Koble fra eller koble til en datamaskin eller mobil enhet til Dropbox

Når du fjerner koblingen mellom datamaskinen og Dropbox-kontoen, skjer følgende:

• Filer og mapper synkroniseres ikke lenger til Dropbox-mappen på den datamaskinen. Det er som om Dropbox er slått av
  • Filer og mapper forblir uberørte i Dropbox-mappen

Fjerne kobling til en datamaskin fra dropbox.com

Hvis du vil endre hvilken konto datamaskinen er knyttet til, må du først fjerne koblingen til datamaskinen i kontoinnstillingene eller alternativene i skrivebordsprogrammet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk navnet ditt øverst på hvilken som helst side for å åpne kontomenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under Enheter klikker du på X ved siden av navnet til datamaskinen du vil fjerne koblingen til.
En liste over enhetene i Sikkerhet-fanen til Dropbox-kontoinnstillinger
Klikk X for å fjerne kobling fra en enhet.

Dropbox Plus- og Dropbox Business-brukere

Når du fjerner en tilknytning til en enhet fra dropbox.com, har du også mulighet til å slette Dropbox-mappen eksternt fra enheten.

Vis instruksjoner for:

Android

Fjerne tilknytning ved hjelp av Android-appen

1. Trykk på Meny-knappen fra Dropbox-appen.
  2. Trykk Innstillinger.
  3. Trykk Fjern kobling til enhet fra Dropbox-knappen.
  4. Trykk Fjern kobling til enhet-knappen for å bekrefte valget.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

iPad

Fjerne tilknytning ved hjelp av iPad-appen

1. Trykk Innstillinger-fanen nederst til høyre på menyen eller sidestolpen.
  2. Bla ned og trykk Fjern kobling til iPad fra Dropbox-knappen.
  3. Trykk Fjern kobling til iPad-knappen for å bekrefte valget.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

iPhone

Fjerne tilknytning ved hjelp av iPhone-appen

1. Trykk Innstillinger-fanen nederst til høyre på skjermen.
  2. Bla ned og trykk Fjern kobling til iPhone fra Dropbox -knappen.
  3. Trykk Fjern kobling til iPhone-knappen for å bekrefte valget.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

Linux

Fjerne tilknytning til datamaskin fra skrivebordprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra systemfeltet.

Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelse til denne Dropboxen … og bekreft valget.
Fjern forbindelse til denne Dropboxen-knapp fra Dropbox-alternativer
Fjern tilknytning-knapp i skrivebordsprogrammet

Når du fjerner en kobling fra Dropboxen, vil Dropbox be deg logge deg på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:

• Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, lar dette alternativet deg velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er bundet til kontoen du kobler til.
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil omdøpe den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox -mappe for kontoen du kobler til nå.

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.

Macintosh

Fjerne tilknytning til Mac-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.

Dropbox-ikonet i menylinjen

2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelse til denne Dropboxen … og bekreft valget.

Fjern forbindelse til denne Dropboxen-knapp fra Dropbox-alternativer
Fjern kobling-knapp i skrivebordsappen

Når du fjerner en kobling fra Dropboxen, vil Dropbox be deg logge deg på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til Mac-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Påloggingsskjerm for Mac-klient
Påloggingsskjerm i skrivebordsappen

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:

Installeringsalternativ for Mac
Du blir bedt om å velge mellom to alternativer: Velg en annen plassering eller Installer
  • Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, lar dette alternativet deg velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er bundet til kontoen du kobler til.
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil omdøpe den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox -mappe for kontoen du kobler til nå.

• Gammel Dropbox-mappe
    Dropbox (gammel)

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.

Vista/Win7/Win8/Win10

Fjerne tilknytning til Windows-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra systemfeltet. Du må muligens klikke på pilen for å se alle ikonene i systemfeltet.

Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet

2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelse til denne Dropboxen … og bekreft valget.
Fjern forbindelse til denne Dropboxen-knapp fra Dropbox-alternativer
Fjern tilknytning-knapp i skrivebordsprogrammet

Når du fjerner en kobling fra Dropboxen, vil Dropbox be deg logge deg på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til Windows-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Påloggingsskjerm for Windows-klient
Påloggingsskjerm i skrivebordsappen

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:

Installeringsalternativ for Windows
Du blir bedt om å velge mellom to alternativer: Velg en annen plassering eller Installer

• Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, lar dette alternativet deg velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er bundet til kontoen du kobler til.
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil omdøpe den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox -mappe for kontoen du kobler til nå.

• Gammel Dropbox-mappe
    Dropbox (gammel)

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.