Filtyper som kan vises på en telefon eller et nettbrett

Android

Forhåndsvise filer i Dropbox-appen

Dropbox Android-appen forhåndsviser følgende filtyper automatisk:

• Adobe-filer:
    • PDF (.pdf)
    • Illustrator (.ai, .eps)
    • Photoshop (.psd)
  • Bilder (.bmp, .gif, .jpg, .jpg, .png, .tif, .tiff, .svg)
  • Microsoft-filer
    • Microsoft Word-dokumenter (.doc, .docx)
    • Microsoft PowerPoint-presentasjoner (.ppt, .pptx, .pptm, .pps, .ppsm, .ppsx)
    • Microsoft Excel-regneark (.xls, .xlsx)
  • Raw-bilder (.cr2, .crw, .nef, .nrw, .sr2, .dng, .arw, .orf)
  • Tekstfiler (.txt, .csv, .rtf, .odt, .md)
  • Videoer (.3gp, .3gpp, .3gpp2, .asf, .avi, .dv, .m2t, .m4v, .mkv, .mov, .mp4, .mpeg, .mpg, .mts, .oggtheora, .ogv, .rm, .ts, .vob, .webm, .wmv, .flv)

Obs! Det kan hende det dukker opp et varsel over forhåndsvisningen. Dette varselet forteller deg at det finnes en oppdatert versjon og hvem som har gjort endringene. Hvis du trykker på oppdater, vil forhåndsvisningen oppdateres så den viser den nyeste filversjonen.

For andre filtyper vil appen automatisk søke i enheten etter et program som kan åpne filtypen du prøver å se eller redigere. Som standard kan Android OS åpne de følgende filformatene:

• Lyd (.aac, .flac, .m4a, .mp3, .oga, .wav, .wma)

Enheten kan i utgangspunktet være i stand til å åpne flere filformater, avhengig av maskinvare og versjon av operativsystem. Hvis Dropboxen ikke finner et program som kan vise filtypen, må du installere en app som kan åpne filen.

Android-nettstedet har mer informasjon om mediaformater som støttes av Android. Besøk artikkelen i hjelpesenteret om konvertering av media for enheten dinfor å finne ut mer om avspilling av media med Dropbox' mobilapp.

Åpne og redigere filer i en annen app

Hvis du vil åpne eller redigere noen av Dropbox-filene i en tredjeparts app, kan du gjøre det ved å åpne filen med en annen app.

1. Start Dropbox og bla til filen du vil åpne med en annen app.
  2. Trykk på nedoverpilen til høyre for filen du vil åpne eller redigere.
  3. Trykk på Åpne med for å se en liste over tilgjengelige programmer du kan åpne filen med. Du kan trykke på Alltid for å gjøre dette til standardappen for å åpne filer av denne typen. Hvis du vil tilbakestille standardappene senere, kan du gjøre det i innstillingene til Dropbox-appen.

Eksportere filer til lokal lagring

Android-appen til Dropbox lar deg også eksportere filer manuelt til lokal lagring eller SD-kort, hvis du har det.

1. Start Dropbox og bla til filen du vil eksportere.
  2. Trykk på nedoverpilen til høyre for filen du vil eksportere.
  3. Trykk på Eksporter.

Dropbox vil automatisk lage en liste over apper du kan eksportere filer til, eller du kan velge Lagre til enhet for å lagre filen til lokal lagringsplass. Hvis du ikke kan se SD-kortet etter å ha trykket på Lagre til enhet, trykker du på menyknappen øverst til høyre på skjermen og velger Innstillinger. Sjekk at Vis avanserte enheter er avmerket.

Hva om dokumentene mine ikke forhåndsvises i Dropbox-appen?

Hvis forhåndsvisning for et dokument ikke fungerer, er det sannsynligvis fordi filen er passordbeskyttet. Dette er for å sikre at filene forblir private inntil passordet er skrevet inn. Gjør følgende for å åpne passordbeskyttede filer fra Dropbox:

1. Trykk på filen du ønsker å åpne (du vil se meldingen Forhåndsvisning ikke tilgjengelig).
  2. Trykk på Åpne med-knappen.
  3. Hvis du får muligheten til det, velger du et program du vil åpne filen med.
  4. Du vil deretter få opp et vindu der du kan skrive inn passordet.

Hvis du har en fil med en filtype som støttes, men som fortsatt ikke forhåndsvises på Android-enheten, tar du kontakt med kundestøtteteamet til Dropbox.

iPad

Alle filer som støttes av iPaden, kan forhåndsvises i Dropbox-appen. Med Dropbox-appen kan du også åpne filer med andre apper som støtter denne filtypen.

Obs! Det kan hende det dukker opp et varsel over forhåndsvisningen. Dette varselet forteller deg at det finnes en oppdatert versjon og hvem som har gjort endringene. Hvis du trykker på oppdater, vil forhåndsvisningen oppdateres så den viser den nyeste filversjonen.

Eksportere en fil til en annen app

1. Velg filen du vil eksportere til en annen app.
  2. Trykk deleikonet som viser en pil oppover som kommer ut av en boks.
  3. Trykk Åpne i ... -ikonet fra sprettoppmenyen. En liste over apper som kan åpne filen, dukker opp. Velg appen du vil åpne filen med.

Obs! Når du eksporterer filen til en annen app, blir eventuelle endringer i filen muligens ikke lagret til Dropboxen din med mindre appen er speiselt integrert med Dropbox. Les mer om dette i appdokumenter eller ta kontakt med appens kundestøtte for å være sikker.

Innebygde filtyper

Filformater som har innebygd støtte i Apple, kan vises i Dropbox-appen hvis du trykker på dem. Her er en liste over filtyper som vi støtter i øyeblikket:

• Lyd (.aac, .aif, .aiff, .flac, .m4a, .mp3, .wav)
  • Adobe-filer:
    • PDF (.pdf)
    • Illustrator (.ai, .eps)
    • Photoshop (.psd)
  • Apple-filer
    • Keynote-presentasjoner (.key)
    • Pages-dokumenter (.pages)
    • Numbers-regneark (.numbers)
  • Bilder (.jpg, .tiff, .gif, .svg, .svgz, bmp, .png, .tif)
  • Kobling-filer (.url, .webloc, .website)
  • Microsoft-filer
    • Microsoft Word-dokumenter (.doc, .docx, .docm, .dot, .dotx, .dotm)
    • Microsoft PowerPoint-presentasjoner (.ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .ppsm, .pptm, .potm, .pot)
    • Microsoft Excel-regneark (.xls, .xlsx, .xslsm, .xlt, .xltx, .xltm)
  • Raw-bilder (.cr2, .crw, .nef, .nrw, .sr2, .dng, .arw, .orf)
  • Tekstfiler og RTF-filer (.csv, .txt .rtf og mange flere)
  • Videoer (.mov, .mp4, .m4v, .3gp, .3gpp, .3gpp2, .asf, .avi, .dv, .m2t, .mkv, .mpeg, .mpg, .mts, .oggtheora, .ogv, .rm, .ts, .vob, .webm, .wmv, .flv)

iPhone

Alle filer som støttes av iPhonen, kan forhåndsvises i Dropbox-appen. Med Dropbox-appen kan du også åpne filer med andre apper som støtter denne filtypen.

Obs! Det kan hende det dukker opp et varsel over forhåndsvisningen. Dette varselet forteller deg at det finnes en oppdatert versjon og hvem som har gjort endringene. Hvis du trykker på oppdater, vil forhåndsvisningen oppdateres så den viser den nyeste filversjonen.

Eksportere en fil til en annen app

1. Velg filen du vil eksportere til en annen app.
  2. Trykk deleikonet som viser en pil oppover som kommer ut av en boks.
  3. Trykk Åpne i ... -ikonet fra sprettoppmenyen. En liste over apper som kan åpne filen, dukker opp. Velg appen du vil åpne filen med.

Obs! Når du eksporterer filen til en annen app, blir eventuelle endringer i filen muligens ikke lagret til Dropboxen din med mindre appen er speiselt integrert med Dropbox. Les mer om dette i appdokumenter eller ta kontakt med appens kundestøtte for å være sikker.

Innebygde filtyper

Filformater som har innebygd støtte i Apple, kan vises i Dropbox-appen hvis du trykker på dem. Her er en liste over filtyper som vi støtter i øyeblikket:

• Lyd (.aac, .aif, .aiff, .flac, .m4a, .mp3, .wav)
  • Adobe-filer:
    • PDF (.pdf)
    • Illustrator (.ai, .eps)
    • Photoshop (.psd)
  • Apple-filer
    • Keynote-presentasjoner (.key)
    • Pages-dokumenter (.pages)
    • Numbers-regneark (.numbers)
  • Bilder (.jpg, .tiff, .gif, .svg, .svgz, bmp, .png, .tif)
  • Kobling-filer (.url, .webloc, .website)
  • Microsoft-filer
    • Microsoft Word-dokumenter (.doc, .docx, .docm, .dot, .dotx, .dotm)
    • Microsoft PowerPoint-presentasjoner (.ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .ppsm, .pptm, .potm, .pot)
    • Microsoft Excel-regneark (.xls, .xlsx, .xslsm, .xlt, .xltx, .xltm)
  • Raw-bilder (.cr2, .crw, .nef, .nrw, .sr2, .dng, .arw, .orf)
  • Tekstfiler og RTF-filer (.csv, .txt .rtf og mange flere)
  • Videoer (.mov, .mp4, .m4v, .3gp, .3gpp, .3gpp2, .asf, .avi, .dv, .m2t, .mkv, .mpeg, .mpg, .mts, .oggtheora, .ogv, .rm, .ts, .vob, .webm, .wmv, .flv)