Formatere et Dropbox Paper-dokument

Dropbox Paper hjelper deg med å formatere dokumentene dine med kraftige verktøy. Lag tabeller, tildel oppgaver og sett inn emojier med tastatursnarveier og hurtigmenyer.

Obs! Noen formateringsalternativer, slik som fremheving og understreking av tekst, er bare tilgjengelig via tastatursnarveier eller markdown. For en fullstendig liste over tastatursnarveier og markdown:

1. Logg på Paper.
  2. Skriv inn og / på Mac eller Ctrl og / på Windows.

Avsnitt i denne artikkelen:

Formateringsmenyer

Paper har et rikt sett med formateringsalternativer som er tilgjengelige for redigering og organisering. Hvis du vil vise menyen med alternativer, dobbeltklikker du på et ord eller klikker-og-drar over en blokk med tekst:

formateringsmeny

Fra denne menyen kan du:

• Lage fet tekst
  • Gjennomstreket tekst
  • Lage deloverskrifter eller underdeloverskrifter
  • Lage en nøkkelpunktliste eller nummerert liste
  • Lage en oppgaveliste
  • Legge til en hyperlink
  • Legge igjen en kommentar

For andre formateringsalternativer:

1. Hold musepekeren til venstre for en linje eller et avsnitt med tekst.
  2. Klikk på +-ikonet som vises.
legg igjen en kommentar

De tilgjengelige alternativene i denne menyen er:

• Sett inn et bilde
  • Sett inn en fil eller kobling fra Dropbox
  • Lag en tabell
  • Lage en oppgaveliste
  • Lag en punktliste
  • Sett inn en delelinje eller en kodelinje

For å avslutte denne menyen, klikker du på X -ikonet ved siden av menyvalgene.

Tabeller

Legg til en tabell i Paper-dokumentet:

1. Hold musepekeren til venstre for en linje eller et avsnitt med tekst.
  2. Klikk på +-ikonet som vises.
  3. Klikk på tabellikonet (Sett inn tabell).
Paper sett inn tabell

Formatering av tabellen:

• Endre størrelse på kolonner: Klikk på kolonnerammen og dra den til ønsket bredde
  • Fjerne individuelle rader eller kolonner: Klikk på (minusknappen) nær kanten av kolonnen eller raden du ønsker å slette
  • Legge til eller fjerne flere rader eller kolonner: Klikk-og-dra på knappene + (pluss) eller (minus) på kanten av en kolonne eller rad
  • Lage en tabell med full bredde : Klikk-og-dra på ikonet nederst til høyre i tabellen
Paper formatering av gif

Innholdsfortegnelser

En innholdsfortegnelse genereres automatisk for alle dokumenter som inneholder overskrifter. Hvis du vil se innholdsfortegnelsen holder du musepekeren over de stablede linjene som vises i venstre marg i dokumentet.

Innholdsfortegnelse
  • Obs! Innholdsfortegnelsen gjenspeiler bare tekst som er tagget som deloverskrift eller underdeloverskrift i dokumentet (som H1, H2 eller H3).
  • Obs! H1-overskrifter er ikke innrykket. H2- og H3-underoverskrifter er innrykket basert på hvor dypt de er nestet i treet av overskrifter.

Oppgaver og avmerkingsbokser

Du kan lage avmerkingsbokser ved å skrive [] eller [ ] etterfulgt av et mellomrom. En avmerkingsboks, som du kan krysse av eller la være tom, vil automatisk genereres. Hvis du vil bruke disse avmerkingsboksene som oppgaver og tilordne en oppgave til noen, @omtaler du noen på samme linje. Personen som tagges vil motta en e-post som knytter dem til dette elementet.

lag avmerkingsboks for oppgave

Markdown / kodeformatering

Med kodeblokker kan du legge ved kode i Paper-dokumenter. For å gjøre dette, trykker du på +-symbolet i sidestolpen og klikker på {}-symbolet.

markdown

Du kan velge et annet programmeringsspråk i formateringsalternativene for kodeblokker. Hvis du vil vise formateringsalternativene, dobbeltklikker du på et ord eller klikker-og-drar på et ord eller en tekstblokk. Du vil se denne menyen:

meny for programmeringsspråk

Du kan også skrive ett gravistegn før og etter et ord eller en tekstblokk for å innhente inline-kode:

inline-kode

LaTeX

Dropbox Paper støtter bruk av LaTeX. For å utløse LaTeX-redigeringsmodus, skriver du $$ i dokumentet. Du kan deretter skrive hele LaTeX-symboler i Dropbox Paper. Når du er ferdig med å skrive, kan du gjengi koden ved å trykke Enter eller Return på tastaturet. Gjengitt kode vil vises som forventet:

LaTeX-redigering

Emojier

For å legge til en emoji, skriver du : (kolon) for å vise de tilgjengelige alternativene. Herfra kan du enten klikke på emojien du ønsker, eller fortsette å skrive den tilsvarende koden:

emoji-meny