Legg til bilder, video og andre medier i Dropbox Paper

I Paper kan du legge til bilder, video og andre medier direkte i hovedteksten i dokumentet. Du vil se en forhåndsvisning av alle støttede filtyper.

Hvordan sette inn bilder, video og andre medier i Paper-dokumenter

Du kan sette inn medier i et Paper-dokument på flere ulike måter:

• Klikk på en tom linje i Paper-dokumentet, og klikk deretter på ikonet med to rektangler. Velg en fil du vil legge til fra datamaskinen eller fra Dropbox.
  • Dra en mediefil fra datamaskinen direkte inn i et Paper-dokument.
  • Kopier og lim inn en mediefil eller URL-adresse.
  • Trykk på kameraikonet når du redigerer et dokument i mobilappen.

I hvert tilfelle vises forhåndsvisningen automatisk. Klikk på forhåndsvisningen for å vise forhåndsvisningen i full størrelse, administrere kommentarer på forhåndsvisningen og se alle forhåndsvisninger i dokumentet.

Hvordan tilpasse forhåndsvisninger i Paper-dokumenter

Hvis du har lagt til en Illustrator-, PDF- eller Powerpoint-fil i et Paper-dokument, kan du tilpasse hvordan filen forhåndsvises i Papir.

Slik tilpasser du forhåndsvisningen av Illustrator-, PDF- eller Powerpoint-filen du har satt inn:

1. Klikk på eksisterende forhåndsvisning av filen.
  2. En verktøylinje vises øverst i forhåndsvisningen. Klikk på ikonet med fire firkanter til venstre.
  3. I galleriet velger du hva du vil vise i forhåndsvisningen.
  4. Klikk på Legg til i dokument.
  5. Klikk på den nye forhåndsvisningen for å velge hvilken del av filen som skal forhåndsvises.
  6. På redigeringsverktøylinjen som vises øverst i forhåndsvisningen, velger du Velg visningsområde-ikonet.
  7. Klikk og dra for å velge området du vil vise.
  8. Klikk på Velg.

Hvordan legge til en bildetekst på en forhåndsvisning i Paper-dokumenter

Slik legger du til en bildetekst på en forhåndsvisning:

1. Klikk på bildet av forhåndsvisningen for å velge det.
  2. Klikk på Skriv en bildetekst nederst på bildet.
  3. Skriv inn bildeteksten.

Gallerier og bildelayouter

Hvis du drar eller kopierer-og-limer bilder ved siden av hverandre i dokumentet, vil bildene automatisk organisere seg i gallerivisning.

Du kan dra bildene rundt på siden for å endre plassering – de vil endre størrelse automatisk for å passe. Bildetypene som støttes omfatter .png, .tiff, .jpeg, .gif og flere.

Hvis du vil opprette et bilde i bredformat, eller endre orienteringen av et bilde på siden, klikker du på bildet en gang og velger fra menyen som dukker opp.

Obs! Du kan bare flytte eller forstørre individuelle bilder, ikke de som ligger ved siden av hverandre i et galleri.

Velg formatet til et bilde

Filtyper som støttes for forhåndsvisning i Paper-dokument

Paper støtter vedlegg som video- og lydfiler, samt andre dokumenttyper. Brukerne kan samhandle med visse filtyper, som Figma eller Google Maps.

Paper støtter alle filtyper som kan forhåndsvises i Dropbox, og:

• Facebook
  • Figma
  • Framer
  • Gist
  • GitHub-problemer på offentlige samlingssted
  • Google Kalender
  • Google Dokumenter
  • Google Disk
  • Google Kart
  • Google Ark
  • Google Presentasjoner
  • Instagram
  • Invision
  • Marvel
  • Pastebin
  • Pinterest
  • Prezi
  • Slideshare
  • Soundcloud
  • Speaker Deck
  • Spotify
  • Trello
  • Twitter
  • Vimeo
  • XKCD
  • YouTube

Hvordan legge til en kobling til en mappe i et Paper-dokument

Du kan koble til mapper i et Dropbox Paper-dokument (på samme måte som du kan koble til filer i et Paper-dokument).

Slik kobler du til en mappe i et Dropbox Paper-dokument:

1. Åpne et Paper-dokument og klikk på en tom linje.
  2. På verktøylinjen som vises til høyre, klikker du på Sett inn fra Dropbox-ikonet (det ser ut som Dropbox-logoen).
  3. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av mappen du vil koble til.
  4. Klikk på Velg.
  • Obs! Du kan også kopiere og lime inn URL-en til en mappe i et Paper-dokument, så opprettes koblingen automatisk.