en grønn sirkel) ved siden av eller under den i fil- eller mappelisten. Slik ser du en liste over offline-filer eller -mapper:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Konto nederst på skjermen.
  3. Klikk Offline.
  1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på kontoikonet (person) nederst til høyre.
  3. Klikk på Administrer offline-filer.

Slik holder du offline-filer og -mapper oppdatert i Dropbox-mobilappen

Som standard oppdateres ikke (synkroniseres ikke) offline-filene dine kontinuerlig hvis du kun bruker mobildata. Du må være koblet til Wi-Fi med listen over offline-filer og -mapper åpne for at de skal oppdateres.

For å oppdatere en offline-fil ved bruk av mobildata går du til listen din over offline-filer og trykker på det gule utropstegnet (!) ved siden av filen du vil oppdatere. For å oppdatere alle offline-filene dine ved bruk av mobildata går du til listen din over offline-filer og trykker på Oppdater-ikonet (sirkulær pil øverst til høyre).

Gjør følgende hvis du vil at offline-filer og -mapper skal oppdateres uavhengig av om du er koblet til Wi-Fi eller mobildata:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Åpne appinnstillingene.
    • På Android trykker du på Konto nederst på skjermen, og deretter trykker du på Innstillinger.
    • På iPhone/iPad, trykk på kontoikonet (person) nederst til høyre, og trykk deretter på tannhjulikonet øverst til venstre.
  3. Slå på Bruk data for offline-filer (Android) eller Bruk mobildata (iPhone/iPad) .

Slik sjekker du plassbruk for offline-filer og -mapper i Dropbox-mobilappen

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Åpne appinnstillingene.
    • På Android trykker du på Konto nederst på skjermen, og deretter trykker du på Innstillinger.
    • På iPhone/iPad, trykk på kontoikonet (person) nederst til høyre, og trykk deretter på tannhjulikonet øverst til venstre.

Du kan se følgende:

• Tilgjengelig plass: Hvor mye lagringsplass er tilgjengelig på telefonen eller nettbrettet for offline-filer og -mapper.
  • Plass brukt: Hvor mye lagringsplass offline-filene og -mappene dine bruker for øyeblikket på telefonen eller nettbrettet.