Koble fra eller koble til en datamaskin eller mobil enhet til Dropbox

Når du fjerner koblingen mellom datamaskinen og Dropbox-kontoen, skjer følgende:

• Filer og mapper synkroniseres ikke lenger til Dropbox-mappen på den datamaskinen. Det er som om Dropbox er slått av
  • Filer og mapper forblir uberørte i Dropbox-mappen

Fjerne kobling til en datamaskin fra dropbox.com

Hvis du vil endre hvilken konto datamaskinen er knyttet til, må du først fjerne koblingen til datamaskinen i kontoinnstillingene eller alternativene i skrivebordsprogrammet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk navnet ditt øverst på hvilken som helst side for å åpne kontomenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Åpne Sikkerhet-fanen.
  5. Under Enheter klikker du på X ved siden av navnet til datamaskinen du vil fjerne koblingen til.

Dropbox Plus-, Professional- og Basic-brukere

Når du fjerner en tilknytning til en enhet fra dropbox.com, har du også mulighet til å slette Dropbox-mappen eksternt fra enheten.

Brukere av smart synkronisering:

Hvis du kobler fra en enhet uten å slette filene, blir filer som er «kun på nett» liggende igjen på datamaskinen som tomme filer. Hvis du vil ha alle filene på datamaskinen, anbefaler vi at du går til enheten og gjør alle filene lokale før du fjerner tilknytningen.

Vis instruksjoner for:

Android

Fjerne tilknytning ved hjelp av Android-appen

1. Åpne Dropbox-appen og trykk på meny-knappen.
  2. Trykk Innstillinger.
  3. Velg kontoen du vil fjerne forbindelsen til.
  4. Trykk på Logg av denne Dropboxen.
    • Du kan alternativt trykke på Logg av alle kontoer på hovedmenyen for Innstillinger.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

iPad

Fjerne tilknytning ved hjelp av iPad-appen

1. Åpne Dropbox-appen, og trykk på Innstillinger-fanen nederst til høyre på menyen eller sidestolpen.
  2. Velg kontoen du vil fjerne forbindelsen til.
  3. Bla ned og trykk på Fjern kobling til iPad fra Dropbox.
  4. Trykk på Koble fra iPad for å bekrefte valget.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

iPhone

Fjerne tilknytning ved hjelp av iPhone-appen

1. Åpne Dropbox-appen, og trykk på person-ikonet nederst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Velg kontoen du vil fjerne forbindelsen til.
  4. Bla ned og trykk på Logg ut av Dropbox.
  5. Trykk på Koble fra iPhone for å bekrefte valget.

På dette tidspunktet blir enheten koblet fra, og Dropbox vil be deg koble den til en annen konto eller opprette en ny konto.

Linux

Fjerne tilknytning til datamaskin fra skrivebordprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelsen til denne Dropboxen …, og bekreft valget.
Når du fjerner forbindelsen til datamaskinen, vil Dropbox be deg logge på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:

• Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, lar dette alternativet deg velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er forbundet med kontoen du tilknytter
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil endre navn på den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox-mappe for kontoen du kobler til nå.

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Mac

Fjerne tilknytning til Mac-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet på menylinjen.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet, og velg Innstillinger … på menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelse til denne Dropboxen … og bekreft valget.
Når du fjerner forbindelsen til datamaskinen, vil Dropbox be deg logge på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til Mac-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:
  • Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, kan du bruke dette alternativet til å velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er forbundet med kontoen du kobler til.
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil omdøpe den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox -mappe for kontoen du kobler til nå.

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.

Windows

Fjerne tilknytning til Windows-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet. (Du må muligens bruke pilen for å se alle ikonene i systemfeltet.)
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger fra menyen.
  3. Velg Konto-fanen.
  4. Klikk på Fjern forbindelse til denne Dropboxen … og bekreft valget.
Når du fjerner forbindelsen til datamaskinen, vil Dropbox be deg logge på igjen.

Gjenopprette forbindelsen til Windows-datamaskin fra skrivebordsprogrammet

Hvis du logger deg på med samme konto, vil programmet gjenoppta synkroniseringen av Dropbox-mappen på den eksisterende plasseringen. Hvis plasseringen eller navnet på mappen har blitt endret, må du velge denne plasseringen eller slå sammen innholdet i mappene manuelt (instruksjoner til dette nedenfor).

Hvis du kobler datamaskinen til en annen konto, vil programmet oppdage at det allerede finnes en annen Dropbox-mappe på datamaskinen. Du får da to alternativer:
  • Velg en annen plassering: Hvis du vil plassere den nye Dropbox-mappen et annet sted enn den eksisterende mappen, kan du bruke dette alternativet til å velge en annen plassering for den nye Dropbox-mappen som er forbundet med kontoen du kobler til.
  • Installer: Hvis du vil at den nye Dropbox-mappen skal ha samme plassering som den eksisterende mappen, velger du dette alternativet. Dette alternativet vil omdøpe den eksisterende Dropbox-mappen til Dropbox (gammel) og vil opprette en ny Dropbox -mappe for kontoen du kobler til nå.

Slå sammen innholdet til de to Dropbox-kontoene manuelt

Manuell sammenslåing kan være nyttig hvis du vil overføre alle filene til en ny Dropbox eller kombinere to kontoer som har forskjellige filer. Følg trinnene nedenfor hvis du vil slå sammen Dropbox-kontoene dine.

• Obs! Denne prosessen vil ikke overføre medlemskap til delte mapper – den vil bare overføre selve mappene. Hvis du velger å slå sammen kontoene, må du kanskje bli med i delte mapper du tidligere var medlem av, på nytt.

Instruksjoner for å slå sammen manuelt:

La oss kalle kontoen du vil kopiere innhold fra, konto A. Konto B er den andre kontoen, der du vil legge all de sammenslåtte filene.

1. Synkroniser alt innholdet på konto A til en datamaskin. Du kan gjøre dette ved å logge deg på skrivebordprogrammet og synkronisere innholdet på konto A til denne enheten. Sørg for at alt innhold på konto A er synkronisert ved å bekrefte at Selektiv synkronisering ikke er aktivert.
  2. Når konto A er ferdig med synkroniseringen, kan du fjerne koblingen til den ved å følge instruksjonene ovenfor.
  3. Logg deg på konto B og velg Installer. Hvis du slår sammen to private kontoer, blir mappen for konto A omdøpt til Dropbox (gammel) og konto B vil nå bruke den nye Dropbox-mappen.
  4. Finn Dropbox (gammel)-mappen fra konto A på datamaskinen og åpne den.
  5. Finn Dropbox-mappen for konto B og åpne den.
  6. Kopier eller flytt filene fra Dropbox (gammel)-mappen (konto A) til den nye Dropbox-mappen (konto B). Hvis du mottar en melding der det står at det allerede finnes en fil med navnet «.dropbox» i den nye Dropbox-mappen, velger du «Ikke kopier».
  7. Sammenslåingen blir fullført etter at du er ferdig med å kopiere eller flytte alt ønskelig innhold til B-kontoens Dropbox-mappe, og endringene blir synkronisert.

Hvis du kopierer mapper eller filer med samme navn fra den ene mappen til den andre, vil nylig kopierte filer få (1) tilføyd til navnet for å vise at de er annerledes enn den eksisterende versjonen. Du bør velge hva du gjør med disse kopiene manuelt.