Hva er synkronisering og hvordan fungerer det?

Synkronisering er en prosess som tar alle filene i Dropbox-mappen din og gjør dem tilgjengelige hvor du enn logger deg på Dropbox-kontoen.

Eventuelle endringer (redigeringer, tilføyelser og slettinger) du gjør på filene i Dropbox-mappen, blir synkronisert. Dette betyr at når du har synkronisert en fil i Dropbox, vil du kunne få tilgang til den fra en hvilken som helst enhet (datamaskin, telefon, nettbrett osv.) som er knyttet til kontoen din.

Hvordan synkroniserer jeg filer mellom datamaskiner?

Hvis du vil synkronisere filer på tvers av alle datamaskinene, telefonene og nettbrettene, må du installere Dropbox-skrivebordsprogrammet og logge på med samme e-postadresse på alle enhetene.

Hvis du allerede har installert Dropbox, kan du legge filer i Dropbox-mappen slik at de automatisk blir synkronisert til Dropbox-kontoen din. Du kan deretter åpne filene på en annen datamaskin, telefon eller nettbrett som også er logget inn på Dropbox.

Hvis du vil dele filer med andre, kan du opprette en delt mappe eller delt kobling.

Installer Dropbox-appen

1. Start med å laste ned Dropbox på alle datamaskiner, telefoner og nettbrett du vil synkronisere med.
  2. Når du installerer, blir du bedt om å enten logge deg på eller opprette en ny konto. Du trenger kun én konto uansett hvor mange enheter du vil holde synkronisert.
  3. Når Dropbox er installert, vil du legge merke til en ny Dropbox-mappe på harddisken din. Legg filer i Dropbox-mappen, så vil Dropbox automatisk holde et øye med dem og sørge for at de er synkronisert. Du kan nå få tilgang til filene dine på dropbox.com.
  4. Når du har installert programmet på alle datamaskinene og bruker samme Dropbox-pålogging, vil filene dine dukke opp i Dropbox-mappene til disse datamaskinene også.

Dropbox sørger automatisk for at filene i Dropboxen din er like, uansett hvor du åpner dem. Det er ikke nødvendig med noen flere innstillinger.

Kan Dropbox synkronisere filer som er utenfor Dropbox-mappen?

Dropbox synkroniserer bare filene som er i Dropbox-mappen.

Etter å ha flyttet en fil eller mappe til Dropboxen, kan du imidlertid likevel få tilgang til den på dens opprinnelige plassering hvis du lager en snarvei.