​​Jeg har problemer med en delt mappe

Oppdatert Oct 10, 2023
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-brukere med mindre annet er oppgitt.

Det er noen situasjoner der delte mapper kanskje ikke fungerer som forventet. Ta en titt på hver av situasjonene i denne artikkelen for å løse problemer med delte mapper.

Hvis du ikke finner svar her, kan du gå til disse artiklene:

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Hvorfor kan jeg ikke se den nyeste versjonen av fil i en delt mappe?

Det kan være flere grunner til at du ikke kan se de nyeste versjonene av filer i en delt mappe. Gå til denne artikkelen om problemer med filsynkronisering , eller les om de ulike situasjonene nedenfor.

Scenario 1: Hvis du sletter en delt mappe eller fjerner den fra kontoen din, får du ikke tilgang til mappen lenger. Slik sjekker du om du har slettet en delt mappe på dropbox.com:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer i venstre sidestolpe hvis du ikke ser Delt.
  3. Klikk på Mapper -fanen øverst på siden.
    • Når du holder musepekeren over mapper du har fjernet eller delte mapper du ennå ikke har blitt med i, vises en Bli med i mappe-knapp.
  4. Klikk på Bli med i mappe for å gjenopprette en mappe til kontoen din.

Hvis du har installert skrivebordsappen, synkroniseres den delte mappen automatisk igjen. Hvis den eldre versjonen ligger på samme sted, synkroniserer Dropbox den nye versjonen og legger til «(1)» i slutten av navnet. Dette sikrer at hver mappe har et unikt navn.

Du kan endre eller oppdatere standardnavnet til en fil eller mappe. Finn ut hvordan du endrer navn på en fil eller mappe.

Scenario 2: Hvis du ikke kan se filer du forventer å se i en delt mappe, og du ikke slettet dem, kan det hende at du utilsiktet har slettet mappen.

Sjekk at mappen fortsatt er delt:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer i venstre sidestolpe hvis du ikke ser Delt.
  3. Finn den delte mappen.
    • Hvis du ser Du har ikke blitt med i denne mappen under mappenavnet, har du ikke tilgang til den delte mappen. For å få tilgang holder du musepekeren over mappen og klikker på Bli med i mappe
    • Hvis den delte mappen er aktiv, sjekker du om filene dine er i den delte mappen på dropbox.com. Hvis de mangler, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter filene.

Hvorfor kan jeg ikke se vinduet med alternativer for delte mapper?

Hvis vinduet med alternativer for delte mapper ikke vises når du klikker på Del …, kan det ha oppstått et problem knyttet til en nettleserutvidelse eller et tilleggsprogram fra en tredjepart (f.eks. blokkering av popup-vindu eller reklame).

Hvis dette skjer, kan du midlertidig deaktivere aktive nettleserutvidelser og tilleggsprogrammer. Når du endrer innstillingene for delte mapper og ikke lenger trenger vinduet med alternativer for delte mapper, kan du aktivere disse nettleserutvidelsene på nytt.

Hvis du vil fortsette å bruke utvidelsen, kan du kanskje opprette et unntak for Dropbox eller hviteliste https://www.dropbox.com. Imidlertid støtter ikke alle utvidelser denne funksjonaliteten.

Hvorfor kan jeg ikke dele en mappe i en annen delt mappe?

Hvis du ikke kan dele en mappe som ligger i en annen mappe, kan delingstillatelsene dine i den aktuelle mappen være begrenset av eieren av den overordnede mappen. Prøv å kontakte eieren av den overordnede mappen for å dele en mappe i vedkommendes delte mappe.

Hvis du fortsatt ikke kan dele en undermappe, kan det hende du har nådd grensen for hvor mange delte undermapper som kan opprettes i en enkelt mappe. Finn ut mer om grenser for delte mapper.

Jeg er Dropbox Family-kunde

Dropbox Family-kunder kan ikke direkte dele undermapper som ligger i delte overordnede mapper. Finn ut hvordan du deler filer eller mapper i en delt overordnet mappe via en kobling.

Hva skjer hvis jeg flytter en delt mappe til en teammappe?

Hvis du er på en teamkonto, kan det hende du har en teammappe.

Hvis du flytter en delt mappe til en teammappe, overfører du eierskapet for den mappen til teamet. Da er du ikke lenger eier av mappen, og du kan ikke fjerne mappen fra teammappen. Kun en administrator for teamet kan flytte en mappe ut av teammappen.

Hvis du vil, kan du lage en kopi av mappen og flytte den til ønsket plassering i kontoen din. Hvis du trenger at mappen fjernes fra teammappen, kontakter du teamadministratoren.

Hva skjer hvis eieren av en delt mappe forlater mappen?

Eieren er sannsynligvis personen som i utgangspunktet inviterte deg til den delte mappen. Hvis du ikke ser noen eier for en delt mappe, har eieren muligens forlatt den allerede. Hvis dette skjer, kan du kontakte den opprinnelige eieren og be vedkommende legge til mappen på nytt, og så overføre eierskapet til deg.

Hvis du ikke kan kontakte eieren, kan du gjøre følgende:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Dra filene fra den gamle mappen til denne nye mappen.
  3. Invitere medlemmer av den gamle delte mappen til denne nye delte mappen på nytt.

Hvis du eier en delt mappe og forlater den uten å overføre eierskapet, har ikke den delte mappen lenger noen eier. Det er kun eieren som kan fjerne medlemmer fra mappen.

Hvis du ikke trenger denne mappen lenger, men et annet medlem gjør det, kan du gjøre vedkommende til eier. Først må du legge til den delte mappen tilbake i Dropbox-kontoen din.

Finn ut hvordan du overfører eierskapet av mappen til et annet medlem.

Hvordan kan jeg få redigeringstillatelser til en delt mappe jeg bare kan se?

Eieren av en delt mappe eller andre med redigeringstilgang kan endre tillatelsene. Hvis du trenger å ha en annen rolle i en delt mappe, kan du ta kontakt med eieren eller en hvilken som helst nåværende redaktør og be dem om å oppdatere tilatelselsene dine. Finn ut mer om roller i en delt mappe.

Hvordan vet jeg om mappen min er delt?

Slik sjekker du at en mappe er delt mellom deg og andre du vil skal ha tilgang til den:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer i venstre sidestolpe hvis du ikke ser Delt.
    • For mapper som andre eier: Hvis du ikke ser den delte mappen, er du ikke medlem av den. Kontakt eieren for å få vedkommende til å dele den med deg.
    • For mapper du eier: Hvis personen du vil dele en mappe med, ikke ser den oppført, er vedkommende ikke medlem for øyeblikket. Vedkommende bør sjekke Delt-siden for å se om hen kan klikke på Bli med i mappen på mappen. Hvis vedkommende ikke ser mappen der, bør vedkommende kontakte deg.

Hvordan kan jeg se medlemmer av en delt mappe?

Du kan se medlemmene i en delt mappe ved å følge instruksjonene nedenfor:

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappene du vil se medlem av, og klikk på deleikonet (rektangel med pilen peker opp).
  3. Klikk på Hvem har tilgang.

I Dropbox-skrivebordsprogrammet:

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på mappen du vil se medlemmene av, og velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  3. Klikk på Hvem har tilgang.

I Dropbox-mobilappen

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «⁝» (vertikal ellipse på Android) eller «…» (iOS) ved siden av den riktige mappen.
  3. Trykk på Administrer tilgang (Android) eller Mappeinnstillinger (iOS).
  4. Trykk på området nedenfor [x] medlemmer.
highlight icon

Merk: Når du flytter en fil eller mappe til en delt mappe, får alle som har tilgang til den delte mappen, tilgang til filen eller mappen du flyttet.

Hva om filer mangler fra en delt mappe som jeg ikke eier?

Hvis det ser ut til at det mangler filer i en delt mappe, kan du først sjekke at mappen er aktiv og at andre medlemmer bruker den. Finn ut hvordan du ser filaktivitet i Dropbox.

For å sjekke om filer mangler:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer i venstre sidestolpe hvis du ikke ser Delt.
  3. Klikk på den delte mappen for å se om filene vises. Hvis de ikke gjør det, kan det hende at eieren av den delte mappen (eller et medlem med redigeringstilgang) må dele dem på nytt.

Hva kan jeg gjøre hvis en delt mappe har samme navn som en annen mappe?

Hvis du blir med i en delt mappe som har samme navn som en mappe som allerede er i Dropbox-kontoen din, legges en (1) til i navnet til den nye delte mappen.

Gi nytt navn til den opprinnelige mappen som forårsaker navnekonflikten (den uten (1)). Du kan deretter fjerne (1) fra navnet på den delte mappen.

highlight icon

Merk: Hvis du må kontakte Dropbox' kundestøtte angående et problem med delte mapper, må eieren (eller et medlem med redigeringstilgang) sende inn forespørselen.