Bruke funksjonen kameraopplasting i Dropbox

Kameraopplasting kan automatisk legge bilder og videoer fra kameraet, telefonen eller nettbrettet i Dropbox. Bildene og videoene dine blir så tilgjengelige og synlige fra hvor som helst i Dropbox-kontoen.

Du kan bruke kameraopplasting på to måter:

• Trådløst fra telefonen eller nettbrettet ved hjelp av iOS-, Android- eller Windows-mobilappen
  • Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen, og bruk Dropbox-skrivebordsprogrammet for Mac eller Windows

Bildene og videoene dine lastes opp til en mappe som heter Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

Krav

Kameraopplasting er tilgjengelig for:

Obs! Hvis du er Dropbox Business-kunde, kan du finne ut hvordan du laster opp bilder til kontoen din.

Hvis du vil bruke kameraopplasting, må du:

Velg system for å få instruksjoner:

Android

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på menyknappen.
  3. Trykk på tannhjulikonet.
  4. Under Kameraopplasting, velger du Slå på kameraopplastning.
  5. Velg Tillat.

Du kan også velge hvordan kameraopplasting fungerer på telefonen:

• Hva ønsker du å laste opp: Velg om du ønsker å laste opp kun bilder, eller både bilder og videoer til mappen Kameraopplasting.
  • Slik laster du opp: Velg om kameraopplasting skal fungere når du bruker dataplanen, eller kun på Wi-Fi.
  • Bruk dataplan: Hvis du velger å laste opp med både dataplanen og Wi-Fi, kan du velge om kameraopplasting skal bruke dataplanen for alle filer, eller bare for filer som er mindre enn 25 MB.
  • Slik laster du opp: Velg om kameraopplasting kun skal kjøre når telefonen lader, eller angi en batterinivågrense. Hvis batteriet går under denne grensen, vil kameraopplasting slutte å kjøre.

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og velger Slå av kameraopplasting.

iOS

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Velg person-ikonet og trykk på tannhjul-ikonet.
  3. Under Innstillinger velger du Kameraopplastning.
  4. Slå på kameraopplasting.

Du kan også velge hvordan kameraopplasting fungerer på telefonen:

• Last opp videoer: Velg om du ønsker å laste opp kun bilder eller både bilder og videoer til mappen Kameraopplasting.
  • Bruk mobildata: Velg om kameraopplasting skal kjøre når du bruker mobildata. Dropbox vil ikke laste opp videoer via mobildata.
  • Bruk mobildata for video: Hvis både Last opp videoer og Bruk mobildata er slått på, har du muligheten til å velge om videoer skal lastes opp via mobildata.
  • Bakgrunnsopplasting:Gjør det mulig for kameraopplasting å fullføre prosessen med å legge bilder i Dropboxen, selv om du ikke åpner Dropbox-appen. Som standard laster ikke Dropbox-appen opp filer når appen er lukket. Hvis du slår på bakgrunnsopplasting, vil Dropbox fortsette å laste opp bilder og videoer når programmet oppdager en betydelig endring i enhetens posisjon.

Obs! Med bakgrunnsopplasting kan kameraopplastingene fungere mer effektivt. Informasjon om plasseringen blir ikke samlet inn.

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og slår Kameraopplasting av.

Windows på mobil

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Velg Kameraopplasting.
  4. Slå på kameraopplasting.

Når det er aktivert, vil kameraopplasting legge til bilder automatisk, selv om Dropbox-appen er lukket. Bilder vil bare lastes opp når:

• Telefonen din er koblet til strøm, og den har et fulladet eller nesten fulladet batteri.
  • Du er koblet til Wi-Fi
  • Telefonen er låst

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og slår Kameraopplasting av.

Endre innstillinger for kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne fanen Filer, Bilder eller Favoritter.
  3. Trykk på (ellipseikonet).
  4. Trykk Kameraopplasting.
    • Slå på alternativet Last opp mens åpen i innstillingene for kameraopplasting. Dette sikrer at bilder blir lastet opp selv om telefonen ikke er låst og ikke er tilkoblet, så lenge den ikke er i Strømsparing-modus.
    • Slå på alternativet Bruk mobildata for å laste opp bildene dine mens appen er åpen, men du er koblet til mobilnettverket.

Obs! Automatisk videoopplasting støttes for tiden ikke av Windows for mobil.

Mac

Aktivere kameraopplasting

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede, og logg på.
  2. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  3. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere hadde bestemt deg for å ikke bruke kameraopplasting på denne enheten, kan du nå aktivere det ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Velg Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for. Du kan velge å aktivere kameraopplasting for bilder og videoer, eller bare for bilder.

Bildene blir automatisk lagret i mappen Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

• Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
  • iOS-enheter: Lås opp skjermen, slik at kameraopplasting kan fortsette

Windows

Aktivere kameraopplasting

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede, og logg på.
  2. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  3. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere hadde bestemt deg for å ikke bruke kameraopplasting med enheten, kan du nå aktivere det ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Velg Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for. Du kan velge å aktivere kameraopplasting for bilder og videoer, eller bare for bilder.

Bildene blir automatisk lagret i mappen Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

• Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
  • iOS-enheter: Lås opp skjermen, slik at kameraopplasting kan fortsette

Linux

Kameraopplasting er ikke tilgjengelig på Linux. Ta en titt i Dropbox-nettsamfunnet for å få oppdateringer og mer informasjon.

Laste opp bilder fra flere enheter

Kameraopplastning laster bare opp hvert bilde og video til mappen Kameraopplasting én gang. Hvis du deaktiverer og aktiverer kameraopplasting, eller hvis du har kameraopplasting aktivert på både telefonen og datamaskinen, lastes hvert bilde og hver video bare opp én gang.

Vise bildene dine i Dropbox-appen

Du kan se alle bildene i Dropbox ved å velge Bilder-fanen (bildeikonet) nederst på skjermen.

Dropbox Business

Hvis du bruker Dropbox Business, kan du benytte kameraopplasting ved å knytte en privat konto til den arbeidsrelaterte kontoen. Hvis du ønsker å laste opp bilder og videoer fra telefonen til en arbeidsrelatert konto, kan du velge individuelle filer og legge dem til manuelt.

Kameraopplasting ble slått av for Dropbox Business-kontoer den 9. april 2014. Disse endringene ble gjort for å hjelpe deg å unngå at private filer og jobbfiler blandes.

Hvis du brukte Dropbox Business før 9. april 2014, eller hvis den arbeidsrelaterte kontoen pleide å være en privat konto, kan det hende du har en mappe som heter Kameraopplasting. Funksjonen for kameraopplasting vil derimot ikke fungere med den arbeidsrelaterte kontoen.

Finn ut mer om hvordan bilder lagres i en Dropbox Business-konto.