Endringer i bildeopplevelsen på Dropbox-nettstedet

Bilder-siden på Dropbox-nettstedet (photos.dropbox.com) endres 30. juni 2017.

Etter denne datoen vil du ikke lenger kunne lage eller dele album på nettet, og tidslinjen på Bilder-siden vil bli oppdatert med et nytt utseende og en ny virkemåte. Alle bildene dine forblir trygge i Dropbox-kontoen din, og du vil fortsatt kunne se alle bildene i Dropbox-kontoen din på denne siden.

Husk at bildealbumene på photos.dropbox.com bare er én av måtene du kan dele og organisere bilder på med Dropbox. Dropbox fortsetter å støtte deling og organisering av bildene dine via mapper, delte mapper og delte koblinger. Disse funksjonene vil ikke endres, og du vil fortsatt kunne bruke dem til å dele og organisere bilder med etter 30. juni. Vi har også opprettet et verktøy for eksport av album, som hjelper deg med å laste ned dine eksisterende albumer.

Fram til 30. juni kan du fortsette å vise, opprette og dele album med andre på photos.dropbox.com. Etter 30. juni:

• Du vil ikke lenger kunne vise, opprette eller dele album med andre fra denne siden. I stedet kan du bruke mapper til å organisere bildene dine, og bruke delte mapper og delte koblinger til å dele.
  • Bilder-siden vil bli erstattet med en ny, strømlinjeformet bildeopplevelse, som ser mer ut som vår nye Dropbox-nettside. Du får tilgang til den ved å gå til dropbox.com/photos eller klikke på Bilder i menyen til venstre på dropbox.com.
  • Du kan fortsatt få tilgang til alle bildene dine ved å navigere til mappen eller stedet i Dropboxen der du opprinnelig lagret dem.

Vi jobber stadig med nye måter å oppleve bilder og filer på, når du er på dropbox.com. Etter hvert som vi finner ut mer om hvordan brukerne foretrekker å arbeide med bilder, vil vi forbedre Bilder-siden.

Obs! Endringene på photos.dropbox.com vil ikke påvirke kameraopplastinger. Du vil fortsatt kunne bruke kameraopplastning til å automatisk laste opp bilder til Dropbox-kontoen din.

Vise eksisterende delte album

Hvis du har delt et eksisterende album, kan du vise det ved å gå til dropbox.com/share/links. Du vil fortsatt kunne vise delte album på denne siden etter 30. juni. Vi minner om at du bare vil kunne se på albumene, du vil ikke være i stand til å endre dem.

Bruke Dropbox-mapper som et alternativ til album

Hvis du vil at bildene fortsatt skal være organisert på samme måte som i et eksisterende album, må du gjenskape denne grupperingen i en vanlig Dropbox-mappe før 30. juni. Vær oppmerksom på at Dropbox ikke vil være i stand til å automatisk konvertere eksisterende album til mapper.

Det er to måter å gjenskape et album på med dropbox.com:

Gjenskap albumer ved å laste ned dem, ved hjelp av verktøyet for eksport av album:

1. Gå til www.dropbox.com/photos/album_download.
  2. Finn albumet du vil laste ned.
  3. Klikk på Last ned.

Albumet vil nå bli lagret på datamaskinen din. Album som er større enn 1 GB, vil deles opp i flere filer på 1 GB eller mindre.

Du kan deretter laste opp albumet til Dropbox som en mappe. Husk at dette vil opprette dupliserte filer på kontoen din, noe som betyr at mer av lagringsplassen din brukes. For å unngå dupliserte filer, kan du slette bildene fra den opprinnelige plasseringen før du laste opp albumet igjen.

For å laste opp albumet til Dropbox igjen som en mappe:

1. Gå til dropbox.com.
  2. Klikk på Ny mappe.
  3. Skriv inn et navn for den nye mappen og trykk på Enter.
  4. Last opp det nedlastede albumet til denne nye mappen.
  5. Hvis du vil dele bilder med andre, må du gjøre den nye mappen til en delt mappe eller dele en kobling.

Obs! Hvis du har installert Dropbox på datamaskinen, kan du også laste opp bilder fra programmet.

Gjenskap album ved å flytte bilder til mapper:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Ny mappe.
  4. Skriv inn et navn for den nye mappen og trykk på Enter.
  5. Gå til stedet der bildene blir lagret i Dropbox-kontoen. Du må gå til det opprinnelige stedet der du lagret hvert bilde, ikke bildealbumet.
  6. Hvis du vil se hvor et bilde i et album er lagret, klikker du på haken for å velge bildet i albumet, og velger deretter Vis i mappe.
  7. Når du har funnet hvor bildene er plassert i Dropbox-kontoen, velger du bildene du vil flytte ved å klikke i avmerkingsboksene til venstre for filnavnene.
  8. Klikk Flytt, og velg den nye mappen fra listen over mapper som kommer fram.
  9. Hvis du vil dele bilder med andre, må du gjøre den nye mappen til en delt mappe eller dele en kobling.

Bruke gallerivisning til å bla gjennom bildene dine

En annen måte å bla gjennom bildene dine på, er med gallerivisning. Med gallerivisning, som er en del av det oppdaterte nettdesignet, kan du se store miniatyrbilder av bilder og andre filtyper.

Du kan lett vise bildene dine (PNG-, JPEG- og RAW-filtyper), samt videoer, PDF-filer, Microsoft Office-filer og Adobe Creative-filer. Se hele listen over støttede filtyper på dropbox.com.

Hvis du vil bruke gallerivisning på dropbox.com, klikker du på rutenett-ikonet øverst til høyre på skjermen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg fortsatt dele en samling av bilder?

Ja. Bruk en delt kobling til å gi én eller flere personer tilgang til en mappe som inneholder en samling med bilder.

Grupper bildene du vil dele i en mappe, og bruk deretter en delt kobling til å gi andre tilgang til dem.

Vil jeg kunne dele bilder direkte fra Dropbox-kontoen min til Facebook eller Twitter?

Etter 30. juni vil du ikke lenger kunne dele bilder direkte fra Dropbox-kontoen din til sosiale medier. Du kan bruke delte koblinger til å dele filer eller mapper på sosiale medier.

Vil jeg fortsatt raskt kunne bla gjennom bildene mine, som før?

Den nye Bilder-siden sorterer bildene dine kronologisk, og lar deg bla gjennom bildene dine. Hastighetsrulling, tidslinjen til høyre på siden som lar deg raskt se på bilder fra en bestemt dato, vil ikke lenger være tilgjengelig etter 30. juni.

Hvordan vil det påvirke lagringskvoten hvis jeg fjerner bilder fra albumer?

Husk at i dag, når du legger et bilde i et album, er bildet fortsatt lagret et annet sted i Dropbox-kontoen din. Hvis du fjerner et bilde fra et album uten å slette det fra stedet der det er lagret, vil det ikke påvirke lagringskvoten din. Hvis du vil se hvor et bilde i et album er lagret, klikker du på haken for å velge bildet og velger deretter Vis i mappe.

Hvis du gjenskaper et album ved å laste ned det, og deretter laster det opp igjen i en mappe, kan du unngå å kopiere bildene ved å slette bildene fra den opprinnelige plasseringen før du laster opp albumet igjen.