Hvordan fikse problemer med kameraopplastinger

Kameraopplasting-funksjonen legger automatisk bilder og videoer fra datamaskinen, telefonen eller nettbrettet ditt til på Dropbox-kontoen. For mer informasjon om denne funksjonen gå til oversikten over kameraopplasting.

Vanlige spørsmål i denne artikkelen

Vanlige feilmeldinger

Hva gjør jeg hvis kameraopplasting ikke fungerer?

Prøv disse raske feilsøkingstrinnene for kameraopplasting, hvis det ikke fungerer som forventet:

• Koble til Wi-Fi
    • Du trenger ikke alltid å gjøre dette, men kameraopplasting kan bli tregere hvis datasignalet ikke er sterkt
  • Slå på flymodus, og koble deretter til Wi-Fi (slik at telefonen din bare er koblet til Wi-Fi og ikke data)
  • Koble til et annet Wi-Fi-nettverk
  • Koble til datamaskinen, telefonen eller nettbrettet, og kontroller at batteriet er ladet
    • Kameraopplasting kan være tregere når du har lite batter
  • Oppdater til nyeste versjon av Dropbox-appen
  • Oppgrader operativsystemet på enheten til den nyeste versjonen
  • Slett eller deaktiver eventuelle andre apper som automatisk mottar opplastede bilder fra datamaskinen, telefonen eller nettbrettet (for eksempel Google Bilder eller iCloud Photos)
  • Kun på iOS: Aktiver stedstjenester
    • Kameraopplasting settes på pause hvis ingen endring av plassering oppdages etter en viss tid

Kan jeg endre destinasjonen til bildene mine til en annen mappe?

Hvis du bruker kameraopplasting, sendes bildene dine alltid til mappen Kameraopplastinger. Du kan ikke endre destinasjonen til bildene dine til en annen mappe. Du kan imidlertid flytte bildene til en annen mappe etter at de er lastet opp til Kameraopplastinger-mappen.

Hvorfor brukte kameraopplasting opp alt batteriet mitt?

Kameraopplasting kan bruke mye batteri under den første synkroniseringen med Dropbox-kontoen din. Etter at bildene på telefonen din er lastet opp, bør batteribruken gå tilbake til det som er normalt.

Som standard stopper Dropbox-appen automatisk opplasting når batteriet er lavt, for å spare batteri.

Hvis du fortsatt har et problem med batterilevetiden, kan du prøve disse enkle feilsøkingstrinnene.

Hvorfor hopper kameraopplasting over noen av filene mine?

Kameraopplastingsfunksjonen kontrollerer om et bilde eller en video er lastet opp tidligere, for å forhindre duplikater. Bilder og videoer som allerede er importert ved hjelp av kameraopplasting, vil ikke lastes opp igjen, selv om du slettet filene fra kontoen din.

Hvis du vil legge til bilder eller videoer i mappen til kameraopplastingene som tidligere ble lastet opp, kan du laste dem opp manuelt til Kameraopplastinger-mappen.

RAW-filer

Noen RAW-filer kan ikke lastes opp med kameraopplasting. Finn ut mer om godkjente bildefilformater på Android MediaStore eller iOS Developer-siden.

Hvorfor ser jeg noen andres bilder i Kameraopplasting-mappen min?

Hvis du ser noen andre sine bilder i Kameraopplastinger-mappen, har du er par alternativer:

• Du kan se alle enheter som er knyttet til kontoen din, og fjerne tilkoblingen til alle som er ukjente for deg på Sikkerhet-siden
  • Du kan se hvem som lastet opp bilder, noe som kanskje hjelper deg med å finne ut hvordan de havnet der

Hvordan havnet bildene der til å begynne med?

Når du kobler en telefon eller et nettbrett til en datamaskin med Dropbox-skriverbordsappen, vil du bli spurt om du vil bruke kameraopplasting. Så hvis noen for eksempel bruker datamaskinen din til å lade telefonen sin, kan de ha klikket på OK når den meldingen kom uten å innse det.

Hvordan finne ut hvem som lastet opp bilder til kontoen din

Du kan sjekke for å se hvem bildene tilhører, noe som kan hjelpe deg med å finne ut hvordan de havnet der. Slik gjør du det:

1. Hold musepekeren over en av filene.
  2. Klikk på (ellipse).
  3. Klikk på Versjonshistorikk. Finn ut mer om hvordan du finner Versjonshistorikk
  4. Se etter et navn ved siden av Lagt til av.

Hvordan finne Sikkerhet-siden og koble fra enheter

Du kan se alle enheter som er knyttet til kontoen din, og fjerne tilkoblingen til alle som er ukjente for deg på Sikkerhet-siden. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren (profilbildet).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhet .
  5. Bla til Enheter
  6. Klikk på X for å fjerne forbindelsen til en enhet.