Personvernerklæringen til Dropbox: Vanlige spørsmål

1. Hvor lenge oppbevarer Dropbox filene mine etter at jeg har slettet kontoen min?

Når du sletter Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-kontoen din, begynner vi prosessen med å slette filene du lagrer på tjenesten vår etter 30 dager. Hvis du er en bruker på en Dropbox Business-konto, er det bare administratoren din som kan deaktivere kontoen din og slette filene dine.

Finn mer informasjon om hvor lenge vi beholder slettede filer.

2. Hva er Dropbox' juridiske grunnlag for behandling av mine data?

Vi bruker dataene dine til å levere Dropbox-tjenesten til deg, i henhold til kontrakten vår med deg. Mer bestemt bruker Dropbox dataene dine til å:

• Levere, oppdatere, vedlikeholde og beskytte våre tjenester og vår virksomhet. Vi gjør det for eksempel enklere å dele og samarbeide ved å lagre kontaktene dine og gjøre dem tilgjengelige for bruk.
  • Kommunisere med deg ved å svare på dine forespørsler, kommentarer og spørsmål. Hvis du kontakter oss med spørsmål eller bekymringer om tjenestene, kan vi bruke dine personlige opplysninger til å svare.
  • Sende e-poster og annen kommunikasjon til deg. Vi kan kontakte deg om viktige endringer i tjenestene og med meldinger relatert til tjenestene. Denne kommunikasjonen anses som en del av Dropbox-tjenestene, og du kan ikke melde deg av dem.

Dropbox vil samle og bruke dataene dine for å fremme berettigede hensyn ved drifting av tjenestene og virksomheten. Mer bestemt bruker Dropbox dataene dine til å:

• Få innsikt i hvordan du bruker tjenestene våre for å forbedre dem.
  • Sende markedsføring via e-post og annen kommunikasjon i visse tilfeller (les Markedsføring-delen i personvernerklæringen for å få mer informasjon).
  • Undersøke og forhindre sikkerhetsproblemer og misbruk av Dropbox-tjenester eller Dropbox-brukere.
  • Beskytte personer fra død eller alvorlig personskade.
  • Overholde gjeldende lov, rettslig prosess og forskrift.
  • Utføre en oppgave i offentlighetens interesse.

I tillegg vil Dropbox noen ganger samle inn og bruke dataene dine med ditt samtykke, til å:

• Sende deg markedsføring om tjenestene våre. Hvis du ikke ønsker å motta dette, er det bare å klikke på Avbryt abonnement-koblingen i e-posten. Du kan også oppdatere preferansene dine under Varsler på Dropbox-kontoen din.

3. Hvordan samler Dropbox inn og bruker min bruksinformasjon til å forbedre tjenestene?

Vi innhenter informasjon om hvordan du bruker tjenestene, inkludert handlinger du foretar på Dropbox-kontoen din. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre tjenestene våre, utvikle nye tjenester og funksjoner og beskytte Dropbox-brukere. Vi innhenter for eksempel informasjon om hvordan du kommuniserer med vår mobilapp, for å optimalisere design og plassering av enkelte knapper, noe som igjen gjør den mer brukervennlig. Vi bruker også innsamlet bruksinformasjon forbundet med Showcase til å avgjøre hvilke deler av denne funksjonen brukerne våre synes er mest nyttige.

4. Hvilke betrodde tredjeparter deler Dropbox mine personlige opplysninger med?

For å levere, forbedre, beskytte og fremme tjenestene våre deler Dropbox dine personlige opplysninger med de følgende betrodde tredjepartene:

• Dropbox, Inc.
  • Amazon Web Services, Inc.
  • Teleperformance A.E.
  • Salesforce.com, LLC
  • SnapEngage, LLC
  • LiveOps Cloud Platform, LLC
  • Google LLC
  • Zendesk, Inc.
  • Oracle America, Inc.

Disse tredjepartene vil kun åpne informasjonen din for å utføre oppgaver på våre vegne og i samsvar med vår personvernerklæring. Vi vil fortsatt være ansvarlige for at de håndterer informasjonen i henhold til våre instruksjoner.

5. Hvordan kan jeg komme med innvendinger mot eller begrense bruken av mine personlige data?

Du har rett til å be oss om å slutte å bruke eller begrense bruken av dine personlige data i visse tilfeller, for eksempel hvis vi ikke har lovlig grunnlag til å fortsette å bruke dataene eller hvis du mener dine personlige data er gale.

Du har en absolutt rett til å protestere mot at vi bruker dine personopplysninger til markedsføringsformål, og vi har gjort det enkelt for deg å gjøre dette. Du kan be oss slutte å sende deg markedsføringsmeldinger når som helst ved å redigere innstillingene i delen Varsler inne på den private kontoen din, eller du kan klikke på Avslutt abonnement-koblingen i e-posten du mottar.

Hvis kontoinformasjonen er gal, kan du oppdatere eller slette den når som helst ved å logge deg inn på kontoen og gå til kontosiden. Du kan også slette Dropbox-kontoen når som helst (men glem ikke at dataene da vil være borte for alltid).

Hvis du mener at Dropbox ikke har noe juridisk grunnlag for å bruke dine personlige data, eller tror at det er andre feil i personopplysningene dine, kan du gi oss beskjed ved å kontakte oss på privacy@dropbox.com. Vi vil da se på saken.

6. Hvordan får jeg tilgang til personopplysningene mine?

Du kan få tilgang til filene du lagrer på Dropbox-kontoen din når som helst. Hvis du har installert Dropbox-skrivebordsappen, kan du lagre filene direkte på datamaskinen din.

Hvis du vil ha informasjon om kontoen din og maskinvaren som er knyttet til kontoen, er det bare å logge seg inn på kontosiden. Her kan du finne navnet og e-postadressen som er forbundet med kontoen, i tillegg til IP-adressene til tilkoblede økter, datamaskiner og mobile enheter som brukes til å få tilgang til kontoen. Du kan også se appene som er koblet til kontoen din på sikkerhetssiden.

Hvis du har vært i kontakt med kundestøtteteam hos Dropbox, kan du logge deg inn på kundestøtteportalen og få en oversikt over kommunikasjonen du har hatt med oss.

Hvis du vil sende inn en forespørsel om datatilgang, skriver du til oss på privacy@dropbox.com og bruker ordene «Data Access Request» i emnet eller meldingsteksten. Vi svarer deg innen 30 dager.

Finne mer informasjon om hvordan du får tilgang til filer, konto og maskinvareinformasjon samt kommunikasjonen din med Dropbox.

7. Jeg vil bruke en annen tjenestetilbyder. Hvordan flytter jeg dataene mine fra Dropbox?

Du kan laste ned filene dine fra Dropbox-kontoen din når som helst. Det er flere måter å gjøre det på.

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsappen, kan du flytte en Dropbox-mappen til en annen plassering på harddisken eller til en ekstern harddisk.

Hvis du bruker dropbox.com til å få tilgang til kontoen din, er det enkelt å laste ned enkeltfiler eller mapper fra dropbox.com. Slik laster du ned enkeltfiler fra dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Finn filen du vil laste ned.
  3. Klikk på «» (ellipse) til høyre for filnavnet.
  4. Klikk på Last ned.

Finne informasjon om hvordan du laster ned hele mapper til en ZIP-fil (merk deg at det er begrensninger på hvor stor mappen kan være).

Hvis du bruker Dropbox-mobilappen, kan du laste ned enkeltfiler til enheten for å kunne vise dem når du er frakoblet.

Hvis du bruker Dropbox Paper, kan du laste ned Paper-dokumenter til Word eller Markdown-filer fra dropbox.com.