Tapte telefoner og andre problemer med to-trinns verifisering

For at to-trinns verifisering skal fungere på riktig måte, må du ha en mobil enhet som kan motta tekstmeldinger eller kjører en kompatibel godkjenner-app på mobilen. Du bør deaktivere eller tilbakestille to-trinns verifisering ved å gå til Sikkerhet-fanen i kontoinnstillingene for Dropbox. Dette vil hjelpe hvis du støter på noen av de følgende problemene:

• Du mottar ikke tekstmeldinger
  • Du har mistet telefonen din
  • Godkjenner-appen på mobilen din fungerer ikke

Hvordan få tilgang til kontoinnstillingene

Den enkleste måten å få tilgang til kontoinnstillingene på, er ved å benytte en datamaskin du nylig har brukt til å logge deg på dropbox.com. Hvis du ikke har logget av enda, eller hvis du tidligere valgte alternativet Stol på denne datamaskinen da du logget deg på, bør du være i stand til å gå til nettsiden dropbox.com i nettleseren din. Der kan du få tilgang til kontoinnstillingene uten noen ekstra sikkerhetskode.

Få tilgang til kontoinnstillingene via Dropbox-skrivebordsprogrammet

Du kan også få tilgang til disse innstillingene via Dropbox-skrivebordsprogrammet. Hvis programmet kjører og er knyttet til kontoen din, klikker du på Dropbox-ikonet i systemfeltet (Windows) eller menylinjen (Mac). Deretter klikker du på globus-ikonet. Dette sender deg rett til dropbox.com, hvor du blir logget på automatisk.

Få tilgang til kontoinnstillingene ved hjelp av en iOS-enhet

Hvis kontoen din fortsatt er koblet til smarttelefonen, kan det hende du kan deaktivere to-trinns verifisering fra siden Sikkerhet i mobilappen til Dropbox:

1. Åpne mobilappen til Dropbox og trykk på Innstillinger.
  2. Trykk på Koble til en datamaskin.
  3. Følg instruksjonene du får.
  4. Når du har skannet QR-koden, blir du automatisk logget på Dropbox-kontoen din.
    • Obs! Hvis du ikke blir bedt om koden for to-trinns verifisering, er ikke appen på telefonen din koblet til Dropbox. Du vil da ikke være i stand til å logge deg på ved hjelp av denne metoden.
  5. Klikk på Dropbox-ikonet øverst til venstre på velkomstsiden for å få tilgang til Dropbox-kontoen din. Herfra kan du deaktivere to-trinns verifisering fra siden Sikkerhet.

Få tilgang til kontoinnstillingene ved å sende et varsel til Dropbox-mobilappen

Hvis du er logget på Dropbox-appen på en iOS- eller Android-enhet, kan du sende et varsel til enheten. Du kan bruke denne meldingen til å fullføre påloggingen.

1. Oppgi brukernavnet og passordet ditt på påloggingssiden, og klikk deretter på Logg på.
  2. Klikk på Har du problemer med å få en kode?
  3. Se gjennom listen over tilkoblede mobile enheter, og klikk på Send meg et varsel ved siden av navnet på enheten du vil sende varselet til.
  4. Åpne varselet på denne enheten. Se gjennom informasjonen så du er sikker på at påloggingsforsøket er ditt.
  5. Trykk på Ja på den mobile enheten. Du blir deretter pålogget automatisk uavhengig av hvilken nettleser du brukte til å få tilgang til Dropbox.

Få tilgang til kontoen din med en reservekode for nødstilfeller

Som en siste utvei kan du logge på ved hjelp av passordet ditt og reservekodene for nødstilfeller som du fikk da du slo på to-trinns verifisering. Vi anbefaler også at du skifter passord hvis du har mistet telefonen.

1. Oppgi brukernavnet og passordet ditt på påloggingssiden, og klikk deretter på Logg på.
  2. Klikk på Har du problemer med å få en kode?
  3. Klikk på Oppgi reservekode.
  4. Legg inn en av reservekodene, og klikk deretter på Send for å logge på.

Obs!

• Når du skriver inn en reservekode, må du passe på at du skriver inn koden riktig. «1» (én) kan se ut som en «L» og «0» (null) kan se ut som en «O» – og omvendt. Hvis du er usikker på om det er en bokstav eller et tall, kan du prøve ulike kombinasjoner av reservekoden.
  • Hvis du har brukt den siste reservekoden, vil du bli bedt om å generere nye reservekoder.

Aktivere to-trinns verifisering hvis du har deaktivert det

Hvis du har en smarttelefon, bør du aktivere to-trinns verifisering ved hjelp av en frakoblet godkjenner-app. Dette gjelder spesielt hvis du ofte har problemer med å motta SMS-meldinger. Det finnes frakoblede godkjenner-apper for Android, Blackberry, iOS og Windows-telefoner.

Dropbox Business-brukere

Administratoren kan deaktivere to-trinns verifisering for et medlem av teamet. Administratorer kan gjøre dette ved å gå til Medlemmer -siden i administratorverktøyet og velge Deaktiver to-trinns verifisering fra innstillingsmenyen for medlemmet.

Vær også oppmerksom på at du kanskje ikke er i stand til å bruke to-trinns verifisering via Dropbox hvis administratoren har slått på Single Sign-On (SSO)-funksjonen. Denne funksjonen gir brukere tilgang til Dropboxen ved å bruke bedriftens påloggingsside. Kontakt administratoren din for å finne ut om denne funksjonen er slått på. Hvis det er tilfelle, kan du finn ut mer om hva du trenge gjøre for å få tilgang til Dropbox på nettet, datamaskiner og mobile enheter.

Vanlige problemer med to-trinns verifisering

Jeg satte opp to-trinns verifisering ved hjelp av en frakoblet godkjenner-app

Vær oppmerksom på at sikkerhetskodene som en frakoblet godkjenner-app genererer, er unike og tidssensitive. Disse kodene er også avhengig av tid og dato for å fungere. For å sikre at de fungerer som de skal, må du passe på at innstillingene for klokkeslett og dato er riktig på både telefonen og datamaskinen der du prøver å logge på.

Jeg satte opp to-trinns verifisering ved hjelp av SMS

Vær oppmerksom på at SMS-sikkerhetskoder også er unike og tidssensitive. Hvis du bruker SMS til å motta en to-trinns verifiseringskode, må du taste inn koden så snart du får den.

Til slutt må du huske notere reservekodene for nødstilfeller hver gang du aktiverer eller reaktiverer to-trinns verifisering.

Jeg har prøvd alt, men jeg har fortsatt problemer med å få tilgang til mobilappen til Dropbox

Hvis du har prøvd alle feilsøkingstrinnene ovenfor og du fortsatt har problemer med å få tilgang til mobilappen til Dropbox, trenger du kanskje ekstra hjelp. Slik får du ekstra hjelp:

1. Hvis du ennå ikke har gjort det, sender du inn en støtteforespørsel.
  2. Hvis du har sendt inn en støtteforespørsel, og deretter kom til denne artikkelen via en automatisk e-post fra oss, kan du svare på den e-posten.
    • Obs! Husk å fortelle oss at du har prøvd alle trinnene i denne artikkelen, inkludert det å bruke en reservekoden for nødstilfeller og startet to-trinns verifisering på nytt

Vi skal da gjøre vårt beste for å hjelpe deg. Vær imidlertid oppmerksom på at det store flertallet av problemer med å få tilgang til mobilappen til Dropbox kan løses ved å prøve ett eller flere av forslagene i denne artikkelen.

Beslektede emner: