Selektiv synkronisering: filkonflikter, innstillinger og andre problemer

Hvis du opplever et problem med selektiv synkronisering, velger du alternativet nedenfor som best beskriver problemet du har.

Avsnitt i denne artikkelen:

«Selektiv synkroniseringskonflikt» er tilføyd til navnet på filene mine

Mapper som ikke velges i innstillingene for selektiv synkronisering blir fjernet fra Dropbox-mappen på harddisken din. Men hvis du oppretter en mappe med samme navn som mappen som ikke synkroniseres, vil den nye mappen vises med en grå sirkel med et minustegn. Dette ikonet viser at mappen ikke blir synkronisert til Dropbox.

Eksempel på konflikt med selektiv synkronisering

For å se hvordan en konflikt med selektiv synkronisering kan skje, kan du forestille deg at du oppretter en mappe med navnet «Skatt». Hvis du fjerner markeringen for «Skatt» i innstillingene for selektiv synkronisering, vil dette føre til at «Skatt» ikke synkroniseres til Dropbox-mappen på datamaskinen din. Hvis du deretter oppretter en ny mappe som heter «Skatt», vil den vises med et grått minustegn. Denne mappen vil ikke synkroniseres av Dropbox.

Hvis du gjenopptar synkroniseringen av både den opprinnelige «Skatt»-mappen og den nye «Skatt»-mappen, blir navnet på mappen «Skatt» som har minustegnet, får tilføyd «(Selektiv synkroniseringskonflikt)» til mappenavnet. Både den gamle og nye mappen vil synkroniseres til kontoen din på dropbox.com.

Grått minustegn Selektiv synkroniseringskonflikt

Slik fjerner du mappen med det grå minustegnet

1. Flytt alle filene du trenger fra mappen med det grå minustegnet til en annen mappe i Dropbox.
  2. Slett mappen med det grå minustegnet.
  3. Endre innstillingene for selektiv synkronisering slik at den opprinnelige mappen synkroniseres til Dropbox-mappen.

Slik fjerner du mappen med «Selektiv synkroniseringskonflikt»

1. Flytt alle filene du trenger fra «Selektiv synkroniseringskonflikt»-mappen til den opprinnelige mappen.
  2. Slett mappen med konflikten.

«Utfører første synkronisering med server. Vent litt …»

Selektiv synkronisering er utilgjengelig mens Dropbox er satt på pause eller jobber med å synkronisere filene. Dette betyr at hvis du kjører Dropbox-skrivebordsappen for første gang, må du muligens vente til Dropbox er ferdig med indeksering av filene i Dropbox-mappen før du får tilgang til innstillingene for selektiv synkronisering.

Hvis du ser meldingen «Utfører første synkronisering med server. Vent litt ...», betyr det at Dropbox-skrivebordsappen holder på å indeksere filene i Dropbox-mappen eller at du har satt synkronisering på pause på Dropbox-menyen. Hvis én av disse tingene stemmer, kan du velge å vente med å åpne innstillingene for selektiv synkronisering til indekseringen er fullført. I motsatt fall kan du velge Avbryt for å avvise meldingen og gå tilbake til innstilingervinduet. Hvis du har satt synkronisering på pause, kan du fortsette når som helst.

Dropbox vil fortsette med indekseringen (vises med et ikon med piler som går rundt over Dropbox-ikonet) og du vil fremdeles kunne bla gjennom og endre andre innstillinger mens Dropbox gjør seg ferdig.

Innstillingene for selektiv synkronisering oppdateres ikke

Dropbox vil kanskje ikke oppdatere innstillingene for selektiv synkronisering i følgende situasjoner:

• Harddisken har lite plass
  • Filene eller mappene er i bruk
  • Du bruker symlinker eller refererte filer
  • Filtillatelsene er feil

Sjekk hvor mye ledig harddiskplass du har

Det kan hende det er ikke er nok plass til å lagre dataene som er nødvendig for å oppdatere innstillingene for selektiv synkronisering. For å se om dette er tilfellet sjekker du ledig harddiskplass. Hvis harddisken din har veldig lite diskplass, må du kanskje først frigjøre plass utenfor Dropbox-mappen.

Filene eller mappene er i bruk

Dropbox kan ikke selektivt synkronisere mapper hvis de (eller filene de inneholder) blir brukt i andre programmer. For å løse dette problemet må du lukke alle programmer som har tilgang til filer i Dropbox-mappen før du prøver å oppdatere innstillingene for selektiv synkronisering.

Du bruker symlinker eller refererte filer

Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke benytter metoder som legger til refererte filer (symlinker, koblingspunkter eller nettverksmapper) i Dropbox-mappen. I tillegg til å forstyrre oppdateringen av innstillingene for selektiv synkronisering, kan referansefiler forårsake høy prosessorbruk, svak synkroniseringsytelse, problemer med tillatelser og unøyaktige målinger av plassbruk.

Filtillatelsene er feil

Hvis filene i Dropboxen din ikke har riktige tillatelser, kan det hende Dropbox ikke vil synkronisere dem. Velg operativsystemet ditt nedenfor for å feilsøke filtillatelser:

Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig).
  4. Skriv cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
  5. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i ledetekstvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til den faktiske plasseringen. Har du eksempelvis Dropbox på D:\Dropbox, endrer du kommandoen til:
          icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

• Uavhengig av hvor Dropbox-mappen din er plassert, vil andre kommandoer forbli uendret.
    • Vær oppmerksom på at denne operasjonen, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan bruke mer tid på å fullføre. Vent til C:\ dukker opp før du går videre til neste trinn.
          icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
      icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

6. Gå til Start-menyen og velg Programfiler.
  7. Velg Dropbox.

Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Åpne Terminal-programmet (under /Programmer/Verktøy/Terminal).
  4. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i Terminal-vinduet. Trykk på Enter etter hver linje.
    • Du vil bli bedt om å oppgi datamaskinens passord (ikke Dropbox-passordet) etter den første kommandoen. Passordfeltet i terminalvinduet vil forbli tomt mens du skriver inn passordet. Etter at du har skrevet det inn, trykker du på Enter-tasten.
    • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen /Volumer/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «/Volumer/AnnetSted/Dropbox».
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
          sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
      chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

5. Start Dropbox på nytt ved å dobbeltklikke på Dropbox-ikonet i Programmer-mappen.

Linux

1. Høyreklikk på Dropbox-menyen på menylinjen og velg Avslutt.
  2. Åpne et terminalvindu og kopier og lim inn følgende kommando i terminalen:
    • Viktig: I kommandoen nedenfor går vi ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har plassert Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle tilfeller av ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Eksempel: Hvis du har Dropbox-mappen i banen /Volumer/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende kommandolinjer med «https://www.dropbox.com/Volumer/AnnetSted/Dropbox».
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
          sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chattr -R -i ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

3. Start Dropbox på nytt ved å gå til Internett-menyen under Programmer.