Hvordan løse problemer med to-trinns verifisering

Når du har aktivert to-trinns verifisering, krever Dropbox en sekssifret sikkerhetskode – i tillegg til passordet – når du logger på kontoen. Trinnene nedenfor kan være til hjelp hvis du har problemer med to-trinns verifisering.

Avsnitt i denne artikkelen:

Jeg har en sikkerhetskode, men den fungerer ikke.

Hvis du har en kode som ikke ser ut til å fungere, kan du prøve følgende:

• Skriv inn sikkerhetskoden så snart du mottar den. Sikkerhetskoder er unike og tidssensitive.
  • Sørg for at systemklokken på telefonen og datamaskinen du bruker til å få tilgang til Dropbox med, stemmer overens.
  • Bruk en reservekode hvis du har en.
  • Få hjelp fra administratoren din hvis du er på et Dropbox Business-team.

Jeg har ingen sikkerhetskode, og er ikke stand til å få tak i en.

Hvis du har mistet telefonen, ikke er i stand til å motta tekstmeldinger eller ikke har tilgang til godkjenningsappen på mobilen for å generere en kode, kan du prøve følgende:

Hvordan tilbakestille to-trinns verifisering på dropbox.com

1. Logg på dropbox.com på en datamaskin du nylig har brukt til å få tilgang til Dropbox med.
    1. Hvis du ikke har logget av enda, eller hvis du tidligere valgte alternativet Stol på denne datamaskinen da du logget deg på, bør du være i stand til å gå til nettsiden dropbox.com i nettleseren din.
  2. Følg trinnene for å aktivere to-trinns verifisering.
  3. Slå to-trinns verifisering av

Hvordan tilbakestille to-trinns verifisering i Dropbox-skrivebordsappen

Hvis appen kjører og er knyttet til Dropbox-kontoen din, får du tilgang til kontoens innstillinger fra appen uten å måtte logge deg inn.

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen.
  2. Klikk på klode-ikonet. Du blir videresendt til dropbox.com, hvor du blir logget på automatisk.
  3. Følg trinnene for å aktivere to-trinns verifisering.
  4. Slå to-trinns verifisering av

Hvordan tilbakestille to-trinns verifisering på en iOS-enhet

1. Hvis kontoen din er knyttet til iOS-enheten din, åpner du Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på Koble til en datamaskin.
  4. Følg instruksjonene du får.
  5. Når du har skannet QR-koden, blir du automatisk logget på Dropbox-kontoen din.
    • Obs! Hvis du ikke blir bedt om koden for to-trinns verifisering, er ikke appen på telefonen din koblet til Dropbox. Du vil da ikke være i stand til å logge deg på med denne metoden
  6. Klikk på Dropbox-ikonet øverst til venstre på velkomstsiden for å få tilgang til Dropbox-kontoen din. Herfra kan du deaktivere to-trinns verifisering fra siden Sikkerhet.

Hvordan tilbakestille to-trinns verifisering på en tilknyttet telefon eller et nettbrett

Hvis du er logget på Dropbox-appen på en iOS- eller Android-enhet, kan du sende et varsel for å fullføre påloggingen.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Har du problemer med å få en kode?
  3. Se gjennom listen over tilkoblede mobile enheter, og klikk på Send meg et varsel ved siden av navnet på enheten du vil sende varselet til.
  4. Åpne varselet på denne enheten.
  5. Trykk på Ja på den mobile enheten. Du blir videresendt til dropbox.com, hvor du blir logget på automatisk.
  6. Følg trinnene for å aktivere to-trinns verifisering.
  7. Slå to-trinns verifisering av

Etter at du har løst problemet med to-trinns verifisering, må du sørge for å aktivere to-trinns verifisering igjen. Hvis du ofte har problemer med å motta SMS-tekstmeldinger, kan du aktivere to-trinns verifisering igjen der du bruker en frakoblet godkjennings-app.

Jeg har prøvd alle feilsøkingstrinnene, og jeg får fortsatt ikke to-trinns verifisering til å fungere.

Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke fungerer for deg, kan du kontakte kundestøtten hos Dropbox. Merk deg at vi vil først be deg om å prøve alle fremgangsmåtene i denne artikkelen, blant annet det å bruke en reservekode og tilbakestilling av to-trinns verifisering. Fullfør alle trinnene i denne artikkelen før du legger inn en forespørsel hos kundestøtten.

Jeg er administrator, og et av teammedlemmene mine trenger hjelp med to-trinns verifisering.

Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team, kan du tilbakestille to-trinns verifisering for et teammedlems konto i administratorverktøyet.

Hvordan tilbakestille to-trinns verifisering for et teammedlem

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Finn teammedlemmet, og klikk på tannhjul-ikonet ved siden av vedkommendes navn.
  5. Klikk på Tilbakestill to-trinns verifisering.

Jeg fikk en SMS-kode for to-trinns verifisering, men jeg hadde ikke prøvd å logge på.

Dropbox sender bare en SMS-melding for to-trinns verifisering hvis du (eller noen andre) oppgir riktig e-postadresse og passord på kontoen.

Hvis du har mottatt en SMS, men ikke hadde forsøkt å logge på, kan det hende noen andre har angitt riktig e-postadresse og passord. Noen andre kan ha passordet hvis:

• Du har delt det med andre.
  • Det er lett å gjette.
  • Du bruker samme passord for en annen tjeneste som noen har fått urettmessig tilgang til.

Ta følgende skritt for å gjøre kontoen så trygg som mulig:

• Endre passord. Sørg for å bruke et sterkt passord som du ikke bruker for andre tjenester. Når hackere skaffer sensitive opplysninger fra én tjeneste, bruker de dem ofte til å få tilgang til kontoer på andre tjenester. Dette er mulig fordi mange bruker samme passord på flere tjenester.
  • Endre passordet til e-postkontoen du bruker med Dropbox-kontoen.
  • Fjern tilknytningen til alle ukjente enheter, nettøkter og programmer som er knyttet til kontoen ved å gå til sikkerhetsiden.

Hvis du fortsatt er bekymret over sikkerheten til kontoen, kan du ta kontakt med oss.

Jeg blir ikke bedt om å oppgi den to-trinns verifiseringskoden når jeg logger på. Hvorfor ikke?

Hvis du konfigurerte to-trinns verifisering, men ikke blir bedt om å oppgi en kode når du logger på dropbox.com, betyr det sannsynligvis at du valgte Stol på denne datamaskinen-alternativet da du sist logget på. Med Stol på denne datamaskinen kan du få tilgang til kontoen fra en nettleser uten den ekstra sikkerhetskoden.

Hvis du vil angre dette, tømmer du hurtigbuffer og informasjonskapsler i nettleseren på datamaskinen. Neste gang du logger på, vil du bli bedt om å oppgi en to-trinns verifiseringskode.

To-trinns verifiseringskoder fra Dropbox-skrivebordsprogrammet

Når du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet til å få tilgang til dropbox.com, vil du legge merke til at vi ikke ber deg oppgi en to-trinns verifiseringskode. Dette er fordi datamaskinen allerede har blitt verifisert.

Det å legge til to-trinns verifisering for nettilgang fra skrivebordsprogrammet gir ingen ekstra beskyttelse for filene, siden filene i Dropbox-kontoen allerede er synkronisert med Dropbox-mappen på datamaskinen. Av denne grunn anbefaler vi at du følger gode sikkerhetsrutiner for å beskytte datamaskinen, deriblant:

• Du må alltid låse datamaskinen når du forlater den
  • Krev et passord når datamaskinen gjenopptar fra hvilemodus, skjermbeskyttere og låseskjermer
  • Installer kun skrivebordsprogrammet på ikke-offentlige datamaskiner du stoler på

Dersom forklaringene ovenfor ikke gjelder for din situasjon, og du fortsatt ikke blir bedt om to-trinns verifikasjonskoden, kan du kontakte oss.