Endringer i bildeopplevelsen på Dropbox-nettstedet

Bilder-siden på Dropbox-nettstedet (photos.dropbox.com) endres 30. juni 2017.

Etter denne datoen vil du ikke lenger kunne lage eller dele album på nettet, og tidslinjen på Bilder-siden vil bli oppdatert med et nytt utseende og en ny virkemåte. Alle bildene dine forblir trygge i Dropbox-kontoen din, og du vil fortsatt kunne se alle bildene i Dropbox-kontoen din på denne siden.

Keep in mind that the photo albums on photos.dropbox.com are only one of the ways to share and organize your photos through Dropbox. Dropbox continues to support sharing and organizing your photos through folders, shared folders, and shared links. These features aren’t changing, and you’ll still be able to use them to share and organize photos after June 30. We’ve also created an album export tool to help you download your existing albums.

Fram til 30. juni kan du fortsette å vise, opprette og dele album med andre på photos.dropbox.com. Etter 30. juni:

• Du vil ikke lenger kunne vise, opprette eller dele album med andre fra denne siden. I stedet kan du bruke mapper til å organisere bildene dine, og bruke delte mapper og delte koblinger til å dele.
  • Bilder-siden vil bli erstattet med en ny, strømlinjeformet bildeopplevelse, som ser mer ut som vår nye Dropbox-nettside. Du får tilgang til den ved å gå til dropbox.com/photos eller klikke på Bilder i menyen til venstre på dropbox.com.
  • Du kan fortsatt få tilgang til alle bildene dine ved å navigere til mappen eller stedet i Dropboxen der du opprinnelig lagret dem.

Vi jobber stadig med nye måter å oppleve bilder og filer på, når du er på dropbox.com. Etter hvert som vi finner ut mer om hvordan brukerne foretrekker å arbeide med bilder, vil vi forbedre Bilder-siden.

Obs! Endringene på photos.dropbox.com vil ikke påvirke kameraopplastinger. Du vil fortsatt kunne bruke kameraopplastning til å automatisk laste opp bilder til Dropbox-kontoen din.

Vise eksisterende delte album

Hvis du har delt et eksisterende album, kan du vise det ved å gå til dropbox.com/share/links. Du vil fortsatt kunne vise delte album på denne siden etter 30. juni. Vi minner om at du bare vil kunne se på albumene, du vil ikke være i stand til å endre dem.

Bruke Dropbox-mapper som et alternativ til album

Hvis du vil at bildene fortsatt skal være organisert på samme måte som i et eksisterende album, må du gjenskape denne grupperingen i en vanlig Dropbox-mappe før 30. juni. Vær oppmerksom på at Dropbox ikke vil være i stand til å automatisk konvertere eksisterende album til mapper.

Det er to måter å gjenskape et album på med dropbox.com:

Recreate albums by downloading them using the album exporting tool: :

1. Navigate to www.dropbox.com/photos/album_download.
  2. Locate the album you’d like to download.
  3. Click Download.

The album will now be saved to your computer. Albums that are larger than 1GB will be split into multiple files of 1GB or less.

You can then re-upload the album to Dropbox as a folder. Keep in mind that this will create duplicate files in your account, which will count towards your storage quota. To avoid duplicate files, you can delete the photos from their original location before you re-upload the album.

To re-upload the album to Dropbox as a folder:

1. Gå til dropbox.com.
  2. Klikk på Ny mappe.
  3. Skriv inn et navn for den nye mappen og trykk på Enter.
  4. Last opp det nedlastede albumet til denne nye mappen.
  5. To share the photos with others, make the new folder a shared folder or share a link.

Obs! Hvis du har installert Dropbox på datamaskinen, kan du også laste opp bilder fra programmet.

Gjenskap album ved å flytte bilder til mapper:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Ny mappe.
  4. Skriv inn et navn for den nye mappen og trykk på Enter.
  5. Gå til stedet der bildene blir lagret i Dropbox-kontoen. Du må gå til det opprinnelige stedet der du lagret hvert bilde, ikke bildealbumet.
  6. Hvis du vil se hvor et bilde i et album er lagret, klikker du på haken for å velge bildet i albumet, og velger deretter Vis i mappe.
  7. Når du har funnet hvor bildene er plassert i Dropbox-kontoen, velger du bildene du vil flytte ved å klikke i avmerkingsboksene til venstre for filnavnene.
  8. Klikk Flytt, og velg den nye mappen fra listen over mapper som kommer fram.
  9. Hvis du vil dele bilder med andre, må du gjøre den nye mappen til en delt mappe eller dele en kobling.

Bruke gallerivisning til å bla gjennom bildene dine

En annen måte å bla gjennom bildene dine på, er med gallerivisning. Med gallerivisning, som er en del av det oppdaterte nettdesignet, kan du se store miniatyrbilder av bilder og andre filtyper.

Du kan lett vise bildene dine (PNG-, JPEG- og RAW-filtyper), samt videoer, PDF-filer, Microsoft Office-filer og Adobe Creative-filer. Se hele listen over støttede filtyper på dropbox.com.

Hvis du vil bruke gallerivisning på dropbox.com, klikker du på rutenett-ikonet øverst til høyre på skjermen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg fortsatt dele en samling av bilder?

Ja. Bruk en delt kobling til å gi én eller flere personer tilgang til en mappe som inneholder en samling med bilder.

Grupper bildene du vil dele i en mappe, og bruk deretter en delt kobling til å gi andre tilgang til dem.

Vil jeg kunne dele bilder direkte fra Dropbox-kontoen min til Facebook eller Twitter?

Etter 30. juni vil du ikke lenger kunne dele bilder direkte fra Dropbox-kontoen din til sosiale medier. Du kan bruke delte koblinger til å dele filer eller mapper på sosiale medier.

Vil jeg fortsatt raskt kunne bla gjennom bildene mine, som før?

Den nye Bilder-siden sorterer bildene dine kronologisk, og lar deg bla gjennom bildene dine. Hastighetsrulling, tidslinjen til høyre på siden som lar deg raskt se på bilder fra en bestemt dato, vil ikke lenger være tilgjengelig etter 30. juni.

Hvordan vil det påvirke lagringskvoten hvis jeg fjerner bilder fra albumer?

Husk at i dag, når du legger et bilde i et album, er bildet fortsatt lagret et annet sted i Dropbox-kontoen din. Hvis du fjerner et bilde fra et album uten å slette det fra stedet der det er lagret, vil det ikke påvirke lagringskvoten din. Hvis du vil se hvor et bilde i et album er lagret, klikker du på haken for å velge bildet og velger deretter Vis i mappe.

Hvis du gjenskaper et album ved å laste ned det, og deretter laster det opp igjen i en mappe, kan du unngå å kopiere bildene ved å slette bildene fra den opprinnelige plasseringen før du laster opp albumet igjen.