Lite diskplass og Dropbox-lagringsplass

Fikk du følgende feilmelding, er det mulig at Dropbox ikke kan synkronisere filer til datamaskinen fordi harddisken er full.

For at Dropbox skal kunne foreta en fullstendig synkronisering, må du ha like mye plass på harddisken som du har lagringsplass på Dropbox-kontoen. Hvis du prøver å flytte filer til Dropbox-mappen fra en ekstern harddisk, må du sørge for at du har nok plass både på Dropbox-kontoen og på datamaskinens harddisk.

Sjekk hvor mye ledig harddiskplass du har

Macintosh

1. Åpne opp et Finder-vindu.
  2. Trykk på Cmd + Shift + C.
  3. Høyreklikk på harddiskikonet og velg Vis info. Sprettoppvinduet viser deg kapasiteten til harddisken og hvor mye som er tilgjengelig.

Vista/Win7/Win8/Win10

Når du åpner Datamaskin, vil Explorer-vinduet informere deg om hvor mye ledig plass du har igjen. Hvis det ikke gjør det, høyreklikker du på harddisken og velger Egenskaper fra sprettoppmenyen.

Windows XP

Når du åpner Min datamaskin, vil Explorer-vinduet informere deg om hvor mye ledig plass du har igjen. Hvis det ikke gjør det, høyreklikker du på harddisken og velger Egenskaper fra sprettoppmenyen.

Dropbox synkroniserer så mange filer som mulig til Dropbox-mappen på harddisken, helt til det ikke er mer ledig kapasitet. Du må frigjøre plass på harddisken når den er full for å kunne synkronisere flere filer. Selv om harddisken er full, vil du alltid ha tilgang til filene fra dropbox.com.

Hvis du har en harddisk som er mindre enn størrelsen på Dropboxen din, eller du ønsker å frigjøre plass på datamaskinen, kan du velge hvilke filer som skal synkroniseres til datamaskinen med Selektiv synkronisering. Innstillingene for Selektiv synkronisering finner du under innstillingene til skrivebordsprogrammet til Dropbox.