Spare plass på harddisken med selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en funksjon i skrivebordsprogrammet til Dropbox som lar deg velge kun de mappene du ønsker å synkronisere til datamaskinen. Med selektiv synkronisering kan du sikre at du kun har de filene du trenger på en hvilken som helst datamaskin.

Avsnitt i denne artikkelen:

Klikk på et operativsystem for å få instruksjoner:

Linux

Velge hvilke mapper som skal synkroniseres på Linux

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen. Hvis du ikke ser Dropbox-ikonet, kan du trykke på den hvite opp-pilen for å se alle ikonene i menylinjen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Synkroniser.
  4. Klikk på Selektiv synkronisering.

Et vindu med en liste over alle mapper på toppnivå i Dropbox-mappen dukker opp. Mappene med et kontrollmerke ved siden av seg blir synkronisert til datamaskinen. Fjern merkingen av alle mapper du ikke trenger å synkronisere til datamaskinens harddisk. Når du er ferdig, velger du OK. Alle mapper du fjerner merking for, blir fjernet fra harddisken, men vil fremdeles være tilgjengelige via nettstedet og datamaskiner som er koblet til Dropbox-kontoen din.

Bruk Avansert visning-knappen for å gå videre ned i mappene i Dropboxen. Klikk på pilen ved siden av mappene i Dropbox for å gå videre ned og markere eller fjerne markering av mapper lengre nede i Dropbox-hierarkiet.

Fra kommandolinjen

Hvis du har instruksjonsskriptet for kommandolinjen til Dropbox, trenger du bare å skrive inn den følgende kommandoen i terminalen for å sette en mappe på den selektive synkroniseringens «ikke synkroniser»-liste.

/path/to/dropbox.py exclude add ~/Dropbox/path/to/folder/

Bare bytt ut /path/to/ til den faktiske banen til CLI-skriptet og henholdsvis mappen eller filen.

Obs! Vent til mappen er lastet opp helt (grønn hake vises) før du fjerner markeringen i innstillingene for selektiv synkronisering.

Mac

Velg hvilke mapper du vil synkronisere på macOS

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Klikk på Synkroniser.
  4. Klikk på Endre innstillinger ... -knappen.

Et vindu med en liste over alle mapper på toppnivå i Dropbox-mappen dukker opp. Mappene med et kontrollmerke ved siden av seg blir synkronisert til datamaskinen. Fjern merkingen av alle mapper du ikke trenger å synkronisere til datamaskinens harddisk. Alle mapper du fjerner merking for, blir fjernet fra harddisken, men vil fremdeles være tilgjengelige via nettstedet og datamaskiner som er koblet til Dropbox-kontoen din.

Obs! Vent til mappen er lastet opp helt (grønn hake vises) før du fjerner markeringen i innstillingene for selektiv synkronisering.

Windows

Velg hvilke mapper som skal synkroniseres på Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra systemstatusfeltet.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Klikk på Synkroniser.
  4. Klikk på Selektiv synkronisering ….

Et vindu med en liste over alle mapper på toppnivå i Dropbox-mappen dukker opp. Mappene med et kontrollmerke ved siden av seg blir synkronisert til datamaskinen. Fjern merkingen av alle mapper du ikke trenger å synkronisere til datamaskinens harddisk. Når du er ferdig, velger du OK. Alle mapper du fjerner merking for, blir fjernet fra harddisken, men vil fremdeles være tilgjengelige via nettstedet og datamaskiner som er koblet til Dropbox-kontoen din.

Obs! Vent til mappene vises med en grønn hake (som betyr at de er ferdig opplastet til Dropbox), før du fjerner markeringen av dem i innstillingene for selektiv synkronisering og fjerner dem fra Dropbox-appen på datamaskinen.

Hva skjer hvis harddisken ikke har nok plass til å synkronisere alle filene?

Når du lagrer en fil til Dropbox, synkroniseres den med alle enhetene du har knyttet til Dropbox-kontoen. Dette betyr at den tar opp plass på alle harddiskene. Dette kan skape problemer hvis harddisken din ikke har nok plass til å synkronisere alt i Dropbox-mappen.

Hvis harddisken er full, trenger du ikke nødvendigvis slette filer. Hvis du har nok Dropbox-plass, kan du i stedet bruke selektiv synkronisering. Se instruksjonene ovenfor for bruk av selektiv synkronisering.

Smart synkronisering

Hvis du bruker Dropbox Business, har du to måter å administrere hva som synkroniseres til skrivebordsprogrammet på:

• Selektiv synkronisering. Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke filer som dukker opp i filutforskeren, og hvilke som kun er tilgjengelige på dropbox.com.
  • Smart synkronisering. Smart synkronisering viser deg alt innholdet i filutforskeren din, men laster bare ned det du vil ha tilgang til lokalt.

Du kan bruke begge funksjonene sammen, eller velge kun én av dem.

Finn ut mer om smart synkronisering.

Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, kan det hende du er medlem av store delte mapper du ikke bruker. Hvis Dropbox-mappen blir for stor for harddisken å håndtere, trenger du ikke nødvendigvis slette disse mappene.

Obs! Sletter du filer fra en delt mappe, vil det slette filene for alle medlemmene av den delte mappen. Hvis du derimot sletter hele den delte mappen, vil den bare fjernes fra kontoen din.

Hvis du vil rydde opp på harddisken uten å påvirke andres arbeidsflyt, er det best å bruke selektiv synkronisering. Se instruksjonene ovenfor for bruk av selektiv synkronisering.

Konflikter i selektiv synkronisering og videre feilsøking

Når merkingen fjernes for mapper i innstillingene for selektiv synkronisering, blir disse mappene fjernet fra Dropbox-mappen på harddisken din. Hvis en mappe blir opprettet med samme navn på samme sted som mappen som ikke synkroniseres, vil den nye mappen imidlertid vises med en overlappende grå sirkel med et minustegn. Dette ikonet viser at mappen ikke blir synkronisert til Dropboxen. Hvis du starter synkronisering av den gamle mappen med samme navn igjen via innstillingene for selektiv synkronisering, vil den nye mappen og innholdet i det vises ved siden av den gamle mappen og ha «Konflikt for selektiv synkronisering» i mappenavnet.

Forlate delte mapper

Når merkingen av en delt mappe fjernes fra innstillingene for selektiv synkronisering i Dropbox, vil det kun forhindre synkronisering til datamaskinen din. Den delte mappen vil forbli synkronisert og aktiv i Dropbox-kontoen til andre medlemmer av den delte mappen. Hvis du vil fjerne deg selv fra en delt mappe, kan du enten forlate den delte mappen på Dropbox-nettstedet eller, hvis du er eieren av en delt mappe, oppheve delingen av mappen.

Selektiv synkronisering er utilgjengelig mens Dropbox er satt på pause eller indekserer

Hvis du kjører Dropbox-skrivebordsprogrammet for første gang, må du muligens vente til Dropbox er ferdig med indeksering av filene i Dropbox-mappen før du får tilgang til innstillingene for selektiv synkronisering. Hvis du ser en melding som sier «Utfører første synkronisering med server. Vent ...», betyr det at Dropbox' skrivebordprogram holder på å indeksere filene i Dropbox-mappen eller at du har satt synkronisering på pause fra Dropbox-menyen. Du kan velge å vente med å åpne innstillingene for selektiv synkronisering til indekseringen er fullført. Eller du kan velge Avbryt for å avvise meldingen og returnere til innstilingervinduet. Hvis du har satt synkronisering på pause, kan du fortsette synkronisering via Dropbox-menyen.

Dropbox vil fortsette med indekseringen (vises med et ikon med piler som går rundt over Dropbox-ikonet) og du vil fremdeles kunne bla gjennom og endre andre innstillinger mens Dropbox gjør seg ferdig.

Kjøre flere programmer

Dropbox fungerer best når det er det eneste skrivebordsprogrammet som kommuniserer med Dropbox-mappen. Flere Dropbox-skrivebordsprogrammer eller andre synkroniseringsprogrammer som kommuniserer med samme Dropbox-mappe, støttes ikke.