Domenene som Dropbox bruker til offentlige tjenester

Dropbox bruker flere domener for å kjøre tjenesten. Hvert domene har et bestemt formål, for eksempel kjøre Dropbox-produktet, sørge for kommunikasjon eller være vert for markedsføringsmateriell. Sjekk domenene i denne artikkelen hvis du er usikker på om det er trygt å gå til et bestemt nettsted eller motta meddelelser fra en e-postadresse som ser ut som den er fra Dropbox.

Avsnitt i denne artikkelen:

www.dropbox.com og www.paper.dropbox.com

Det meste av det du kan gjøre med Dropbox på nettet skjer på www.dropbox.com og www.paper.dropbox.com. dropbox.com er det eneste domenet hvor Dropbox vil be om privat informasjon som e-postadresse og passord for Dropbox-kontoen din. Vær skeptisk til andre domener som ser ut som Dropbox, og som ber om e-postadressen eller passordet som du bruker på Dropbox.

Offisiell e-post fra Dropbox

Hvis du får noe som gir seg ut for å være fra Dropbox, men som ikke kommer fra et av domenene som er listet opp, må du være forsiktig siden denne kan inneholde skadelig programvare eller være søppelpost eller phishing-forsøk.

• All e-post fra ansatte, kundestøtte og enkelte servicerelaterte e-poster (som e-postbekreftelse, bekreftelse av tilbakestilling av passord og invitasjoner til forskningsundersøkelser fra Dropbox) sendes fra dropbox.com, dropboxmail.com eller dropbox.zendesk.com
  • Alle Dropbox Business-relaterte e-poster kommer fra dropbox.com eller dropboxpartners.com
  • Alle e-poster med salgsmateriale eller tips kommer fra dropboxmail.com

Bekreftede Dropbox-domener

Alt Dropbox-innhold skal komme fra et av de følgende domenene:

• db.tt
  • dropbox.com
  • dropboxapi.com
  • dropboxbusiness.com
  • dropboxforums.com
  • dropboxforum.com
  • dropboxinsiders.com
  • dropboxmail.com
  • dropboxpartners.com
  • dropboxstatic.com
  • dropbox.zendesk.com
  • getdropbox.com
  • paper.dropbox.com

Andre domener som brukes til nettverkskontakt

• dropbox-dns.com

URL-adresser som brukes som vert for brukerdata

Disse banene brukes til å verte innhold for brukerne når de oppretter koblinger til mappene og filene sine (for eksempel med delte koblinger). Dropbox bruker ikke disse banene for å be om privat eller personlig informasjon.

• dl.dropboxusercontent.com/*
  • dl.dropbox.com/*
  • dl-web.dropbox.com/*
  • dl-client.dropbox.com/*
  • dl-doc.dropbox.com/*
  • dl-doc.dropboxusercontent.com/*
  • api-content.dropbox.com/*
  • content.dropboxapi.com/*
  • api-content-photos.dropbox.com/*
  • showbox-tr.dropbox.com/*
  • photos.dropbox.com/*
  • photos-*.dropbox.com/*
  • dl-debug*.dropbox.com/*
  • *.dropbox.com/content_link/*
  • *.dropbox.com/content_link_zip/*
  • *.dropbox.com/content_link_htmlify/*
  • *.dropbox.com/content_link_preview/*
  • *.dropbox.com/link_token_dl/*
  • *.dropbox.com/link_token_dl_zip/*
  • *.dropbox.com/zip_collection/*
  • *.dropbox.com/transcode_video/*
  • *.dropbox.com/hls_transcode/*
  • *.dropbox.com/t/*
  • *.dropbox.com/u/
  • *.dropbox.com/s/
  • *.dropbox.com/sh/
  • *.dropbox.com/sc/
  • *.dropbox.com/photos/album/*
  • *.dropbox.com/photos/c/*
  • *.dropbox.com/photos/cc/*
  • *.dropbox.com/photos/cl/*
  • *.dropbox.com/photos/cp/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_add/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_invite/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_preview/*
  • *.dropbox.com/photos/post/*
  • *.dropbox.com/photos/c/permanent_collection_thumb/*