{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Personvernerklæringen til Dropbox: Vanlige spørsmål

1. Hvor lenge oppbevarer Dropbox filene mine etter at jeg har slettet kontoen min?

Når du sletter Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-kontoen din, begynner vi prosessen med å slette filene du lagrer på tjenesten vår etter 30 dager. Hvis du er en bruker på en Dropbox Business-konto, er det bare administratoren din som kan deaktivere kontoen din og slette filene dine.

Finn mer informasjon om hvor lenge vi beholder slettede filer.

2. Hva er Dropbox' juridiske grunnlag for behandling av mine data?

Vi bruker dataene dine til å levere Dropbox-tjenesten til deg, i henhold til kontrakten vår med deg. Mer bestemt bruker Dropbox dataene dine til å:

• Levere, oppdatere, vedlikeholde og beskytte tjenestene og virksomheten vår. Vi gjør det for eksempel enklere å dele og samarbeide ved å lagre kontaktene dine og gjøre dem tilgjengelige for bruk.
  • Kommunisere med deg ved å svare på dine forespørsler, kommentarer og spørsmål. Hvis du kontakter oss med spørsmål eller bekymringer om tjenestene, kan vi bruke dine personlige opplysninger til å svare.
  • Sende e-poster og annen kommunikasjon til deg. Vi kan kontakte deg om viktige endringer i tjenestene og med meldinger relatert til tjenestene. Denne kommunikasjonen anses som en del av Dropbox-tjenestene, og du kan ikke melde deg av dem.

Dropbox vil samle og bruke dataene dine for å fremme berettigede hensyn ved drifting av tjenestene og virksomheten. Mer bestemt bruker Dropbox dataene dine til å:

• Få innsikt i hvordan du bruker tjenestene våre for å forbedre dem.
  • Sende markedsføring via e-post og annen kommunikasjon i visse tilfeller (les Markedsføring-delen i personvernerklæringen for å få mer informasjon).
  • Undersøke og forhindre sikkerhetsproblemer og misbruk av Dropbox-tjenester eller Dropbox-brukere.
  • Beskytte personer fra død eller alvorlig personskade.
  • Overholde gjeldende lov, rettslig prosess og forskrift.
  • Utføre en oppgave i offentlighetens interesse.

I tillegg vil Dropbox noen ganger samle inn og bruke dataene dine med ditt samtykke, til å:

• Sende deg markedsføring om tjenestene våre. Hvis du ikke ønsker å motta dette, er det bare å klikke på Avbryt abonnement-koblingen i e-posten. Du kan også oppdatere preferansene dine under Varsler på Dropbox-kontoen din.
  • Forbedre våre tjenester og utvikle nye funksjoner.

3. Hvordan samler Dropbox inn og bruker informasjon om min bruk av tjenesten?

Vi innhenter informasjon om hvordan du bruker tjenestene, deriblant handlinger du foretar på Dropbox-kontoen din. Vi bruker denne informasjonen til å kunne tilby Dropbox-tjenestene på en effektiv og pålitelig måte. Vi bruker også slik informasjon for å forbedre tjenestene og utvikle nye funksjoner, beskytte Dropbox-brukere og, i noen tilfeller, markedsføre Dropbox-tjenester. Vi innhenter for eksempel informasjon om hvordan du kommuniserer med mobilappen vår, for å optimalisere design og plassering av enkelte knapper, noe som igjen gjør den mer brukervennlig. For å forbedre tjenestene våre bruker vi også innsamlet bruksinformasjon forbundet med funksjoner som Showcase til å avgjøre hvilke deler av denne funksjonen brukerne våre synes er mest nyttige. For å beskytte Dropbox-brukerne analyserer vi ting som IP-adresser, påloggingshistorikk og endringer i e-post og passord for å oppdage upassende og farlig oppførsel og innhold. For å markedsføre Dropbox-tjenestene vil vi dessuten i noen tilfeller analysere informasjon om brukernes aktivitet og hvor engasjert de er med våre tjenester – for eksempel hvor mange enheter de har koblet til Dropbox-kontoen sin og hvor mye lagringsplass de har brukt – for å identifisere interesserte brukere

4. Hvordan bruker Dropbox mine personopplysninger for automatisert beslutningstaking og maskinlæring?

Dropbox innhenter og behandler personopplysningene dine ved hjelp av automatisert beslutningstaking (deriblant «maskinlæring») for å kunne tilby, forbedre og markedsføre Dropbox-tjenestene for å fremme sine legitime interesser eller basert på ditt samtykke når dette er hensiktsmessig:

Levere Dropox-tjenester. Vi distribuerer automatisert beslutningtaking for å analysere ting som IP-adresse, påloggingshistorikk og kontoendringer (for eksempel endring av e-postadresse og passord) for å oppdage og forhindre truende oppførsel og innhold på våre tjenester.

Forbedre Dropbox-tjenester. Dropbox innhenter og behandler personopplysningene dine for å forbedre tjenestene og utvikle nye funksjoner. Vi analyserer for eksempel informasjon om hvordan du samhandler med tjenestene våre for å optimalisere utformingen av brukergrensesnittet. Vi analyserer også informasjon som er innhentet fra feilrapporter for skrivebordsprogrammet for å forstå, oppdage, feilrette og forhindre at skrivebordsprogrammet krasjer. I noen tilfeller bruker vi personopplysningene dine til å lære opp maskinlæringsmodeller for å forbedre Dropbox-tjenestene. Vi gjør det for eksempel enklere for deg å finne tingene dine på Dropbox ved å bruke informasjon om kontoaktiviteten din, slik at vi kan korrigere søkene dine automatisk, foreslå filer og få mer relevante søkeresultater. Vi jobber kontinuerlig med å finne nye måter å forbedre algoritmene våre på, slik at det blir enklere og mer effektivt for deg å bruke Dropbox, samt at det blir lettere å oppnå en mer effektiv måte å arbeide på.

Markedsføre Dropbox-tjenestene. Vi vil i noen tilfeller bruke automatisert beslutningstaking til å analysere brukeraktivitet og -engasjement på tjenestene våre ved å undersøke ting som f.eks. hvor mange enheter brukerne har koblet til Dropbox-kontoen, hvor mye lagringsplass de har brukt og hvor mange delingshandlinger de har tatt, for å identifisere og markedsføre til brukere som kan være interessert i å finne ut mer om tjenestene våre.

5. Hvilke betrodde tredjeparter deler Dropbox mine personlige opplysninger med?

For å levere, forbedre, beskytte og fremme tjenestene deler Dropbox dine personlige opplysninger med de følgende betrodde tredjepartene:

• Dropbox, Inc.
  • Amazon Web Services, Inc.
  • Teleperformance A.E.
  • Salesforce.com, LLC
  • SnapEngage, LLC
  • LiveOps Cloud Platform, LLC
  • Google LLC
  • Zendesk, Inc.
  • Oracle America, Inc.

Disse tredjepartene vil kun åpne informasjonen din for å utføre oppgaver på våre vegne og i samsvar med vår personvernerklæring. Vi vil fortsatt være ansvarlige for at de håndterer informasjonen i henhold til våre instruksjoner.

6. Hvordan kan jeg komme med innvendinger mot eller begrense bruken av mine personlige data?

Du har rett til å be oss om å slutte å bruke eller begrense bruken av dine personlige data i visse tilfeller, for eksempel hvis vi ikke har lovlig grunnlag til å fortsette å bruke dataene eller hvis du mener dine personlige data er gale.

Du har en absolutt rett til å protestere mot at vi bruker dine personopplysninger til å sende deg markedsføringsmeldinger, og vi har gjort det enkelt for deg å gjøre dette. Du kan velge hvilke typer markedsføringsmeldinger du ønsker å motta, når som helst, ved å endre preferansene dine fra Varslinger-delen i den private kontoen din, eller ved å klikke på Avbryt abonnement-koblingen for alle e-postkategoriene du ikke lenger ønsker å motta.

Hvis kontoinformasjonen er gal, kan du oppdatere eller slette den når som helst ved å logge deg inn på kontoen og gå til kontosiden. Du kan også slette Dropbox-kontoen når som helst (men glem ikke at dataene da vil være borte for alltid).

Hvis du mener at Dropbox ikke har noe juridisk grunnlag for å bruke dine personlige data, mener det er andre feil i personopplysningene dine eller ønsker å protestere mot bruken av dine personlige data, kan du gi oss beskjed ved å kontakte oss på privacy@dropbox.com. Vi vil da se på saken.

7. Hvordan får jeg tilgang til personopplysningene mine?

Du kan få tilgang til filene du lagrer på Dropbox-kontoen din når som helst. Hvis du har installert Dropbox-skrivebordsappen, kan du lagre filene direkte på datamaskinen din.

Hvis du vil ha informasjon om kontoen din og maskinvaren som er knyttet til kontoen, er det bare å logge seg inn på kontosiden. Her kan du finne navnet og e-postadressen som er forbundet med kontoen, i tillegg til IP-adressene til tilkoblede økter, samt datamaskiner og mobile enheter som brukes til å få tilgang til kontoen. Du kan også se appene som er koblet til kontoen din på sikkerhetssiden.

Hvis du har vært i kontakt med kundestøtteteam hos Dropbox, kan du logge deg inn på kundestøtteportalen og få en oversikt over kommunikasjonen du har hatt med oss.

Hvis du vil sende inn en forespørsel om datatilgang, skriver du til oss på privacy@dropbox.com og bruker ordene «Data Access Request» i emnet eller meldingsteksten. Vi svarer deg innen 30 dager.

Finne mer informasjon om hvordan du får tilgang til filer, konto og maskinvareinformasjon samt kommunikasjonen din med Dropbox.

8. Jeg vil bruke en annen tjenestetilbyder. Hvordan flytter jeg dataene mine fra Dropbox?

Du kan laste ned filene dine fra Dropbox-kontoen din når som helst. Det er flere måter å gjøre det på.

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsappen, kan du flytte en Dropbox-mappen til en annen plassering på harddisken eller til en ekstern harddisk.

Hvis du bruker dropbox.com til å få tilgang til kontoen din, er det enkelt å laste ned enkeltfiler eller mapper fra dropbox.com. Slik laster du ned enkeltfiler fra dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Finn filen du vil laste ned.
  3. Klikk på «» (ellipse) til høyre for filnavnet.
  4. Klikk på Last ned.

Finne informasjon om hvordan du laster ned hele mapper til en ZIP-fil (merk deg at det er begrensninger på hvor stor mappen kan være).

Hvis du bruker Dropbox-mobilappen, kan du laste ned enkeltfiler til enheten for å kunne vise dem når du er frakoblet.

Hvis du bruker Dropbox Paper, kan du eksportere Paper-dokumenter fra dropbox.com.