Måter å beskytte Dropbox-kontoen på

Hvis datamaskinen eller mobilenheten ble mistet eller stjålet, eller du bare er bekymret for sikkerheten til kontoen, er det flere tiltak du kan ta:

Avsnitt i denne artikkelen:

Endre passord

Du kan endre passordet ditt på siden med kontoinnstillinger inne på Dropbox-kontoen. Sørg for å bruke et sterkt passord som du ikke bruker for andre tjenester.

Finn ut mer om det å velge sterke passord.

Konfigurere to-trinns verifisering

To-trinns verifisering er en veldig effektiv måte å beskytte kontoen mot uautorisert tilgang. Når du logger på Dropbox, vil du bli bedt om å taste inn koden som ble sendt til telefonen eller en godkjenner-app for mobil. Finn ut hvordan du konfigurerer to-trinns verifisering.

Slå opp en enhets sist kjente IP-adresse

En datamaskins eller mobil enhets sist kjente IP-adresse blir registrert når Dropbox kobler til Internett på den enheten. IP-adressen kan brukes til å identifisere den omtrentlige geografiske posisjonen der enheten er koblet til via en Internett-leverandør. Du kan se denne informasjonen på Sikkerhet-fanen i kontoinnstillingene.

Rull musen over «i»-ikonet for å se den siste IP-adressen som ble registrert. Vi viser for øyeblikket landet til den siste kjente IP-adressen, men du kan bruke en hvilken som helst oppslagstjeneste for IP-adresser for å få mer detaljert informasjon.

Fjerne tilknytningen til enheter, nettøkter og apper

Fra Sikkerhet-fanen kan du også fjerne tilknytningen til enheter, nettøkter og apper etter behov ved å klikke på den tilsvarende X-en. Dette vil bidra til å hindre uautoriserte endringer på kontoen din.

• Hvis du fjerner tilknytningen til en datamaskin eller mobil enhet, vil registreringen av nye IP-adresser fra denne enheten stanse, og du vil også slå av synkroniseringen til og fra denne enheten
  • Hvis du er logget på Dropbox via en nettleser, vil fjerning av forbindelsen til en nettøkt logge deg ut og kreve at du oppgir passord når du logger på igjen
  • Hvis en tredjeparts-app er knyttet til kontoen, vil fjerning av tilknytningen føre til at appen ikke lenger kan få tilgang til Dropbox-kontoen (passordet må angis hvis du ønsker å tilknytte på nytt)

Ekstern sletting av Dropbox-mappen

Hvis du bruker Dropbox Plus eller Dropbox Business, kan du bruke ekstern sletting til å slette Dropbox-mappen fra en enhet når du fjerner tilknytningen til den. Finn ut mer om hvordan du bruker ekstern sletting.

Teamadministratorer og teammedlemmer i Dropbox Business

Dropbox Business-teamadministratorer har muligheten til å logge på kontoene til teammedlemmer ved å bruke funksjonen Logg på som bruker. Teamadministratorer kan logge på teammedlemmers kontoer for å utføre følgende handlinger:

• Vise mappestrukturen til et teammedlem
  • Dele filer og mapper med andre
  • Vise, åpne og laste ned filer
  • Slette filer eller gjenopprette slettede filer

Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, og du tror noen har kommet seg inn på kontoen din fordi du ser at en av de ovennevnte handlingene har blitt utført på kontoen, må du først ta kontakt med teamadministratoren.

Beslektede emner