Bruker kameraopplasting

Kameraopplasting kan automatisk legge bilder og videoer fra kameraet, telefonen eller nettbrettet i Dropbox. Når nye filer lastes opp til kamerarullen eller galleriet, blir de lagt til i kontoen din.

Bildene og videoene dine vil være tilgjengelige på Dropbox, uansett hvor du befinner deg.

Du kan bruke kameraopplasting på to måter:

• Trådløst fra telefonen eller nettbrettet ved hjelp av iOS-, Android- eller Windows-mobilappen
  • Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen, og bruk Dropbox-skrivebordsprogrammet for Mac eller Windows

Bildene og videoene dine lastes opp til en mappe som heter Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

Hvem kan bruke kameraopplasting?

Kameraopplasting er tilgjengelig for Basic-, Plus- og Professional-brukere (og Business-brukere med administratorer som har registrert dem for tidlig tilgang), med følgende unntak:

Obs! Hvis du er Dropbox Business-bruker (og ikke registrert for tidlig tilgang), kan du laste opp bilder manuelt fra den private kontoen din.

Hva er kravene for kameraopplasting?

Hvis du vil benytte deg av kameraopplasting, må du bruke følgende programvare og enheter:

Kameraopplasting vil ikke fungere hvis:

• Batteriet i enheten din er nesten flatt
  • Mobilenheten bruker roaming

Velg system for å få instruksjoner:

Android

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på menyknappen.
  3. Trykk Innstillinger.
  4. Under Kameraopplasting, velger du Slå på kameraopplastning.
  5. Velg Tillat.

Du kan også velge hvordan kameraopplasting fungerer på telefonen:

• Hva ønsker du å laste opp: Velg om du ønsker å laste opp kun bilder, eller både bilder og videoer til mappen Kameraopplasting.
  • Slik laster du opp: Velg om kameraopplasting skal fungere når du bruker dataplanen, eller kun på Wi-Fi.
    • Obs! Hvis du har stilt kameraopplastinger på Kun over WiFi, og du deretter kobler til WiFi via et mobilt hotspot, vil ikke kameraopplastinger fungere.
  • Bruk dataplan: Hvis du velger å laste opp med både dataplanen og Wi-Fi, kan du velge om kameraopplasting skal bruke dataplanen for alle filer, eller bare for filer som er mindre enn 25 MB.
  • Slik laster du opp: Velg om kameraopplasting kun skal kjøre når telefonen lader, eller angi en batterinivågrense. Hvis batteriet går under denne grensen, vil kameraopplasting slutte å kjøre.

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og velger Slå av kameraopplasting.

iOS

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på person-ikonet.
  3. Under Kontoinnstillinger velger du Kameraopplastning.
  4. Slå på kameraopplasting.

Du kan også velge hvordan kameraopplasting fungerer på telefonen:

• Last opp videoer: Velg om du ønsker å laste opp kun bilder eller både bilder og videoer til mappen Kameraopplasting.
  • Bruk mobildata: Velg om kameraopplasting skal kjøre når du bruker mobildata. Dropbox vil ikke laste opp videoer via mobildata.
    • Obs! Hvis du har stilt kameraopplastinger på Kun over WiFi, og du deretter kobler til WiFi via et mobilt hotspot, vil ikke kameraopplastinger fungere.
  • Bruk mobildata for video: Hvis både Last opp videoer og Bruk mobildata er slått på, har du muligheten til å velge om videoer skal lastes opp via mobildata.

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og slår Kameraopplasting av.

Windows på mobil

Aktivere kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Velg Kameraopplasting.
  4. Slå på kameraopplasting.

Når det er aktivert, vil kameraopplasting legge til bilder automatisk, selv om Dropbox-appen er lukket. Bilder vil bare lastes opp når:

• Telefonen din er koblet til strøm, og den har et fulladet eller nesten fulladet batteri.
  • Du er koblet til Wi-Fi
  • Telefonen er låst

Hvis du ønsker å deaktivere kameraopplasting, bruker du de samme instruksjonene og slår Kameraopplasting av.

Endre innstillinger for kameraopplasting

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne fanen Filer, Bilder eller Favoritter.
  3. Trykk på (ellipseikonet).
  4. Trykk Kameraopplasting.
    • Slå på alternativet Last opp mens åpen i innstillingene for kameraopplasting. Dette sikrer at bilder blir lastet opp selv om telefonen ikke er låst og ikke er tilkoblet, så lenge den ikke er i Strømsparing-modus.
    • Slå på alternativet Bruk mobildata for å laste opp bildene dine mens appen er åpen, men du er koblet til mobilnettverket.
    • Obs! Hvis du har stilt kameraopplastinger på Kun over WiFi, og du deretter kobler til WiFi via et mobilt hotspot, vil ikke kameraopplastinger fungere.

Obs! Automatisk videoopplasting støttes for tiden ikke av Windows for mobil.

Mac

Aktivere kameraopplasting

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede, og logg på.
  2. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  3. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere hadde bestemt deg for å ikke bruke kameraopplasting på denne enheten, kan du nå aktivere det ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Velg Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for. Du kan velge å aktivere kameraopplasting for bilder og videoer, eller bare for bilder.

Bildene blir automatisk lagret i mappen Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

• Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
  • iOS-enheter: Lås opp skjermen, slik at kameraopplasting kan fortsette
  • Obs! Hvis du har stilt kameraopplastinger på Kun over WiFi, og du deretter kobler til WiFi via et mobilt hotspot, vil ikke kameraopplastinger fungere.

Windows

Aktivere kameraopplasting

1. Installer Dropbox-skrivebordsprogrammet hvis du ikke har gjort det allerede, og logg på.
  2. Koble kameraet, telefonen eller nettbrettet til datamaskinen. Du blir bedt om å laste opp bilder til Dropbox-mappen din.
  3. Velg Importer bilder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere hadde bestemt deg for å ikke bruke kameraopplasting med enheten, kan du nå aktivere det ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Velg Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for. Du kan velge å aktivere kameraopplasting for bilder og videoer, eller bare for bilder.

Bildene blir automatisk lagret i mappen Kameraopplasting i Dropbox-kontoen din.

• Android-enheter: Velg Koble til som en diskstasjon fra statuslinjen
  • iOS-enheter: Lås opp skjermen, slik at kameraopplasting kan fortsette
  • Obs! Hvis du har stilt kameraopplastinger på Kun over WiFi, og du deretter kobler til WiFi via et mobilt hotspot, vil ikke kameraopplastinger fungere.

Linux

Kameraopplasting er ikke tilgjengelig på Linux. Ta en titt i Dropbox-nettsamfunnet for å få oppdateringer og mer informasjon.

Laste opp bilder fra flere enheter

Kameraopplastning laster bare opp hvert bilde og video til mappen Kameraopplasting én gang. Hvis du deaktiverer og aktiverer kameraopplasting, eller hvis du har kameraopplasting aktivert på både telefonen og datamaskinen, lastes hvert bilde og hver video bare opp én gang.

Vise bildene dine i Dropbox-appen

Du kan se alle bildene i Dropbox ved å velge Bilder-fanen (bildeikonet) nederst på skjermen.

Bakgrunnsopplasting

Med bakgrunnsopplasting kan kameraopplastingen fullføre prosessen med å legge bilder i Dropboxen, selv om du ikke åpner Dropbox-appen. Som standard laster ikke Dropbox-appen opp filer når appen er lukket. Hvis du slår på bakgrunnsopplasting, vil Dropbox fortsette å laste opp bilder og videoer når programmet registrerer en betydelig endring i enhetens posisjon.

Obs! Med bakgrunnsopplasting kan kameraopplastingene fungere mer effektivt. Informasjon om plasseringen blir ikke samlet inn.

Dropbox Business

Kameraopplasting er bare tilgjengelig for Dropbox Business-teammedlemmer som er registrert for tidlig tilgang. Kameraopplasting blir tilgjengelig for alle Dropbox Business-brukere i en senere oppdatering. Hvis du er Dropbox Business-bruker med tidlig tilgang, kan du finne ut mer om hvordan du bruker kameraopplasting.
Hvis du bruker Dropbox Business, kan du benytte kameraopplasting ved å koble en privat konto til den arbeidsrelaterte kontoen. Hvis du ønsker å laste opp bilder og videoer fra telefonen til en arbeidsrelatert konto, kan du velge individuelle filer og legge dem til manuelt.

Dropbox Business-brukere som har registrert seg for tidlig tilgang

Kameraopplasting er bare tilgjengelig for Dropbox Business-teammedlemmer som er registrert for tidlig tilgang. Kameraopplasting blir tilgjengelig for alle Dropbox Business-brukere i en senere oppdatering.

Finn ut hvordan du registrerer deg for tidlig tilgang.

Viktig: Slik unngår du å legge til private bilder i Dropbox Business-kontoen

Når du aktiverer kameraopplasting i Dropbox Business, lastes alle bildene i kamerarullen din opp (eller standardstedet i telefonen hvor bildene dine lagres) til mappen Kameraopplasting i bedriftskontoen. Hvis kameraet ditt inneholder private bilder, vil også disse lastes opp til bedriftskontoen.

Hvis du vil unngå å legge til de private bildene dine i Dropbox Business-kontoen, anbefaler vi følgende:

• Pass på at det ikke ligger noen private bilder i kamerarullen før du slår på kameraopplasting for bedriftskontoen
    • Hvis det er private bilder, må du sikkerhetskopiere dem til andre steder (for eksempel den private Dropbox-kontoen din), og deretter slette dem fra kamerarullen før du bruker kameraopplasting med bedriftskontoen

Obs! Brukere som har koblet sammen den private kontoen og bedriftskontoen kan bare ha kameraopplasting aktivert for én konto av gangen (privat eller bedrift). I likhet med alle Dropbox Business-brukere, når en tilkoblet bruker bytter kameraopplasting til bedrift, lastes alle bildene i kamerarullen opp til bedriftskontoen.

Jeg er registrert for tidlig tilgang. Hvorfor fungerer ikke kameraopplasting?

Det er bare administratorer for Dropbox Business-team som kan aktivere og deaktivere kameraopplasting for teammedlemmene sine.

Når kameraopplasting er aktivert av administratoren, må hvert teammedlem (inkludert teamadministratoren) slå på kameraopplasting for seg selv.

Hvis du er en Dropbox Business-bruker, og administratoren har deaktivert kameraopplasting for bedriftskontoen, kan du fortsatt bruke kameraopplasting på en privat konto.

Kameraopplasting er ikke tilgjengelig for:

Jeg bruker mobilappen. Hvorfor ser jeg ikke Bilder-fanen?

Dropbox Business-brukere må navigere direkte til Kameraopplasting-mappen i Dropbox-kontoen sin.