Velg et sikkert passord til Dropbox

Vi anbefaler på det sterkeste at alle tar forholdsregler for å forbedre egen sikkerhet på Dropbox og andre steder på Internett. Her er noen enkle og vanlige teknikker for passordbeskyttelse for å holde kontoene dine på Internett sikre.

Velge unike passord for hver tjeneste du bruker

Det sikreste du kan gjøre, er å velge unike passord for hver tjeneste du bruker, og beskytte dem nøye. Hvis du noensinne har brukt samme passord for mer enn ett nettsted, bør du opprette nye unike passord for hvert enkelt.

Verktøy som 1Password kan hjelpe deg med å administrere sterke passord på tvers av flere nettsteder og hjelpe deg med å gjøre kontoer sikre.

Aktivere to-trinns verifisering

To-trinns verifisering vil legge et ekstra sikkerhetslag til kontoen din. Hver gang du logger deg på Dropbox, må du skrive inn koden som blir sendt til telefonen, eller en engangs, tidsbegrenset kode som genereres av en støttet mobilapp som Google Authenticator. Dette er en veldig effektiv måte å beskytte kontoen mot uautorisert tilgang. For å aktivere to-trinns verifisering, kan du følge trinnene i denne artikkelen i hjelpesenteret.

Opprette sterke passord og teste dem

Et godt passord er noe som er enkelt å huske for deg, men vanskelig å gjette for en fremmed. Uvanlige ord fungerer bra, men kun hvis du bruker flere sammen. Følgende er også nyttig:

• Ikke-standard bruk av store bokstaver (for eksempel «sTOre bokstaver»)
  • Ikke-standard ordstaving (f.eks. «ordstaaaaaaving»)
  • Bruk av personlige slangord
  • Ikke-åpenbare tall og symboler (merk: bruk av «$» for «s» eller «0» for «o» er ganske vanlig, og sannsynligvis ikke godt nok til å oppnå god sikkerhet).

Du kan bruke Dropbox' estimator for passordstyrke for å teste passordet ditt her.

Passordstyrke

For å finne ut mer om hvordan estimatoren for passordstyrke fungerer, kan du lese innlegget på den tekniske bloggen vår.

Bytte passord av og til

En annen måte å holde passordene sikre, er å holde dem ferske. Det er en god idé å endre dem regelmessig og aldri gjenta passord som har blitt brukt tidligere.

Beslektede emner: