Voorgestelde contactpersonen toevoegen, verwijderen en importeren om te delen

Wanneer je naar Een bestand of map delen gaat in Dropbox (of Paper), zie je een lijst met voorgestelde contactpersonen waarin je kunt zoeken op e‑mail, naam of groep. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voorgestelde contactpersonen toevoegt, importeert en verwijdert.

Secties in dit artikel:

Contactpersonen toevoegen aan de lijst met voorgestelde contactpersonen

Namen en e‑mailadressen kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd aan je lijst met voorgestelde contactpersonen.

Handmatig toegevoegde contactpersonen

• Je hebt een bestand of map met die contactpersoon gedeeld of die contactpersoon met jou.
  • Je hebt een contactpersoon in een Paper-document getagd of die persoon heeft jou getagd.
  • Je hebt iemand uitgenodigd voor Dropbox of die persoon heeft jou uitgenodigd.
Automatisch toegevoegde contactpersonen
  • Iemand is toegevoegd aan een groep waarvan jij deel uitmaakt , of jij bent toegevoegd aan een groep.
  • Je bent lid geworden van een Dropbox Business-team of de beheerder van jouw Business-team heeft nieuwe teamleden toegevoegd aan jouw team.

Handmatig toegevoegde contactpersonen verwijderen

Je kunt al je contactpersonen in één keer uit Dropbox (en Paper) verwijderen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol naar Voorkeuren.
  5. Klik op Wissen.

Als je je zakelijke en persoonlijke account hebt gekoppeld, worden je contactpersonen verwijderd uit beide lijsten.

Opmerking: de volgende typen contactpersonen worden niet verwijderd met deze actie.

Als je de beheerder bent van een Dropbox Business-team, wordt deze actie in je controlelogboek weergegeven als Handmatig toegevoegde contactpersonen gewist.

Contactpersonen in bulk importeren uit Gmail, Yahoo en Outlook

Je kunt je contactpersonen importeren uit Gmail, Yahoo of Outlook. Wanneer je al je contactpersonen wilt importeren uit een van deze apps:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik op Koppelen naast de service waaruit je contactpersonen wilt importeren.

Opmerking: Dropbox kan op geen enkele manier je contactpersonen delen of bewerken.

Contactpersonen verwijderen die zijn geïmporteerd uit Gmail, Yahoo en Outlook

Je kunt de app van een andere leverancier ontkoppelen en zo al die contactpersonen verwijderen uit je lijst met voorgestelde contactpersonen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik onder Gekoppelde services op Ontkoppelen naast de services die je wilt verwijderen.

Opmerking: Wanneer je je Outlook-account verwijdert uit Dropbox, heeft Dropbox geen toegang meer tot je Microsoft-gegevens. Wanneer je echter in je Microsoft-account kijkt, staat er misschien nog steeds dat Dropbox is gekoppeld aan je account. Dit is een beperking van de Microsoft API en Dropbox heeft geen toegang nadat je Outlook hebt verwijderd uit je account.

Kan ik afzonderlijke contactpersonen verwijderen uit de lijst met voorgestelde contactpersonen?

Nee. Je kunt geen afzonderlijke contactpersonen verwijderen uit de lijst met voorgestelde contactpersonen, met de volgende drie uitzonderingen:

• Als de contactpersoon die je wilt verwijderen, is geïmporteerd uit een app van een andere leverancier, kun je die app ontkoppelen, de contactpersoon verwijderen uit die app en je contactpersonen opnieuw importeren in Dropbox.
  • Als je lid bent van een Dropbox Business-team, kun je contact opnemen met je teambeheerder om een lid te verwijderen uit je team. De contactgegevens van dat lid worden dan verwijderd.
  • Als je de Dropbox API gebruikt (beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Business)