Slik endrer du personverninnstillingene dine for et Paper-dokument eller en mappe

Denne artikkelen er for Dropbox brukere som bruker en gammel utgave av Dropbox Paper.

Slik finner du ut om du bruker den gamle utgaven av Dropbox Paper:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold musepekeren over Dokument.

Hvis du ikke ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den gamle utgaven.

Hvis du ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den nye 2020-utgaven av Dropbox Paper.

Hvis du bruker 2020-utgaven av Dropbox Paper, vil Paper-dokumentene dine oppføre seg som vanlige Dropbox-filer, noe som betyr at du kan endre personverninnstillingene for Paper-dokumenter på samme måte som du ville endret personverninnstillingene for vanlige filer i Dropboxen. Les om hvordan du endrer personverninnstillingene for Dropbox-filer og -mapper.

Hvis du oppretter et privat dokument som ikke er inne i en mappe, er du den eneste personen som kan søke etter og redigere det. Når du begynner å dele dokumentet med andre, kan du velge hvem som kan åpne dokumentet ditt, og om de kan kommentere eller redigere.  Hvis du opprettet et dokument inne i en mappe, vil alle medlemmer i den mappen kunne åpne, søke etter og redigere dokumentet ditt.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Endre delingsrettigheter for et dokument

1. Åpne Paper-dokumentet du vil dele.
  2. Klikk på den blå Inviter-knappen.
  3. Klikk på Innstillinger nederst til høyre.
  4. Velg et delingsalternativ under både Hvem kan åpne dette dokumentet? og Hva kan de gjøre?.
  5. Klikk på Ferdig.

Endre delingsrettigheter for et dokument for en enkeltperson

1. Åpne Paper-dokumentet..
  2. Klikk på den blå Inviter-knappen.
  3. Ved siden av navnet velger du Kan redigere, Kan vise eller Fjern.
  • Du kan ikke fjerne deg selv fra et dokument, men du kan slutte å følge det
  • Hvis du er i et team og koblingstilgang er aktivert, er den eneste måten å fjerne en bruker fra et dokument på, å velge Kun for inviterte i dokumentets tillatelser

Endre delingstillatelser for en Paper-mappe

1. Åpne mappe du vil dele.
  2. Klikk på den blå Del-knappen.
  3. Skriv inn e-postadresse eller medlemsnavn ved siden av Til.
  4. Klikk på navnet til vedkommende.
  5. Klikk på Inviter.

Merknader:

• Alle mapper inne i en delt mappe deles også automatisk
  • Hvis du er med i et Dropbox Business-team, vil Paper-mappene dine som standard være synlige for alle

Hvordan fjerne en bruker fra et dokument

Hvis du vil fjerne noen andre fra dokumentet, må du enten ha opprettet dokumentet eller ha redigeringstilgang.

Slik fjerner du en bruker fra et dokument:

1. Klikk på den blå Inviter- eller Del-knappen.
  2. Klikk på Kan redigere (eller kan vise) ved siden av den aktuelle brukeren.
  3. Klikk på Fjern på rullegardinmenyen som dukker opp.

Merknader:

• Du kan ikke fjerne deg selv fra et dokument, men du kan slutte å følge det
  • Hvis du er i et team og koblingstilgang er aktivert, er den eneste måten å fjerne en bruker fra et dokument på, å stille dokumentets rettigheter til Kun for inviterte

Hvordan se hvem Paper-mappen din deles med

Slik ser du hvem en Paper-mappe er delt med:

1. Åpne mappen.
  2. Klikk på den blå Del-knappen.

Du vil se en liste over de du deler mappen med.