Feilsøk feil i filtillatelsene

Når du bruker skrivebordsprogrammet, kan du bli varslet om at Dropbox ikke var i stand til å synkronisere visse filer på grunn av «tillatelsesfeil».

Tillatelsene avgjør hvem som har tilgangstillatelse til filer på harddisken din. Hvis filrettighetene ikke tillater Dropbox-tilgang til filene dine, kan ikke Dropbox synkroniseres.

Bruk menyen nedenfor for å Vise instruksjoner, slik at du kan løse feil med filtillatelser på det operativsystemet du bruker.

Vis instruksjoner for:

Linux

1. Høyreklikk på Dropbox-menyen på menylinjen og velg Avslutt. Finn ut hvor du har systemfeltet ditt.
  2. Åpne et terminalvindu og kopier og lim inn følgende kommando i terminalen:
    • Viktig: I kommandoen nedenfor går vi ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har plassert Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle tilfeller av ~/Dropbox med hele plasseringen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Eksempel: Hvis du har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende kommandolinjer med «https://www.dropbox.com/Volumes/AnnetSted/Dropbox».
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
  3. sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Start Dropbox på nytt ved å gå til Internett-menyen under Programmer.

Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet på menylinjen. Finn ut hvor du har systemfeltet ditt.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Åpne terminal-programmet (under /Programmer/Verktøy/Terminal).
  4. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Du vil bli bedt om å oppgi datamaskinens passord (ikke Dropbox-passordet) etter den første kommandoen. Passordfeltet i terminalvinduet vil forbli tomt mens du skriver inn passordet. Etter at du har skrevet det inn, trykker du på Enter-tasten.
    • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle ~/Dropbox med hele plasseringen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «/Volumes/AnnetSted/Dropbox».
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
  5. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
    chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

Bla til høyre for å se mer av kodesnutten

6. Start Dropbox på nytt ved å dobbeltklikke på Dropbox-ikonet i Programmer-mappen.

Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet. Finn ut hvor du finner systemfeltet.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig).
  4. Skriv cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
  5. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i ledetekstvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til den faktiske plasseringen. Har du eksempelvis Dropboxen i D:\Dropbox, endrer du kommandoen til:
      icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Uavhengig av hvor Dropbox-mappen din er plassert, vil andre kommandoer forbli uendret.
    • Vær oppmerksom på at denne operasjonen, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan bruke mer tid på å fullføre. Vent på at C:\ dukker opp før du går videre til neste trinn.
  6. icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Bla til høyre for å se mer av kodesnutten

7. Gå til Start-menyen og velg Programfiler.
  8. Velg Dropbox.

Windows XP

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet. Finn ut hvor du har systemfeltet ditt.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig).
  4. Skriv cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
    • Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til den faktiske plasseringen. Har du eksempelvis Dropboxen i D:\Dropbox, endrer du kommandoen til:
      cacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Uavhengig av hvor Dropbox-mappen din er plassert, vil andre kommandoer forbli uendret.
    • Vær oppmerksom på at denne operasjonen, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan bruke mer tid på å fullføre. Vent på at C:\ dukker opp igjen.
  5. cacls "%HOMEPATH%\My Documents\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T
    cacls "%APPDATA%\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T

Bla til høyre for å se mer av kodesnutten

6. Gå til Start-menyen og velg Programfiler.
  7. Velg Dropbox.