Vær forsiktig hvis du finner en enhet du ikke gjenkjenner som er knyttet til kontoen din

Det er alltid nødvendig å bruke et passord for å knytte en enhet til en Dropbox-konto. Hvis du ser en enhet du ikke gjenkjenner, kan det hende du logget på Dropbox-kontoen din på en ny enhet og godkjente den ved en feiltakelse. Det er mulig at noen har tilgang til e-posten og passordet til kontoen din. Dette kan skje hvis du f.eks. har delt e-postadressen og passordet ditt med andre mennesker.

Først må du sørge for å sikre e-postkontoen din. Deretter sikrer du Dropbox-kontoen ved å følge trinnene i denne artikkelen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Finn ut hvor en enhet som er knyttet til Dropboxen din befinner seg

Dropbox registrererIP-adressen til hver enhet som får tilgang til kontoen. Du kan bruke IP-adressen til å oppdage påloggingsstedet og Internett-leverandøren som brukes.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhet.
  5. Før pekeren over ?(spørsmålstegn)-ikonet ved siden av enheten for å se siste registrerte IP-adresse. IP-adressen oppdateres når en tilknyttet enhet kobler seg til Internett.

Du kan bruke en hvilken som helst oppslagstjeneste for IP-adresser for å få mer detaljert informasjon.

Obs! Stedsinformasjonen er ikke alltid nøyaktig. Noen IP-adresser kan være forbundet med feil land. Hvis landet ikke er riktig, kan du sjekke det ved hjelp av et oppslagsverktøy for IP-adresser på nettet.

Koble fra enheten

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhet.
  5. Klikk på X ved siden av den enheten du vil frakoble.

Ved å fjerne tilknytningen til en enhet slår du av synkroniseringen og hindrer fremtidig tilgang til kontoen din.

Sikre Dropboxen og e-postkontoen

• Endre passordet til Dropbox-kontoen. Sørg for å bruke et sterkt passord som du ikke bruker for andre tjenester. Når hackere skaffer sensitive opplysninger fra én tjeneste, bruker de dem til å få tilgang til kontoer på andre tjenester. Dette er mulig fordi mange bruker samme passord på flere tjenester.
  • Endre passordet til e-postkontoen du bruker for Dropbox-kontoen.
  • Fjern tilknytningen til alle andre ukjente enheter, nettøkter og programmer som er knyttet til kontoen ved å gå til sikkerhetsiden.
  • Konfigurer to-trinns verifisering, noe som kan beskytte kontoen selv om noen har funnet ut av passordet ditt.

Obs! Dropbox-mappen er bare en vanlig mappe på datamaskinen, så den er hverken mer eller mindre sikker enn andre mapper på datamaskinen. Vi anbefaler at du følger gode sikkerhetsrutiner for å beskytte hele datamaskinen. Dette omfatter at det kreves et passord for å logge på kontoen, og for å gjenoppta driften fra dvalemodus, skjermsparere og låseskjermer.