Laste opp filer fra en telefon eller et nettbrett

Med mobilappen til Dropbox har du flere forskjellige måter du kan laste opp filer på fra telefonen eller nettbrettet. Filer som er lastet opp, synkroniseres med Dropbox på datamaskinen og alle de andre tilkoblede enhetene dine.

Denne artikkelen beskriver ulike måter å laste opp på fra en mobil enhet.

Laste opp bilder og videoer automatisk

Dropbox kan laste opp bilder og videoer som tas med den mobile enheten din, takket være kameraopplastingsfunksjonen.

Hvis du vil aktivere kameraopplasting på den mobile enheten, må du enten:

• Koble datamaskinen til Dropbox, eller
  • Oppgrader til Dropbox Plus

Finn ut mer om hvordan du aktiverer kameraopplasting.

Vis instruksjoner for:

Android

Laste opp bilder og videoer manuelt

Hvis du ikke har aktivert kameraopplasting, kan du manuelt legge bilder i Dropboxen.

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre bildene dine.
  3. Trykk på + (pluss)-ikonet nederst på skjermen.
  4. Velg Last opp bilder eller videoer.
  5. Finn fram til filene du vil laste opp, og trykk på dem for å velge dem for opplasting.
    • En hake viser at filen er valgt
  6. Trykk på mappeikonet og velg hvor du vil at filene skal legges.
  7. Trykk på Angi plassering.
  8. Trykk på Last opp.

Trykk på dem for å markere og laste opp

Laste opp andre filer fra enhetens lagringsplass

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre bildene dine.
  3. Trykk på + (pluss)-ikonet nederst på skjermen.
  4. Velg Last opp filer.
    • Du kan velge filer fra hvor som helst i enhetens lokale minne
  5. Trykk på Last opp (eller Åpne på noen enheter).

Laste opp filer fra et eksternt SD-kort

Hvis enheten har et SD-kort, kan du laste opp filer til Dropbox fra det.

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre bildene dine.
  3. Trykk på + (pluss)-ikonet nederst på skjermen.
  4. Velg Last opp filer.
  5. Gå til SD-kortet og trykk på filene du vil laste opp.
  6. Trykk på Last opp (eller Åpne på noen enheter).

Hvis du ikke kan se SD-kortet når du leter etter filer å laste opp:

1. Trykk på meny-knappen øverst på skjermen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Sjekk at Vis avanserte enheter er avmerket.

iPad

Laste opp bilder og videoer manuelt

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet.
  3. Trykk på Last opp bilder.
  4. Finn fram til filene du vil laste opp, og trykk på dem for å velge dem for opplasting.
    • En hake viser at filen er valgt
  5. Trykk på mappeikonet og velg hvor du vil at filene skal legges.
  6. Trykk på Angi plassering.
  7. Trykk på Last opp.

Trykk for å markere
Trykk for å utheve bilder

Lagre i mappe
Velg mappen der filene skal lagres

Laste opp eller opprette filer

Hvis du vil laste opp andre filtyper:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet.
  3. Trykk på Opprett eller last opp fil.
  4. Trykk på Last opp fil.

Du kan også velge å opprette innhold ved hjelp av Microsoft Office-programmer.

Finn ut mer om å opprette innhold med Microsoft Office-programmer.

Laste opp andre filtyper

Du kan laste opp andre typer filer ved å bruke følgende:

• Åpne i-menyen på iOS, når den dukker opp i andre apper
  • Via Apputvidelser på iOS8 og nyere

For eksempel kan du laste opp en fil som er lagt ved i en e-post:

1. Åpne appen du bruker til e-post.
  2. Åpne e-posten som har vedlegget.
  3. Trykk på filnavnet til vedlegget for å åpne filviseren.
  4. Trykk på ikonet der det ser ut som en pil kommer ut av en boks.
  5. I sprettoppmenyen skal du se et Åpne i Dropbox-alternativ. Trykk på det for å åpne filen i Dropbox.
  6. Trykk på Lagre.

Mange andre apper har også Åpne i-alternativet.

iPhone

Laste opp bilder og videoer manuelt

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet.
  3. Trykk på Last opp bilder.
  4. Finn fram til filene du vil laste opp, og trykk på dem for å velge dem for opplasting.
    • En hake viser at filen er valgt
  5. Trykk på Neste for å gå til Lagre innstillinger-skjermen. Velg hvilken mappe bildene vil lastes opp til, eller endre navn på alle bildene på en gang:
    • Hvis du vil endre navn på alle bildene på én gang, trykker du på Endre navn på alle og angir det nye navnet på bildene dine. Bildene blir så automatisk nummerert i samme rekkefølge som de ble lagt til. Du kan trykke og holde de tre horisontale strekene til høyre for et bilde for å omorganisere det.
    • Trykk på Neste for å gå tilbake til Lagre innstillinger-skjermen
  6. Trykk på Last opp.
Trykk for å markere
Trykk for å utheve bilder
Gi nytt navn til alle
Alternativet Gi nytt navn til alle

Laste opp eller opprette filer

Hvis du vil laste opp andre filtyper:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet.
  3. Trykk på Opprett eller last opp fil.
  4. Trykk på Last opp fil.

Du kan også velge å opprette innhold ved hjelp av Microsoft Office-programmer.

Finn ut mer om å opprette innhold med Microsoft Office-programmer.

Laste opp andre filtyper

Du kan laste opp andre typer filer ved å bruke følgende:

• Åpne i-menyen på iOS, når den dukker opp i andre apper
  • Via Apputvidelser på iOS8 og nyere

For eksempel kan du laste opp en fil som er lagt ved i en e-post:

1. Åpne appen du bruker til e-post.
  2. Åpne e-posten som har vedlegget.
  3. Trykk på filnavnet til vedlegget for å åpne filviseren.
  4. Trykk på ikonet der det ser ut som en pil kommer ut av en boks.
  5. I sprettoppmenyen skal du se et Åpne i Dropbox-alternativ. Trykk på det for å åpne filen i Dropbox.
  6. Trykk på Lagre.

Mange andre apper har også Åpne i-alternativet.

Windows Phone

Manuell opplasting av bilder

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på ikonet for mappen der du vil at filene skal legges.
  3. Trykk på last opp-ikonet i applinjen.
  4. Velg et bilde fra enhetens galleri.

Obs! Dropbox-appen til Windows-enheter støtter i øyeblikket ikke opplasting av videoer. Dette er på grunn av begrensninger i operativsystemet.

Laste opp et bilde fra enhetens galleri

1. Åpne galleri-appen.
  2. Trykk opplastingsikonet fra den nederste menyen i app-linjen.
  3. Miniaturbilder fra telefonens bildegalleri vises. Trykk bildet du ønsker å laste opp.
  4. Velg Dropbox.

Hvis du vil sjekke opplastingsstatusen til en fil, finner du fram til denne filen i Dropboxen din. Sjekk fremdriftsindikatoren under filnavnet.

Bilder blir så umiddelbart synkronisert til alle datamaskinene og mobilenhetene dine. Når du laster opp til en delt mappe, kan andre medlemmer av denne mappen se bildet eller videoen.

Windows Tablet

Manuell opplasting av bilder

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på ikonet for mappen der du vil at filene skal legges.
  3. Trykk på last opp-ikonet i applinjen.
  4. Velg et bilde fra enhetens galleri.

Obs! Dropbox-appen til Windows-enheter støtter i øyeblikket ikke opplasting av videoer. Dette er på grunn av begrensninger i operativsystemet.

Laste opp et bilde fra enhetens galleri

1. Åpne galleri-appen.
  2. Trykk opplastingsikonet fra den nederste menyen i app-linjen.
  3. Miniaturbilder fra telefonens bildegalleri vises. Trykk bildet du ønsker å laste opp.
  4. Velg Dropbox.

Hvis du vil sjekke opplastingsstatusen til en fil, finner du fram til denne filen i Dropboxen din. Sjekk fremdriftsindikatoren under filnavnet.

Bilder blir så umiddelbart synkronisert til alle datamaskinene og mobilenhetene dine. Når du laster opp til en delt mappe, kan andre medlemmer av denne mappen se bildet eller videoen.