Wat is het e-mailadres voor mijn Dropbox-account?

Je e-mailadres is de gebruikersnaam voor je Dropbox-account. Als je niet zeker weet wat het e-mailadres voor je Dropbox-account is, kun je dit opzoeken op een apparaat dat je hebt gekoppeld aan je account, via een map die je hebt gedeeld, of in de betalingsgegevens als je een abonnement hebt gekocht.

Gedeelten in dit artikel:

Het e-mailadres voor een Dropbox-account vinden

Je e-mailadres vinden:

Op je computer

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de tab Account. Daar staat het e-mailadres van je Dropbox-account.

Op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
    • In iOS: tik op het persoonpictogram.
    • In Android: tik op de knop Menu op je telefoon en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Je ziet het e-mailadres van je Dropbox-account bovenaan de lijst.

Vanuit een gedeelde map

Als je lid bent van een gedeelde map, kan een ander lid van die map het adres van je account opzoeken.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Delen.
  4. Zoek de gedeelde map en klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de naam van de gedeelde map.
  5. Selecteer Delen.

In de lijst met leden van de gedeelde map kan die persoon het e-mailadres naast je naam zien.

Als je een betaald Dropbox-abonnement hebt

Als je een betaald Dropbox-abonnement hebt, kun je met onze tool voor het opzoeken van creditcardafschrijvingen het e-mailadres vinden dat is gekoppeld aan een afschrijving.

Ik krijg het bericht 'Account bestaat niet'

Als de foutmelding 'Account bestaat niet' wordt weergegeven wanneer je je probeert aan te melden bij Dropbox, heb je mogelijk een ander e-mailadres gebruikt bij het registreren van het Dropbox-account. De melding 'Account bestaat niet' wordt meestal weergegeven als je een fout getypt of onjuist e-mailadres invoert. Met andere woorden, het e-mailadres van je account is niet hetzelfde als het e-mailadres dat je hebt ingevoerd. Als je deze melding ziet, probeer je dan eerst opnieuw aan te melden. Controleer of je het juiste e-mailadres gebruikt en of er geen typefout in zit.

Als je zeker weet dat dit je e-mailadres is en je nog steeds deze melding ontvangt, of als je van ons een e-mailmelding hebt ontvangen over een inactief account, is het mogelijk dat je account is uitgeschakeld.