Hoe kan ik mijn gebruikersnaam of profielfoto wijzigen?

Met een Dropbox-profielfoto en gebruikersnaam kun je je Dropbox-account verder personaliseren, zodat andere Dropbox-gebruikers je makkelijker herkennen. Profielfoto's en gebruikersnamen zijn zichtbaar voor vrienden en collega's. Zo wordt je profielfoto bijvoorbeeld weergegeven in de Dropbox-badge wanneer je met iemand anders samenwerkt in een bestand.

Je profielfoto staat ook bovenaan de pagina op dropbox.com.

Secties in dit artikel:

Je naam wijzigen op dropbox.com

Je naam wijzigen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar bovenaan een pagina.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Profiel.
  5. Klik op Wijzigen naast je naam.

Een profielfoto instellen of wijzigen

Een profielfoto instellen:

Via het menu Instellingen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar bovenaan een pagina om het accountmenu te openen en kies Instellingen.
  3. Kies het tabblad Profiel.
  4. Klik onder de kop Accountfoto op Kiezen uit Dropbox.
  5. Selecteer een foto en klik op de knop Kiezen.

Via het vervolgkeuzemenu

Zie je een avatar naast je naam als je je aanmeldt bij dropbox.com? Dan kun je ook een profielfoto instellen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar bovenaan een pagina.
  3. Selecteer Accountfoto toevoegen.
  4. Selecteer Klik om een foto op je computer te kiezen of selecteer Kiezen uit Dropbox.
  5. Selecteer Foto opslaan om je profielfoto in te stellen.

In de Android-app

1. Open de Dropbox-app voor Android.
  2. Tik op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm om het hoofdmenu te openen.
  3. Tik op het pictogram van een gezicht boven je naam.
  4. Kies hoe je je profielfoto wilt uploaden. Deze foto wordt weergegeven in de app en op dropbox.com.

Welk bestand kan ik gebruiken voor mijn profielfoto?

Je profielfoto moet ten minste 256 bij 256 pixels groot zijn. Je kunt deze bestandstypen gebruiken:

• .bmp
  • .gif
  • .jpeg
  • .jpg
  • .png
  • .tif
  • .tiff