Hvordan synkroniserer jeg filer mellom datamaskiner?

Med Dropbox får du tilgang til den samme versjonen av en fil på en hvilken som helst datamaskin, telefon eller nettbrett som er tilknyttet kontoen din. Vi kaller dette «synkronisering», og det er selv kjernen i hva Dropbox gjør. Med synkronisering er den nyeste versjonen av filer alltid tilgjengelig på alle enhetene dine.

Du kan synkronisere filer med tre raske trinn:

1. Last ned Dropbox-programmetdatamaskinen og på telefonen eller nettbrettet.
  2. Logg på hver av disse enhetene med samme e-postadresse og passord.
  3. Legg til filer fra en hvilken som helst enhet til Dropbox-programmet eller dropbox.com.

Hvis du allerede har installert Dropbox, legger du bare til filer i Dropbox-mappen for å automatisk synkronisere filene til Dropbox. Hvis du synkroniserer kontoen for første gang, kan det ta noen minutter å fullføre. Når prosessen er ferdig, finner du filene i Dropbox-programmet på alle enhetene som er koblet til kontoen.

Viktige ting å vite om synkronisering

Bruk den samme Dropbox-kontoen på alle enhetene dine

Når du installerer Dropbox blir du bedt om å enten logge på eller opprette en ny konto. Du trenger bare én konto, uansett hvor mange enheter du vil holde synkronisert. For at filene skal kunne synkroniseres må du logge på med samme e-postadresse og passord på alle enhetene du vil knytte til Dropbox-kontoen.

«Dropbox»-mappen på datamaskinens harddisk

Hvis du installerer Dropbox på datamaskinen, vil du se en Dropbox-mappe på harddisken. Denne mappen fungerer akkurat som andre mapper på datamaskinen, men med en viktig forskjell: Filene i denne mappen synkroniseres til Dropbox, og filene i Dropbox er tilgjengelige via denne mappen.

Det kreves ingen manuell opplasting eller nedlasting

Dropbox-tjenesten overvåker Dropbox-mappen på datamaskinen og Dropbox-mobilappene. Hvis det har skjedd en endring – en ny fil eller mappe, eller hvis en eksisterende fil eller mappe har blitt endret – vil Dropbox automatisk synkronisere endringene. Det kreves ingen manuell opplasting eller nedlasting. Dette betyr at synkronisering skjer automatisk, så lenge du har en aktiv Internett-tilkobling, du har installert Dropbox-skrivebordsprogrammet og du er logget på.

Hvis du er frakoblet, synkroniseres filene så snart enheten er tilbake på nett

Datamaskiner, telefoner og nettbrett som ikke er tilkoblet Internett synkroniseres ikke til Dropbox. En enhet som er frakoblet vil imidlertid motta filendringer fra Dropbox så snart den er tilbake på nett. Filendringer på en frakoblet enheten synkroniseres til Dropbox så snart enheten er tilbake på nett.

Du trenger heller ikke bekymre deg om å slå av Dropbox mens en synkronisering pågår. Synkroniseringen fortsetter der den slapp når Dropbox kjører igjen.

Dropbox synkroniserer etter filstørrelse

Dropbox prioriterer synkronisering (eller opplastinger) etter filstørrelse, der mapper og de minste filene i disse mappene starter først. På denne måten slipper du å bekymre deg om at mindre filer blir stående fast bak større filer under synkroniseringen.

Dropbox kan ikke synkronisere filer som er utenfor Dropbox-mappen

Dropbox kan bare synkronisere filer som ligger i Dropbox-mappen eller i Dropbox-mobilappene. Etter at en fil eller mappe har blitt flyttet til Dropbox, kan du opprette en snarvei på den opprinnelige plasseringen til filene som ligger der. Dette fungerer derimot ikke omvendt. Du kan ikke opprette en snarvei i Dropbox-mappen for å få tilgang til filene på den opprinnelige plasseringen, fordi dette støttes ikke av Dropbox.

Synkronisering over Wi-Fi og mobilnettverk

Mobilappen synkroniseres basert på nettverkstypen telefonen eller nettbrettet er koblet til.

På et Wi-Fi-nettverk:

• Mobil-appen laster automatisk ned oppdateringer når du starter appen, åpner en fil og åpner fanen Offline-filer
  • Kameraopplasting starter eller fortsetter hver gang du kjører appen

På et mobilnettverk:

• Det er bare nedlastinger som oppdateres automatisk
  • På Android-enheter kan offline-filer vise et varselikon hvis de har blitt endret mens du var frakoblet. Disse filene må synkroniseres manuelt. Hvis du vil synkronisere den nyeste versjonen, trykker du på Oppdater alle i kategorien Offline-filer.
  • Kameraopplasting starter ikke eller fortsetter ikke automatisk med mindre alternativet Bruk mobildata er angitt til .

Hvis du har behov for filene når et nettverk ikke er tilgjengelig, gjør du de viktige filene dine tilgjengelige mens du er offline.