Hoe wijzig ik het e-mailadres voor mijn Dropbox-account?

De gebruikersnaam voor Dropbox is je e-mailadres. Als je je e-mailadres wijzigt, moet je ook het e‑mailadres in je Dropbox-account aanpassen.

Nadat je je e-mailadres hebt gewijzigd, meld je je voortaan met het nieuwe e-mailadres aan bij Dropbox. Alle e-mailberichten over Dropbox worden nu hierheen gestuurd.

Secties in dit artikel:

Het e-mailadres voor een Dropbox-account wijzigen

Het e-mailadres voor je Dropbox-account wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de avatar bovenaan een pagina.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Zoek op het tabblad Algemeen naar je e-mailadres.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Voer je nieuwe e-mailadres, je huidige e-mailadres en je wachtwoord in.
  7. Klik op E-mailadres bijwerken.

Opmerking: Als je geen optie Bewerken ziet, heb je waarschijnlijk je e-mailadres niet geverifieerd. Als dit het geval is, staat er E-mailadres verifiëren bij je e-mailadres. Klik op E-mailadres verifiëren om het e-mailadres voor je Dropbox-account te wijzigen. Als je problemen hebt met het verifiëren van je e-mailadres, controleer je of je het e-mailadres correct hebt gespeld.

Het e-mailadres voor een Dropbox Business-account wijzigen

Dropbox Business-teamleden

Als je lid bent van een team dat Dropbox Business gebruikt, kan alleen de beheerder van het team het e-mailadres voor je zakelijke Dropbox wijzigen.

Als je een persoonlijke Dropbox hebt gekoppeld, kun je het e-mailadres van je persoonlijke Dropbox wijzigen.

Beheerders van Dropbox Business: het e-mailadres van een teamlid wijzigen

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Klik op de pagina Leden op de naam van het teamlid van wie je het e-mailadres wilt wijzigen.
  4. Klik naast het huidige e-mailadres op Wijzigen. Nadat je het nieuwe e-mailadres hebt verzonden, sturen we een verificatie-e-mail naar dat e-mailadres.