Bruke funksjonen kameraopplasting i Dropbox

Med kameraopplastingsfunksjonen kan du automatisk legge bilder og videoer fra kameraet, telefonen eller nettbrettet i Dropboxen din. De er dermed trygt sikkerhetskopiert i Dropbox, tilgjengelig og synlig fra hvor som helst.

Du kan bruke kameraopplasting på to måter:

• Trådløst fra telefonen eller nettbrettet ved hjelp av iOS-, Android-, Windows Phone- eller Windows Tablet-appen
  • Koble til kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen, og bruk Dropbox-skrivebordappen for Mac eller Windows

Før du begynner, må du sjekke at følgende er i orden:

• Du har en sterk WiFi-forbindelse
  • Enheten din har nok batterilevetid (kameraopplastinger stopper når du begynner å ha lite batteri igjen)
  • Hvis du har en gratis Dropbox-konto, må du ha koblet datamaskinen din til den private Dropbox-konto din, eller
    • Du har oppgradert den private kontoen din til Dropbox Plus

Når du har bekreftet at disse kravene er oppfylt, velger du operativsystem fra rullegardinmenyen nedenfor og leser instruksjonene for den aktuelle enheten.

Vis instruksjoner for:

Android

Bruke kameraopplasting på Android-appen

Kom i gang: Aktiver kameraopplasting

Neste trinn

Når kameraopplasting er aktivert, skjer følgende:

• Dropbox legger automatisk aktuelle bilder og videoer i Kameraopplasting-mappen i Dropbox
  • Når du åpner Dropbox fra telefonen eller nettbrettet, laster Dropbox-appen opp bilder eller videoer som er tatt siden:
    • Siste gang appen var åpen, eller
    • Forrige gang appen var koblet til datamaskinen din

iPad

Bruke kameraopplasting fra iPad-appen

Kom i gang: Aktiver kameraopplasting

Neste trinn

Når kameraopplasting er aktivert, skjer følgende:

• Dropbox legger automatisk aktuelle bilder og videoer i Kameraopplasting-mappen i Dropbox
  • Når du åpner Dropbox fra telefonen eller nettbrettet, laster Dropbox-appen opp bilder eller videoer som er tatt siden:
    • Siste gang appen var åpen, eller
    • Forrige gang appen var koblet til datamaskinen din

Det kan se alle bildene i Dropbox ved å velge Bilder-fanen (bildeikonet) nederst på skjermen.

Bakgrunnsopplasting

Med bakgrunnsopplasting kan kameraopplasting fullføre prosessen med å legge bilder i Dropboxen, selv om du ikke åpnet Dropbox-appen. Slik aktiverer du dette:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne Innstillinger-menyen.
  3. Bla til delen Kameraopplasting.
  4. Slå Bakgrunnsopplasting .

Merknader om bakgrunnsopplasting

Kameraopplasting kan vanligvis bare kjøre mens Dropbox-appen er åpen og noen minutter etter at du har lukket den. Dette skyldes en begrensning i iOS. Hvis du slår på bakgrunnsopplasting, vil imidlertid appen automatisk fortsette opplastinger når den oppdager en betydelig endring av iPhonens plassering.

• Obs! Denne funksjonen er utviklet for å få kameraopplastingene til å virke mer effektivt, så informasjon om plasseringen blir ikke samlet inn

Når alternativet for bakgrunnsopplasting er slått , vil du se at pilen for plasseringstjenester dukker opp øverst på skjermen:

Bakgrunnsopplasting bruker en versjon av Apples plasseringstjenester som bruker lite strøm. Hvis du har et stort etterslep av bilder som skal lastes opp, kan du merke at appen bruker litt strøm. Men når den er ferdig, vil opplasting av nye bilder i liten grad påvirke batteriets levetid.

iPhone

Bruke kameraopplasting fra iPhone-appen

Kom i gang: Aktiver kameraopplasting

Neste trinn

Når kameraopplasting er aktivert, skjer følgende:

• Dropbox legger automatisk aktuelle bilder og videoer i Kameraopplasting-mappen i Dropbox
  • Når du åpner Dropbox fra telefonen eller nettbrettet, laster Dropbox-appen opp bilder eller videoer som er tatt siden:
    • Siste gang appen var åpen, eller
    • Forrige gang appen var koblet til datamaskinen din

Det kan se alle bildene i Dropbox ved å velge Bilder-fanen (bildeikonet) nederst på skjermen.

Bakgrunnsopplasting

Med bakgrunnsopplasting kan kameraopplasting fullføre prosessen med å legge bilder i Dropboxen, selv om du ikke åpnet Dropbox-appen. Slik aktiverer du dette:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne Innstillinger-menyen.
  3. Bla til delen Kameraopplasting.
  4. Slå Bakgrunnsopplasting .

Merknader om bakgrunnsopplasting

Kameraopplasting kan vanligvis bare kjøre mens Dropbox-appen er åpen og noen minutter etter at du har lukket den. Dette skyldes en begrensning i iOS. Hvis du slår på bakgrunnsopplasting, vil imidlertid appen automatisk fortsette opplastinger når den oppdager en betydelig endring av iPhonens plassering.

• Obs! Denne funksjonen er utviklet for å få kameraopplastingene til å virke mer effektivt, så informasjon om plasseringen blir ikke samlet inn

Når alternativet for bakgrunnsopplasting er slått , vil du se at pilen for plasseringstjenester dukker opp øverst på skjermen:

Bakgrunnsopplasting bruker en versjon av Apples plasseringstjenester som bruker lite strøm. Hvis du har et stort etterslep av bilder som skal lastes opp, kan du merke at appen bruker litt strøm. Men når den er ferdig, vil opplasting av nye bilder i liten grad påvirke batteriets levetid.

Linux

Kameraopplasting og Linux

Kameraopplasting er ikke tilgjengelig på Linux. Ta en titt i Dropbox-forumet for å få oppdateringer og mer informasjon.

Macintosh

Bruke kameraopplasting på en Mac

For at kameraopplasting skal fungere må du:

Kom i gang med kameraopplasting

1. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  2. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox. Bildene blir automatisk lagret i Dropbox-mappen Kameraopplastinger.
    • Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
    • iOS-enheter: Lås opp skjermen, slik at kameraopplasting kan fortsette

Funksjonen for kameraopplasting prøver å være smart når den importerer bilder og videoer. Den fortsetter der den slapp og laster kun opp bilder og videoer som ikke har blitt lastet opp til kameraopplastingsmappen tidligere.

Vista/Win7/Win8/Win10

Bruke kameraopplasting på en Windows-datamaskin

For at kameraopplasting skal fungere må du:

Kom i gang med kameraopplasting

1. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  2. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox. Bildene blir automatisk lagret til Dropbox-mappens Kameraopplastingsmappe .
    • Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
    • iOS-enheter: Lås opp enheten, slik at kameraopplasting kan fortsette

Windows Phone

Bruke kameraopplasting fra Windows Phone-appen

Kom i gang med kameraopplasting

Når det er aktivert, vil kameraopplasting legge til bilder automatisk (selv om Dropbox-appen er lukket). Opplastingen vil imidlertid bare skje under følgende betingelser:

• Telefonen din er koblet til strøm, og den har et fulladet eller nesten fulladet batteri.
  • Du er koblet til Wi-Fi
  • Telefonen er låst

Eventuelt kan du aktivere kameraopplasting fra Bilder-fanen i Dropbox-appen.

Hvis du allerede har bilder i Dropbox-kontoen, kan det hende du ser en knapp der det står Aktiver øverst på skjermen. Hvis du ikke har noen bilder, kan du se en melding som sier Slå på kameraopplasting.

Andre alternativer for kameraopplastning

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne fanen Filer, Bilder eller Favoritter.
  3. Trykk på (ellipseikonet).
  4. Trykk Kameraopplasting.
    • Slå på alternativet Last opp mens åpen i innstillingene for kameraopplasting. Dette sikrer at bilder blir lastet opp selv om telefonen ikke er låst og ikke er tilkoblet, så lenge den ikke er i Strømsparing-modus.
    • Slå på alternativet Bruk mobildata for å laste opp bildene dine mens appen er åpen, men du er koblet til mobilnettverket.

Obs! Automatisk videoopplasting støttes for tiden ikke av Windows Phone på grunn av begrensninger i operativsystemet.

Windows Tablet

Bruke kameraopplasting på Windows Tablet-appen

Kom i gang med kameraopplasting

Når det er aktivert, vil kameraopplasting legge til bilder automatisk (selv om Dropbox-appen er lukket). Opplastingen vil imidlertid bare skje under følgende betingelser:

• Nettbrettet ditt er koblet til strøm, og det har et fulladet eller nesten fulladet batteri.
  • Du er koblet til Wi-Fi
  • Nettbrettet ditt er låst

Eventuelt kan du aktivere kameraopplasting fra Bilder-fanen i Dropbox-appen.

Hvis du allerede har bilder i Dropbox-kontoen, kan det hende du ser en knapp der det står Aktiver øverst på skjermen. Hvis du ikke har noen bilder, kan du se en melding som sier Slå på kameraopplasting.

Andre alternativer for kameraopplastning

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne fanen Filer, Bilder eller Favoritter.
  3. Trykk på (ellipseikonet).
  4. Trykk Kameraopplasting.
    • Slå på alternativet Last opp mens åpen i innstillingene for kameraopplasting. Dette sikrer at bilder blir lastet opp selv om telefonen ikke er låst og ikke er tilkoblet, så lenge den ikke er i Strømsparing-modus.
    • Slå på alternativet Bruk mobildata for å laste opp bildene dine mens appen er åpen, men du er koblet til mobilnettverket.

Obs! Automatisk videoopplasting støttes for tiden ikke av Windows Phone på grunn av begrensninger i operativsystemet.

Kameraopplasting og Dropbox Business-kontoer

• Bilder eller videoer som ble lagt til før 9. april 2014 forbli i den arbeidsrelaterte Dropboxen
  • Etter 9. april 2014 ble kameraopplasting kun støttet for private Dropbox-kontoer
  • Bilder-siden på dropbox.com viser bare bilder som er lagret i den private Dropboxen din

Disse endringene ble gjort for å hjelpe deg å unngå at private filer og jobbfiler blandes. Hvis du ønsker å laste opp bilder og videoer til en Dropbox Business-konto, kan du velge individuelle filer og legge dem til manuelt.

Hvis du vil aktivere kameraopplasting på den mobile enheten, må du enten:

• Koble datamaskinen til din private Dropbox-konto, eller
  • Oppgradere den private kontoen din til Dropbox Plus

Finn ut mer om å lagre bilder i en Dropbox Business-konto.

Obs! Funksjonen for kameraopplasting vil kun laste opp bilder som er plassert i Kamera- eller Skjermbilder-mappen i enhetens bilde- eller galleriapp.

Hva om det er filer som mangler fra kameraopplastingen?

Kameraopplasting skal sjekke om bildet eller videoen har blitt lastet opp tidligere – dette gjøres for å hindre doble filer. Av denne grunn blir ikke bilder eller videoer som allerede er importert ved hjelp av kameraopplasting, lastet opp igjen, selv om du har slettet filene fra Dropboxen.

Aktuelle artikler: