Hvordan bruke selektiv synkronisering

Med selektiv synkronisering kan du frigjøre plass på harddisken uten å slette noe fra Dropbox-kontoen. 

Vil du bare slette filer fra Dropbox-kontoen i stedet?

Hva gjør selektiv synkronisering? 

Når du laster opp en fil til Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen, blir den automatisk lagret til både Dropbox-kontoen på nett og harddisken din. Med selektiv synkronisering kan du velge mapper som skal fjernes fra harddisken, men beholdes på kontoen på Internett. 

Vi anbefaler at du bruker selektiv synkronisering for filer og mapper du ikke trenger tilgang til veldig ofte.

Hvis du bruker Dropbox Pro eller Dropbox Business, anbefaler vi at du bruker smart synkronisering i stedet, som er en mer avansert versjon av selektiv synkronisering. 

Hvordan slå på selektiv synkronisering

Når du slår på selektiv synkronisering, kan du velge hvilke filer som skal fjernes fra harddisken. Du kan fortsatt få tilgang til dem fra kontoen din på dropbox.com. 

  1. Sørg for at du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen. Du vil ikke se et alternativ for selektivt synkronisering på dropbox.com. 
  2. Klikk på Dropbox-ikonet fra raden med ikoner på datamaskinens skrivebord.
    • På Linux må du kanskje først klikke på «» (pil opp) for å se Dropbox-ikonet.
  3. Klikk på tannhjulikonet.
  4. Velg Innstillinger på Dropbox-menyen.
    • I Linux vil du ikke se et tannhjul. Bare klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Synkroniser.
  6. Klikk på selekiv synkronisering … (Linux og Windows) eller Velg mapper som skal synkroniseres (Mac).
  7. På venstre side fjerner du markeringen i rutene for alle mappene du ikke trenger på datamaskinens harddisk. De vil fortsatt være tilgjengelige i kontoen din på dropbox.com.
    • Obs! Alle mapper som har en grønn hake, lastes for øyeblikket ned til datamaskinen.
  8. Når du er ferdig, velger du Oppdater.

Hva skjer hvis jeg fjerner merkingen for en delt mappe?

Når du fjerner merkingen for en delt mappe, synkroniseres den ikke lenger med datamaskinen din. Alle undermappene vil også synkroniseres. 

Du er fortsatt medlem av den delte mappen, og den vil dukke opp i kontoen din på dropbox.com. Den delte mappen vil også forbli aktiv for andre medlemmer av denne mappen. 

Hvis du vil fjerne deg selv fra en delt mappe, kan du forlate den delte mappen på dropbox.com. Hvis du er eier av en delt mappe , kan du oppheve delingen.

Ser du «selektiv synkroniseringskonflikt» eller en annen feilmelding?

Finn ut hvordan du løser vanlige problemer med selektiv synkronisering.

 

Hvor nyttig var denne artikkelen?

Vi beklager at du ikke er fornøyd med dette.
Fortell oss hvordan vi kan bli bedre:

Takk for tilbakemeldingen!
Fortell oss hvordan denne artikkelen har hjulpet:

Takk for tilbakemeldingen!

Svar fra nettsamfunnet